Ποιος Βελόπουλος; Ο Γαλατσόπουλος…

Ποιος Βελόπουλος; Ο Γαλατσόπουλος…

Αν δεν είχε περιοριστεί στη… στενή θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, θα ήταν «χαλαρά» Ευρωβουλευτής, με όποιο κόμμα κι αν κατέβαινε. Παραμένει, όμως, ο πρόεδρος της καρδιάς μας…

Μια μικρή ήττα για την πολιτική, μια μεγάλη νίκη για το μπάσκετ, είναι η παρουσία του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου στη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Κάθε φορά που μιλά, αναρωτιέμαι πραγματικά πόσα επεισόδια έχω χάσει, τι έγινε όσο εγώ… ζούσα στην κοσμάρα μου, γιατί δεν γνωρίζω πράγματα, παρότι βαυκαλίζομαι ότι κάνω ρεπορτάζ. Έτσι και με την τελευταία συνέντευξη Τύπου.

Είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ότι οι κανονισμοί δεν αλλάζουν στη μέση της χρονιάς, αλλά το ΑΣΕΑΔ (με τον έναν ή άλλον τρόπο) δέχθηκε ότι η πενταμελής ΚΕΔ έγινε τον Νοέμβριο τριμελής. Αλήθεια, αυτό δεν είναι αλλαγή στη μέση της χρονιάς; Ή μήπως οι κανονισμοί δεν αλλάζουν, αν δεν το θέλει ο Βασιλακόπουλος;

Είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ότι «… έχουμε συμφωνήσει σε αλλαγές στη διαιτησία». Πείτε μου ότι ένας από εσάς γνωρίζει ποιες είναι οι συμφωνημένες αλλαγές, οι οποίες θα συμβούν, πριν αρχίσω να παίρνω χάπια να ενισχύσω την ασθενή μου μνήμη. Μωρέ ποιες αλλαγές συμφωνήθηκαν; Ότι τι; Εκτός αν θεωρεί «συμφωνημένες αλλαγές» το ότι θα συνεδριάσουν εκ νέου, μετά το τέλος του πρωταθλήματος, για να συζητήσουν με την ΕΟΚ, αν κι εκείνη θέλει, αν ο Ερμής δεν είναι ανάδρομος, αν δεν έχουμε γάμους ή βαφτίσια, να τα ξαναπούμε σε στυλ να μην χανόμαστε.

Είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ότι «έχουμε συμφωνήσει στην επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών». Μια πρόταση που κατατέθηκε από τον Ολυμπιακό (ο οποίος κατά τα φαινόμενα ΔΕΝ θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1), ΔΕΝ υποστηρίχθηκε με θέρμη από ΑΕΚ (έχει συμβόλαιο και δεν το σπάει) και Παναθηναϊκό! Άρα ποιοι συμφώνησαν; Όσοι και φέτος κινούνται από κοινού, δίχως να έχουν προϊόν για να πουλήσουν. Τύφλα να έχουν οι επιστολές Βελόπουλου με τη συνδρομή του Υψίστου.

Είπε ο πρόεδρος «θέλουμε να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα», αλλά δεν μας είπε πως θα το κάνει. Γιατί κι εγώ θέλω να με αγαπήσει η Αντέλ Εξαρχόπουλος, αλλά δεν βλέπω το πώς. Αν και μεταξύ μας, περισσότερες πιθανότητες έχει να συμβεί αυτό, παρά να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα, ειδικά από τη στιγμή που θα λείπει ο ένας εκ των δύο βασικών πόλων. Αλλά και να μην έλειπε, ποια κίνηση έχει γίνει, η οποία να παραπέμπει σε αναβάθμιση του πρωταθλήματος; Πώς είπατε; Με ποιον είναι αυτόν τον καιρό η Αντέλ;

«Μα -θα πει κάποιος- τι περίμενες να πει ο πρόεδρος της λίγκας»; Προσωπικά δεν περίμενα τίποτα, γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι, άρα ό,τι κι αν πει είναι έπεα πτερόεντα. Κάποιος του έγραψε έναν λόγο, που τον έκανε δικό του κι είτε το έλεγε στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ, είτε σε προεκλογική συγκέντρωση για τον δήμο Μενεμένης (αλλάζοντας κάποιες λέξεις), δεν θα είχε ουσιαστική διαφορά.

Ζητούμενο δεν είναι τι λέει ο Γαλατσόπουλος, αλλά αν υπάρχει έστω ένας που βλέπει προοπτική στο ελληνικό μπάσκετ, με τα σημερινά δεδομένα. Κι αν εντέλει αξίζουν στο άθλημα παράγοντες αυτού του βεληνεκούς κι όχι ένας Νίκος Γκάλης, ένας Παναγιώτης Γιαννάκης, ένας από αυτούς που έχουν άποψη, έχουν θέση, έχουν γνώση, έχουν απήχηση.

Αντί επιλόγου: Η απόρριψη της προσφυγής του Ολυμπιακού από το ΑΣΕΑΔ ελάχιστα (έως καθόλου) διαφοροποιεί τα δεδομένα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα, όλοι οι άλλοι θέλουν. Το θέμα είναι τι γίνεται με το επόμενο κι αυτό δεν θα αποφασιστεί από το ΑΣΕΑΔ, κι αυτό δεν θα επιλυθεί ούτε με κανονιστικές διατάξεις, ούτε με αποφάσεις δικαστηρίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ