ΕΣΑΚΕ: Από το ΣΕΦ στο… Δελφινάριο

ΕΣΑΚΕ: Από το ΣΕΦ στο… Δελφινάριο

Το (δεν είναι) πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ έχει μετατραπεί σε μια απίστευτη κωμωδία, που παρότι κακοπαιγμένη, «απειλεί» όλους τους καλοκαιρινούς θιάσους. Τουλάχιστον θα έχουμε έσοδα…

Είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτεί ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος να το γυρίσει στην πρόζα, καθώς το πρωτάθλημα μπάσκετ του οποίου -τάχα μου- ηγείται, έχει μετατραπεί σε κωμωδία. Πλέον, ακόμα κι όσοι πραγματικά αγωνιούμε για την επόμενη μέρα του εθνικού μας σπορ, δεν μπορούμε παρά να γελάμε με τα χάλια του ΕΣΑΚΕ, των ηγετών του μπάσκετ και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που λαμβάνονται.

Ο Ολυμπιακός υποβιβάζεται -με απόφαση του Αθλητικού Δικαστή- στην Α2 και ακυρώνονται όλοι οι αγώνες του στο πρωτάθλημα. Πάμε να το αναλύσουμε: Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ δεν υπάρχει πουθενά πρόβλεψη να υποβιβαστεί ομάδα μέσω των πλέι οφ! Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι ομάδες που μετέχουν στα πλέι οφ έχουν εξ ορισμού αποφύγει τον υποβιβασμό κι έχουν προαχθεί στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Διάφοροι αυτόκλητοι (παιδιά τρέξτε όσο μπορείτε, δεν υπάρχουν πολλές θέσεις για το τσάρτερ και το ταξίδι στην Κίνα είναι εμπειρία ζωής) «απαντούν» στις όποιες σκέψεις και παραινέσεις μας προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού να ξηλώσει το μπάχαλο της ΕΟΚ με το… αυτοδιοίκητο. Ρωτάω, λοιπόν, τους γεροντολάγνους: Η ΦΙΜΠΑ έχει ανάλογη διάταξη στο καταστατικό της; Μην ψάχνετε άδικα, η απάντηση είναι ΟΧΙ!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Δεν υπάρχει τρόπος να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός. Βεβαίως, τον βρήκε ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος μηδένισε (μαγκιά του) όλα τα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» κι έτσι με μηδέν (0) βαθμούς τερματίζουν τελευταίοι. Και για να πέσει, δεν μπορεί να υπάρξει αναδιάρθρωση, άρα υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός και ο Κολοσσός και σώζεται το Λαύριο.

Μόνο που, με αυτή την απόφαση, ο Άρης είναι στα πλέι οφ. Στα φετινά, όχι στα επόμενα, αφού τερματίζει όγδοος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν από την αρχή τα πλέι οφ και να συναντήσει ο Παναθηναϊκός τον Άρη. Μπορεί να γίνει και μόνο αυτή η σειρά, δεχόμενοι τα ως τώρα υπόλοιπα αποτελέσματα, αν κι αυτό θαρρώ ότι εύκολα μπορεί κάποιος να το προσβάλλει.

Στο μπάσκετ γνωρίζουμε ότι ένα λάθος δεν διορθώνεται με άλλο λάθος κι αυτό έγινε σήμερα. Ο Αθλητικός Δικαστής προσπάθησε να υλοποιήσει μια καθόλα άστοχη κανονιστική διάταξη, η οποία πάει κόντρα ακόμα και στους νόμους της λογικής. Σε αυτή την προσπάθεια ανοίγει νέος κύκλος και δικαιώνεται ο Γουλιέλμος που είχε πει στους παίκτες του ότι θα παίξουν στα πλέι οφ. Τώρα, πόσοι από αυτούς είναι εδώ, είναι ετοιμοπόλεμοι και πόσο γρήγορα θα γίνουν οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό, δεν το γνωρίζουμε.

Θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από τον Ολυμπιακό, άρα -όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς- πρώτα θα τελειώσει το μετρό στη Θεσσαλονίκη και μετά θα έχουμε την τελική κατάταξη και την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Επίσης, η βιωματική εμπειρία μας λέει ότι δεν έχει καμία ευθύνη ο Γαλατσόπουλος και ο Βασιλακόπουλος. Όχι για να μην λέτε ότι είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Και βέβαια το αμέσως σημαντικότερο, το… πάνω απ’ όλα, είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ