Βαλμπουενά όπως Τουρέ ή όχι;

Βαλμπουενά όπως Τουρέ ή όχι;

Ακόμα δεν έχουμε επίσημες ανακοινώσεις βέβαια, άλλα όλα συγκλίνουν πως από την προσεχή Δευτέρα ο Ματιέ Βαλμπουενά θα φορά τα ερυθρόλευκα. Ο Γάλλος σούπερσταρ θα αποτελέσει, λογικά, την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ερώτημα είναι θα αποτελέσει ακόμα μια περίπτωση σαν του Γιάγια Τουρέ ή όχι;

Ναι ο Ματιέ Βαλμπουενά βάδιζα πλέον στα 34 του χρόνια. Ναι ο Γάλλος παίκτης προέρχεται από μια χώρα, την Τουρκία, που συχνά – πυκνά αποτελεί νεκροταφείο ποδοσφαιριστών. Ναι η ομάδα του την περασμένη χρονιά πραγματοποίησε την χειρότερη σεζόν της ιστορίας της με τον ίδιο να καταγράφει μάλιστα αρκετές συμμετοχές. Ναι έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα και για πολλούς δύσκολα θα μπορέσει να βρει νέα κίνητρα και προκλήσεις για την εν Ελλάδι καριέρα του. Ναι, λοιπόν, σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αλλά υπάρχει και η άλλη όψη που συνηγορεί στο ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν θα αποδειχθεί περίπτωση Γιάγια Τουρέ. Δεν θα αποδειχθεί δηλαδή, παλαίμαχος πριν την ώρα του, αδιάφορος, βαρύς και χωρίς αγωνιστικά κίνητρα. Πάμε να δούμε τους λόγους αυτούς.

Πρώτον ο Γάλλος είναι αυτό που λέμε παιζούμενος. Σε απλά ελληνικά δηλαδή, δεν είχε παροπλιστεί, δεν έχει να αγωνιστεί καιρό, δεν έχει στο μυαλό του να σταματήσει, δεν έχει τον… Σέλουκ μάνατζερ και πολλά άλλα. Δεύτερον ο Βαλμπουενά σωματικά είναι ευκολότερο να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστική δράση από τον Γιάγια Τουρέ. Μην ξεχνάτε ότι αφήνει την Τουρκία παίρνοντας ένα τραυματισμό ως σουβενίρ μαζί του. Τρίτον ο παίκτης, με βάση τα ρεπορτάζ τουλάχιστον, φαίνεται να αποτελεί επιλογή του προπονητή του Ολυμπιακού, κάτι που από όσο γνωρίζουμε δεν ίσχυε πέρυσι με την περίπτωση του Ιβοριανού άσου. Τέταρτον ο Ματιέ είναι αυτό που λέμε αγωνιστής της ζωής. Η καριέρα του δεν ήταν από την αρχή εύκολη και μάλιστα χρειάστηκε να δουλεύει παράλληλα με την μπάλα για να επιβιώσει.

Το «μικρό ποδήλατο», όπως είναι το παρατσούκλι του, λόγω του τρόπου που αγωνίζεται, εξαιτίας της μεγάλης ευχέρειας που έχει στη ντρίπλα και της ταχύτητας του, δεν μοιάζει με παίκτη που θα έρθει για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα μιας μεγάλης καριέρας. Αντίθετα φαίνεται για ποδοσφαιριστή που γουστάρει να παίζει και να διακρίνεται όποια φανέλα και αν φοράει. Ο Ολυμπιακός, που κάθε χρόνο παίρνει ένα όνομα αεροδρομίου, αυτή τη φορά δεν έχει μόνο επικοινωνιακό όφελος. Κατά τη γνώμη μου θα έχει και αγωνιστικό. Η ποιότητα του Βαλμπουενά είναι αδιαμφισβήτητη και είναι σίγουρο πως θα κάνει πολύ πιο αποτελεσματικούς τους ερυθρόλευκους, είτε σκοράροντας ο ίδιος είτε σερβίροντας γκολ στους συμπαίκτες του, κάτι που τους στοίχισε πολύ την περυσινή σεζόν.

Τα πάντα βέβαια για όλους κρίνονται στο χορτάρι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλοι οι υπόλοιποι κάνουμε εικασίες. Πάντως ότι και να γράψει η ιστορία στο τέλος, τα δεδομένα δεν αλλάζουν. Ο Ματιέ Βαλμπουενά πέρα από όνομα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι και εν ενεργεία παίκτης, δηλαδή δεν καλύπτει μόνο την » τρέλα» του κόσμου και της διοίκησης για μεταγραφή από το πάνω ράφι, αλλά και πληρεί τα κριτήρια για να ανέβει ο Ολυμπιακός επίπεδο και να επιστρέψει στους τίτλους. Υγιής να είναι και όλα καλά για τον Μαρτίνς, για τους συμπαίκτες του, για την ομάδα και τους φιλάθλους. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ