Μια απουσία που ταράζει τις αγωνιστικές ισορροπίες

Μια απουσία που ταράζει τις αγωνιστικές ισορροπίες

Εδώ είναι που μπαίνουν στην ζυγαριά ορισμένα πράγματα από την πλευρά του ΠΑΟΚ που στην διαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει την ιδιότητα του... επισπεύδοντος. Δίνεις αυτά που ζητάει ο Βαρέλα με κίνδυνο να διαταράξεις εκ νέου τις ισορροπίες στα αποδυτήρια ή το ρισκάρεις να σου φύγει;

Το ερώτημα είναι ρητορικό: Αν ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν όχι τριάντα ένα αλλά εικοσιπέντε ετών πόσο θα τον κοστολογούσε ο ΠΑΟΚ; Χωρίς δεύτερη κουβέντα, μιλάμε για τον καλύτερο σε απόδοση σέντερ μπακ του πρωταθλήματος.

Μαζί με τον Κρέσπο συνέθεσαν το πιο αξιόπιστο κεντρικό δίδυμο της Σούπερ Λίγκας και ένα από τα καλύτερα από την εποχή που καθιερώθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Βαρέλα μπορεί να μην ήρθε με εντυπωσιακές περγαμηνές από την Ρουμανία στην Θεσσαλονίκη, αλλά στην τρίχρονη παρουσία του στον ΠΑΟΚ πέτυχε να αναγνωριστεί καθολικά και να είναι βασικός πρωταγωνιστής στην κατάκτηση τριών κυπέλλων και ενός πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι βελτίωνε την απόδοσή του. Γρήγορος , με τεχνική κατάρτιση, εντυπωσιακές καθόδους στην αντίπαλη περιοχή , γκολ και ασίστ.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Βαρέλα σημάδεψε με την παρουσία του το παιχνίδι της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση. Ολα αυτά ήταν γνωστά στους υπεύθυνους αγωνιστικού σχεδιασμού από νωρίς τον χειμώνα όταν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του που έληγε το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε από πολύ χαμηλά. Το μαρτυρά αυτό η βελτίωση της προσφοράς κάθε φορά -και ήταν κάμποσες- που ο παίκτης αρνιόταν την προηγούμενη. Οσα διαπιστώναμε όλοι τα διαπίστωναν ο παίκτης και οι μάνατζερ του. Οτι του αξίζει να διεκδικήσει και να πάρει κάτι πολύ παραπάνω όταν ο Χατσερίδης που γυάλισε τον πάγκο και μετακόμισε στην εξέδρα είχε κλειστό συμβόλαιο με ενάμιση εκατομμύριο τον χρόνο.

Οι παίκτες τα βλέπουν αυτά και τα εκτιμούν με τον τρόπο τους. Κάπως έτσι φούσκωσαν οι απαιτήσει του Βαρέλα από την στιγμή μάλιστα που οι μάνατζερ τον διαβεβαίωναν ότι στο εξωτερικό θα βρει αυτά που θέλει και με το παραπάνω. Εδώ είναι που μπαίνουν στην ζυγαριά ορισμένα πράγματα από την πλευρά του ΠΑΟΚ που στην διαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει την ιδιότητα του… επισπεύδοντος. Δίνεις αυτά που ζητάει ο Βαρέλα με κίνδυνο να διαταράξεις εκ νέου τις ισορροπίες στα αποδυτήρια ή το ρισκάρεις να σου φύγει; Στον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι τα ζύγισαν και δεν εκτίναξαν την προσφορά τους.

Με οικονομικούς όρους δεν μπορείς να τους αδικήσεις. Με αγωνιστικούς όρους υπάρχει θέμα. Ο πρωταθλητής θα μπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του έχοντας χάσει τον καλύτερο παίκτη του (Βιεϊρίνια) που παίζει αριστερά στην άμυνα για έξη μήνες και τον καλύτερο αμυντικό του για πάντα. Ο δε δεξιός του μπακ (Μάτος) θα βαδίζει πια στα τριάντα τέσσερα χρόνια του. Κι όλα αυτά όταν είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα βρεθεί παίκτης να καλύψει το κενό του Βαρέλα με τα ίδια λεφτά συμβολαίου και μάλιστα ελεύθερος ώστε να μην ξοδευτούν επιπλέον για την μεταγραφή του.

Ετσι αντικρίζοντας τα πράγματα, η διαφαινόμενη απώλεια του Φερνάντο Βαρέλα μπορεί να στοίχισε αγωνιστικά πολύ περισσότερο από όσο φαίνεται με πρώτη ματιά διότι συνδυάζεται και με άλλες απουσίες που είναι πιθανό να αλλοιώσουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της ομάδας του Λουτσέσκου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ