Σε κάποιους δεν άρεσαν οι αποφάσεις της FIFA

Σε κάποιους δεν άρεσαν οι αποφάσεις της FIFA

Αυτοί που έχουν χάσει τα «κόζια» μαζί με τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνεχίζουν να γκρινιάζουν για τα πάντα, γιατί με την ισονομία έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια…

Προφανώς και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά θέματα ακόμη να λύσει, αλλά η κατάσταση επί των ημερών της προεδρίας του Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ, δεν έχει καμία σχέση με τους αμέσως προηγούμενους προκατόχους του. Υπάρχει μια σαφής τάση βελτίωσης των πραγμάτων στην προσπάθεια να επέλθει η καλύτερη δυνατή ισονομία και αξιοκρατία.

Δεν είναι εύκολο να γκρεμιστεί ένα σύστημα που λειτουργούσε παρασκηνιακά επί σειρά ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λάθη θα συνεχίσουν να γίνονται, όπως γίνονται παντού.

Αυτοί που έχασαν τον έλεγχο της ομοσπονδίας κατηγορούν εξόφθαλμα και απροκάλυπτα για τα πάντα τη διοίκηση της ΕΠΟ που στηρίχθηκε από τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, νομίζοντας ότι τα πράγματα λειτουργούν όπως όταν είχαν αυτοί τα κόζια στα χέρια τους.

Επειδή είχαν αυτοί παράγκες, νομίζουν ότι όλοι θα φτιάχνουν παράγκες. Κοροϊδεύουν την εξυγίανση και όσες προσπάθειες γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από πέρυσι η προπαγάνδα τους προσπαθεί να πείσει ότι δήθεν ο ΠΑΟΚ σπρώχνεται από τη διαιτησία, την ΕΠΟ, τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ο Δικέφαλος πήρε το πρωτάθλημα αήττητος με ρεκόρ 26-4-0 και κατέκτησε και το Κύπελλο κάνοντας το νταμπλ και αυτοί ακόμη για τη διαιτησία γκρινιάζουν.

Λένε ξανά και ξανά για 5-6 φάσεις που δόθηκαν υπέρ του ΠΑΟΚ (ναι υπήρξαν και ορισμένα χοντρά λάθη υπέρ του νταμπλούχου) αλλά ξεχνούν τεχνηέντως και εσκεμμένα τις άνω των 25 φάσεων που ο Δικέφαλος αδικήθηκε εξόφθαλμα, ακόμη και σε ματς με ξένους διαιτητές, στα οποία ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος έχοντας 9 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 11 αναμετρήσεις.

Ξαναλέω λάθη γίνονταν και θα γίνονται πάντα. Αλλά γίνονται προς όλες τις πλευρές (υπέρ και κατά) και όχι όπως πριν λίγα χρόνια που γίνονταν μόνο υπέρ κάποιων.

Αυτοί που έχουν χάσει τα κόζια μαζί με τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζουν να γκρινιάζουν για τα πάντα. Για την ΕΠΟ, για τους ξένους διαιτητές, για την ΚΕΔ, για τον Περέιρα, για τα πάντα! Γιατί με την ισονομία έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια…

Στη συνέντευξη Τύπου του Διευθυντή του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA, του Μπιορν Βάσαλο, έγινε ένας απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτός έκρινε ως θετικό το έργο της διοίκησης του Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες που γίνονται (με τη στήριξη FIFA και UEFA) έχουν θετικό πρόσημο, αλλά υπάρχουν αρκετά ακόμη πράγματα να διορθωθούν.

Προφανώς αυτή η εκτίμηση δεν άρεσε σε αυτούς που ήταν φίλα προσκείμενοι στο προηγούμενο καθεστώς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτοί που τα βλέπουν όλα μαύρα, αλλά αγνοούν την πραγματική μαυρίλα που υπήρχε πριν.

Ακόμη επισημάνθηκε ότι ο Μέλο Περέιρα θα παραμένει στη θέση του για τον επόμενο χρόνο, όπως και όλα τα μέλη της ΚΕΔ.

Και αυτό «χάλασε» πολύ τους αντιφρονούντες.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ συμπορεύτηκαν το τελευταίο διάστημα (όπως και στις εκλογές για την προεδρία της Super League) για να «καθαρίσουν» τον Πορτογάλο. Ο Περέιρα προφανώς δεν έχει το αλάθητο του Πάπα, αλλά κάνει προσπάθεια να φέρει μια αξιοκρατία. Με τα στραβά του και με τα καλά του προσπαθεί. Αυτοί που δεν τον θέλουν, είναι αυτοί που δε θέλουν την αξιοκρατία. Είναι αυτοί που θέλουν τα δικά τους παιδιά, εκείνα που οδήγησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χείλος του γκρεμού.

Ακόμη θα συνεχίσει στη θέση του ως «υπερσύμβουλος» της ΕΠΟ ο Πετρ Φούσεκ, ενώ τέλος τονίστηκε πως το πλάνο που υπάρχει είναι η σταδιακή αποχώρηση της FIFA μετά τις εκλογές της ΕΠΟ την ερχόμενη χρονιά.

Θετικό είναι ότι και του χρόνου θα υπάρχουν ξένοι διαιτητές (μακάρι να υπάρχουν σε περισσότερα ματς λέω εγώ…) αλλά επιπλέον θα υπάρχει και το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο θεωρώ ότι θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα διαιτητικά λάθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ