Παναθηναϊκός : Άλλος να χρεώνει κι άλλοι να πληρώνουν…

Παναθηναϊκός : Άλλος να χρεώνει κι άλλοι να πληρώνουν…

Καμιά πρωτοβουλία σωτηρίας δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας αν αυτοί που την παίρνουν δεν διαχωρίζουν τη θέση τους από τον κ. Αλαφούζο.

Στην ελληνική πολιτική ζωή γενικά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ειδικότερα είναι πολύ διαδεδομένη η ιδέα οι επιχειρηματίες να χρεώνουν και τα κορόιδα οι πολλοί να πληρώνουν…
Ας προσέξουμε λίγο την ιδέα. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας φορτώνει την ομάδα με χρέη και μετά την παρατάει. Καλείται τότε η βάση δηλαδή οι οπαδοί να πληρώσουν , δηλαδή να πληρώσουν τα χρέη του επιχειρηματία για να σώσουν την ομάδα. Αυτό το έργο πάει να παιχτεί στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρήκε χρέη τα έκανε μεγαλύτερα, παράτησε σύξυλη την ΠΑΕ και τώρα καλείται ο κόσμος να πληρώσει. Αν δεν γίνει αυτό και πέσει η ομάδα στην Γ Εθνική τότε είναι σοβαρό το ενδεχόμενο τα χρέη να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και να τα πληρώσουμε όλοι εμείς. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά το πρόσφατο παρελθόν. Μην μου πείτε όμως ότι δεν είναι καλή ιδέα άλλος να χρεώνει κι άλλοι να πληρώνουν. Ο,τι ακριβώς συνέβη και με την κρίση. Αλλοι την προκάλεσαν άλλοι επωφελήθηκαν τόσα χρόνια λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα κι άλλοι (όλοι εμείς) καλούμαστε να πληρώσουμε για να μπορούν κάποιοι να ξαναφάνε…

Να με συγχωρεί ο καταξιωμένος επιχειρηματίας κ. Θεοδωρόπουλος αλλά αυτό ακριβώς έλεγε με την πρόταση που πολύ νωρίς απέσυρε. Δημιούργησαν χρέη οι κύριοι Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Πατέρας, Αλαφούζος και ελάτε εσείς με τις «πράσινες καρδιές» να τα πληρώσετε. Διότι το αντιλαμβάνεστε, είναι άλλο πράγμα να λες στον οπαδό του Παναθηναϊκού βάλε από αυτά που δεν σου περισσεύουν να φτιάξουμε μια καλή ομάδα κι άλλο να του λες βάλε για να ξεχρεώσουν ο Αλαφούζος και οι υπόλοιποι. Ασχετα με τον τρόπο που χειρίστηκαν την πρωτοβουλία του οι παλαίμαχοι, θεωρώ πως ο κ. Θεοδωρόπουλος έκανε πίσω διότι αντιλήφθηκε πως ήταν μικρά ως ανύπαρκτα τα περιθώρια να ευδοκιμήσει η πρότασή του.

Ενας άλλος λόγος είναι ότι ο κόσμος όπως και ο Τύπος στην Ελλάδα ξεχνά γρήγορα. Ετσι αντί να ζητούνται αύριο ευθύνες από αυτούς που χρέωσαν τον Παναθηναϊκό, θα ήταν αυτός στο μάτι του κυκλώνα. Νομίζω ότι αυτές είναι οι πιθανότερες εξηγήσεις για την απόσυρσή του και όχι ότι δεν είχε τα περιθώρια να κατακεραυνώσει τον Αλαφούζο για την κατάσταση στην οποία έφερε τον σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση καμιά πρωτοβουλία σωτηρίας δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας αν αυτοί που την παίρνουν ν δεν διαχωρίζουν τη θέση τους από τον κ. Αλαφούζο. Για πολλούς ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ ήταν ενεργούμενο της οικογένειας Βαρδινογιάννη όταν έπαιρνε την ΠΑΕ.

Ετσι και τώρα θεωρούνται ενεργούμενα του Αλαφούζου όσοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να βοηθήσουν. Συμβαίνει αυτό με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Βασίλη Κωνσταντίνου θα συνέβαινε και με τον κ. Θεοδωρόπουλο στον βαθμό που δεν διαχώριζε τη θέση του από το νυν μεγαλομέτοχο. Τι μένει λοιπόν στο οποίο μπορεί να ελπίζει κανείς για την σωτηρία της ΠΑΕ; Μα οι εναγώνιες προσπάθειες της κυβέρνησης να βρει έναν σωτήρα για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Έναν μεγαλοεπιχειρηματία που προφανώς για να φορτωθεί τα χρέη θα ζητήσει αντισταθμιστικά οφέλη.

Οι κυβερνητικοί ήδη κρούουν θύρες και ζητούν από επιχειρηματίες να μπουν μπροστά. Από πίσω θα γίνουν οι διευθετήσεις που χρειάζεται για να μην του πέσει βαριά του επιχειρηματία η διάσωση του Παναθηναϊκού. Καταλήγουμε δηλαδή εκεί που αρχίσαμε αυτό το κείμενο. Άλλος χρεώνει κι άλλοι πληρώνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ