Το λιμάνι της καταξίωσης!

Το λιμάνι της καταξίωσης!

Ο Ζοσέ Σα προστίθεται στη λίστα των παικτών που ήρθαν στον Ολυμπιακό για να σώσουν την καριέρα τους και τελικά την εκτόξευσαν!

Και να φανταστεί κανείς ότι στο ξεκίνημα της διαδρομής έφτασε στο Ρέντη για να αποτελέσει την «κάλυψη» του Ανδρέα Γιαννιώτη, καθώς ο Ολυμπιακός ήθελε να δώσει ξανά τα γάντια σε Έλληνα τερματοφύλακα, αλλά στο τέλος επικράτησε και πάλι η… ξένη βοήθεια.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Στέφανο Καπίνο, τη θέση του οποίου πήρε πέρυσι από ένα σημείο και μετά ο Προτό, κάπως έτσι επαναλήφθηκε η ιστορία και με τον Ζοσέ Σα, που αντικατέστησε τον Γιανννιώτη και καθιερώθηκε αυτός κάτω από την ερυθρόλευκη εστία.

Αφήνοντας την Πόρτο ήθελε να ξεφύγει από τη σκιά του Ίκερ Κασίγιας και έψαξε την ευκαιρία του στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας ότι θα ξεκινούσε από το Νο2. Και στο τέλος της πρώτης πίστας όχι μόνον έχει εδραιωθεί στο μεγάλο λιμάνι, από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι κατέβαλαν την οψιόν αγοράς (κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ) και τον πήραν από τους «δράκους», αλλά δέχτηκε-για δεύτερη φορά-την πρόσκληση του Φερνάντο Σάντος για την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, για το ματς, με την Ελβετία, στο ξεκίνημα του επόμενου μήνα.

Μπορεί να μοιάζει σαν παραμύθι, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το ραντεβού του Ζοσέ Σα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την υπόλοιπη παρέα, κλείστηκε μέσω του… Φορτούνη, αφού στον Ολυμπιακό μπόρεσε και ξεχώρισε ο Πορτογάλος τερματοφύλακας και έστειλε το μήνυμα «υπενθύμισης» στον Φερνάντο Σάντος.

Άλλη μία περίπτωση παίκτη που ήρθε στον Πειραιά για να σώσει την καριέρα του και όχι μόνον το κατάφερε, αλλά πέτυχε και να της αλλάξει κατεύθυνση και το βελάκι να δείχνει προς τα πάνω. Δεν ήταν ο μόνος, καθώς έχουν προηγηθεί αρκετοί άλλοι στο πρόσφατο παρελθόν.

Πρώτος ξεκίνησε τη… διαδρομή ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος από τα «αζήτητα» της Σαιντ Ετιέν ήρθε στον Ολυμπιακό, έμεινε στον Πειραιά και όχι μόνον κλήθηκε στην Εθνική Βελγίου, αλλά πήρε και μεταγραφή στην πρέμιερ λιγκ (Έβερτον), ενώ τώρα συνεχίζει στην Ιταλία (Φιορεντίνα).

Ακολούθησε ο Ρομπέρτο, τον οποίο θεωρούσαν «Κοστάντζο» στην Μπενφίκα, όπου είχε πάει με δανεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτη, όμως η μοίρα του τον έκανε «άγιο» με τα ερυθρόλευκα και μάλιστα σε ματς με τους αετούς της Λισαβόνας, καθώς η μπάλα βάζει πάντα τους δικούς της κανόνες στο παιχνίδι.

Ποιος άλλος; Και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς δεν χωρούσε στο πλάνο του… Χάσι, όταν ήταν στην Άντερλεχτ και ήρθε στον Ολυμπιακό με την ίδια «πατέντα», στην αρχή με δανεισμό και στη συνέχεια έγινε η αγορά του. Και η δική του πορεία είναι γνωστή σε όλους μας, αφού από τον Πειραιά βρέθηκε στο Λονδίνο και την Κρίσταλ Πάλας.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που μας καταδεικνύουν την καλή δουλειά που γίνεται στο Ρέντη, αυτή που δεν βασίζεται στα… λάθη των διαιτητών. Για τον κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση αφού ο Τζοέλ Κάμπελ είχε έρθει μαζί με τον Ρομπέρτο κι ενώ ο Ολυμπιακός ήθελε να τον αγοράσει, αυτός επέλεξε να γυρίσει στην Άρσεναλ. Δεν μπήκε όμως ποτέ στο πλάνο του Αρσέν Βενγκέρ που ήταν τότε προπονητής στο Εμιρέιτς και κατάντησε περιπλανώμενος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ