Ολυμπιακός : Βίοι αντίθετοι για τους Κ. Κ!

Ολυμπιακός : Βίοι αντίθετοι για τους Κ. Κ!

Ο Λεονάρντο Κούτρης πήρε τη φανέλα του Ολυμπιακού στο σπίτι του, ενώ ο Στέφανο Καπίνο μένει με την ανάμνηση!

Ένα χρόνο μεγαλύτερος είναι ο Στέφανο Καπίνο από τον Λεονάρντο Κούτρη! Στα 23 του ο διεθνής τερματοφύλακας έχει φυσικά πολλές περισσότερες παραστάσεις από τον βραχύσωμο φουλ μπακ, αφού μην ξεχνάμε ότι βρέθηκε από τα 17 του κάτω από την εστία του Παναθηναϊκού και μάλιστα ξεκινώντας από το Καραϊσκάκη.

Συνεπώς, είχε και πολύ μεγαλύτερη προοπτική να καθιερωθεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο οποίος τον πίστεψε και τον άφησε χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό στη μετά Ρομπέρτο εποχή, όταν του έβαλε δίπλα του στην αρχή, τον συνομήλικό του Νίκολα Λεάλι και μετά τον πολύ πιο έμπειρο Σίλβιο Προτό, ο οποίος για πρώτη φορά στην πλούσια καριέρα του έμεινε στον πάγκο.

Αντιθέτως ο Κούτρης προερχόμενος από τον Εργοτέλη είχε παίξει μόνον στην περσινή σεζόν ως μπακ χαφ στον ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη. Το σκάουτινγκ του Ολυμπιακού λειτούργησε όμως σωστά και στο πλαίσιο της πολιτικής των ερυθρόλευκων «μαζεύουμε ότι καλό υπάρχει στην Ελλάδα» ήρθε και αυτός στο Ρέντη. Αντί του Ντε λα Μπέγια. Με μηδέν εμπειρία και υποχρεώθηκε να σηκώσει από νωρίς όλο το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού.

Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή σε όλους μας. Ο Καπίνο βρέθηκε εκτός πλάνου μετά το ματς του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ενώ ο Κούτρης βγήκε μόνον ως αλλαγή στο Αγρίνιο, όταν δεν άντεξε άλλο αφού έχει παίξει όλα τα ματς (ή σχεδόν όλα) σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την καριέρα ενός επαγγελματία (όχι μόνον ποδοσφαιριστή) έχουν κατατεθεί πολλές θεωρίες. Ότι πετυχαίνει αυτός που το θέλει πιο πολύ, ότι συνωμοτεί το σύμπαν και διάφορα άλλα. Υπάρχει όμως και η εκτίμηση σύμφωνα με την οποία αυτός που δουλεύει περισσότερο δύσκολα θα αποτύχει. Ο Αμανατίδης έπαιξε περισσότερα χρόνια στον Ολυμπιακό και ας μην είχε το ταλέντο του Τζιοβάνι. Έτσι κι αλλιώς ποιος δεν θέλει να κάνει καριέρα;

Απλά, σε μία ομάδα όπως είναι οι ερυθρόλευκοι οι ευκαιρίες δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι πολλές και ο χρόνος είναι περιορισμένος. Προφανώς και δεν παρακολουθούμε τις προπονήσεις στο Ρέντη, άρα δεν είμαστε σε θέση να εκφέρουμε άποψη για το ποιος δουλεύει περισσότερο ή λιγότερο. Βλέπουμε κι εμείς ότι όλος ο κόσμος, καθώς έτσι κι αλλιώς ο καθρέπτης κάθε ποδοσφαιριστή είναι το γήπεδο.

Μέσα σε λιγότερο από πέντε μήνες ο Κούτρης οδήγησε τον Ολυμπιακό στη σκέψη να ψάξει για να πάρει παίκτη πίσω κι όχι μπροστά από αυτόν, ο δε Καπίνο επιταχύνει τις διαδικασίες για την επιστροφή του Γιαννιώτη στο Ρέντη. Κι αν η επιτυχία του καθενός από εμάς μπορεί να χρεωθεί (και) στο σύμπαν, η αποτυχία είναι δεδομένο ότι μας ανήκει σε αποκλειστικότητα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ