Χαμένος και ο ΠΑΟΚ και o Βαρέλα

Χαμένος και ο ΠΑΟΚ και o Βαρέλα

Όπως και να έχει και οι δύο πλευρές είναι χαμένες από το διαφαινόμενο διαζύγιο. Και στα διαζύγια συνήθως ευθύνες έχουν και οι δύο…

Αν δε γίνει κάποια θεαματική… κωλοτούμπα τις επόμενες μέρες, ο Φερνάντο Βαρέλα θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΟΚ.

Ο καλύτερος αμυντικός στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν έκανε δεχτή την πρόταση του Δικέφαλου για νέο τριετές συμβόλαιο με άνω του 1.000.000 ευρώ πάγια χρήματα ανά έτος και συνολικές αποδοχές κοντά στα 3,8 εκ. ευρώ για τα τρία επόμενα χρόνια μαζί με τα πριμ επίτευξης στόχων και τα bonus. Φαίνεται ότι έχει καλύτερες και υψηλότερες προσφορές από το εξωτερικό (από αραβικές ομάδες ή τις ΗΠΑ) και θα προτιμήσει τα περισσότερα χρήματα στο τελευταίο μάλλον μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του καθώς είναι ήδη 31,5 (είναι γεννημένος στις 26/11/1987).

Τα προβλήματα της ανανέωσης το συμβολαίου που λήγει το καλοκαίρι άρχισαν όταν πέρυσι το καλοκαίρι η οικογένεια Σαββίδη έφερε στον ΠΑΟΚ στον Εβγέν Χατσερίντι με 1,5 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Ο Ουκρανός τουρίστας (όπως αποδείχθηκε) έπαιρνε τρεις φορές τα χρήματα του βασικού και αναντικατάστατου Βαρέλα (είχε συμβόλαιο 550.000 τον χρόνο από το καλοκαίρι του 2016).

Ο Χατσερίντι χάλασε την πιάτσα. Άλλο να παίρνει 1,5 εκ. ευρώ ο Βιεϊρίνια, ο Πρίγιοβιτς και ο Μαουρίσιο και άλλο που έπαιρνε τόσα κι αυτός!

Ο Βαρέλα ζήτησε εξ αρχής για νέο συμβόλαιο τα χρήματα που έπαιρνε ο Ουκρανός και ο ΠΑΟΚ αρνούνταν να του δώσει τόσα, αλλά έδινε 800.000 τον χρόνο για 2+1 έτη συμβόλαιο.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν όλη τη σεζόν και κάπου τον Μάρτιο φάνηκε να τα βρίσκουν σε τριετές (όπως ζητούσε ο παίκτης) συμβόλαιο με απολαβές άνω του 1.000.000 ευρώ συν bonus.

Τελικά οριστική συμφωνία δεν επιτεύχθηκε, υπήρξαν μπρος-πίσω και από τις δύο πλευρές και φτάσαμε στην απόρριψη της καλύτερης πρότασης που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ, για τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές (μαζί με πριν και bonus) στα 3,8 εκ. ευρώ.

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Βαρέλα θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κενό στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Μαζί με τον Κρέσπο ήταν μακράν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα. Ο Δικέφαλος θα χάσει μία σταθερά του, έναν από τους παίκτες κλειδιά στις επιτυχίες και στους τίτλους των τελευταίων χρόνων.

Ο Βαρέλα από την πλευρά του φεύγοντας θα κερδίσει περισσότερα χρήματα, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα δέσει και κολλήσει όπου πάει, όπως στον ΠΑΟΚ, όπου έγινε ο στυλοβάτης και ο ηγέτης της άμυνας. Όπως δεν ξέρει ότι η επόμενη ομάδα του θα του προσφέρει τις συγκινήσεις του ΠΑΟΚ ή αν η οικογένειά του θα προσαρμοστεί στην επόμενη βάση τους όπως στη Θεσσαλονίκη.

Όπως και να έχει και οι δύο πλευρές είναι χαμένες από αυτό το διαζύγιο. Και στα διαζύγια συνήθως ευθύνες έχουν και οι δύο…

Σε κάθε περίπτωση ο Βαρέλα θα είναι για πάντα ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και είχε καθοριστική συμμετοχή στην αλλαγή επιπέδου της ομάδας. Αλλά και ο ΠΑΟΚ βοήθησε τον Βαρέλα να βρεθεί στο καλύτερο επίπεδο της καριέρας του και να ζήσει μοναδικές στιγμές επιτυχιών με αποκορύφωμα το φετινό νταμπλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ