Άρης : Βασικοί και εναλλακτικές

Άρης : Βασικοί και εναλλακτικές

Ο Άρης έτοιμος να φουλάρει μεταγραφικά στο δεύτερο διαδοχικό... φυσιολογικό καλοκαίρι.

Θυμάμαι πιτσιρίκος, στις μεταγραφικές περιόδους να γράφω και να σβήνω. Να βάζω σε γηπεδάκια που σχημάτιζα σε χαρτί τους παίκτες της ομάδας και να αφήνω κενές τις θέσεις στις οποίες γραφόταν (στη «Μακεδονία» που δεν έλλειπε ποτέ από το σπίτι και μόνο η Θεσσαλονίκη» την αντικαθιστούσε τις Δευτέρες με την ενθετάρα της) ότι θα γίνουν μεταγραφές. Στο τέλος, σε κάθε υπό ενίσχυση θέση είχε καμιά δέκα ονόματα. Το ‘κανε άραγε κανένας από εσάς ή είστε όλοι… φυσιολογικοί;

Σήμερα, από το υλικό στο ρόστερ του Άρη, για την ενδεκάδα της νέας σεζόν και δίχως να υπολογίζω Ματέο και Ροζ που είναι δανεικοί και δεν μπορούμε να τους «μετράμε» αν δεν υπάρξει σχετική εξέλιξη, μου προκύπτουν οκτώ θέσεις καλυμμένες αν πρέπει να μιλήσουμε για βασικούς, αυτή τη στιγμή. Επτά συν μία για να ακριβολογώ, καθώς γνωρίζουμε την πρώτη μεταγραφή.

Κουέστα στα γκολπόστ. Σούντγκρεν, Βέλεθ, Κόρχουτ στην άμυνα. Σιώπης, Ματίγια και Τόνσο στο κέντρο και Λάρσον στην επίθεση. Ο Ντιγκινί είναι παίκτης ενδεκάδας αλλά δεν ξέρω που τελικά θα επιλεγεί να παίζει και τον κρατάω… μπαλαντερ.

Κι ο Γιουνές είναι ο πρώτος σκόρερ του κλαμπ, αλλά δεν ορκίζομαι ότι θα συνεχίσει να είναι γιατί ούτε το ίδιο το κλαμπ το κάνει αφού ψάχνει στράικερ.

Οι υπόλοιποι παίκτες με συμβόλαιο, όπως κι ο Μαρτίνες που ανανεώνει, ακολουθούν, Γκάμα συμπεριλαμβανομένου που επιστρέφει αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποια κατάσταση.

Αυτό αποδεικνύει τη στοχευμένη αναζήτηση ενός στόπερ με προδιαγραφές βασικού, ενός εξτρέμ και ενός φορ και επιπλέον την αναζήτηση ενός μέσου box to box με άλλα χαρακτηριστικά από του Ματίγια, για να είναι εφικτό και το 4-3-3 που θέλουν να προσθέσουν στο ρεπερτόριο της ομάδας ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής.

Θα γίνουν και συμπληρωματικές κινήσεις, λογικά οι μεταγραφές θα είναι από επτά και πάνω, αλλά νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό πως δεν προορίζονται όλοι για βασικοί (π.χ. θα αποκτηθεί αριστερός μπακ που θα πρέπει να δείξει καλύτερος του Κόρχουτ για να παίξει πολύ).

Φαντάζομαι συμφωνείτε ότι μοιάζει ευκολότερο να ψάχνεις κατά προτεραιότητα τέσσερις και συμπληρωματικά το πολύ άλλους τόσους για να κλείσεις ρόστερ, από αυτό που έγινε πέρσι, όταν επελέγησαν 18 και άλλοι πέντε το χειμώνα.

Σύντομα η προεργασία θα περάσει στη φάση της εφαρμογής. Ο Άρης θα είναι από την αρχή της προετοιμασίας έτοιμος να δουλέψει και να μπει στα ματς του β’ προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ με τη νέα του μορφή.

Ο προπονητής με τον αθλητικό διευθυντή είναι κατασταλαγμένοι, ο ιδιοκτήτης εντός των ημερών θα δώσει το ΟΚ, άρα και τη ρευστότητα, για τη σύναψη συμφωνιών και αυτό που απομένει είναι το συμπλήρωμα του παζλ. Δεύτερο φυσιολογικό καλοκαίρι δηλαδή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ