Δεν είμαστε και Ρίο Αβε

Δεν είμαστε και Ρίο Αβε

Ο Μιγκέλ Καρντόσο έρχεται στην ΑΕΚ, αλλά πρέπει να αντιληφθεί βασικά που έρχεται...

Αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ. Καλό νέο με την πρώτη ανάγνωση. Δεν τους κάνει ο Μανόλο Χιμένεθ και πήγαν σε κάτι διαφορετικό για να δουν αυτό που θέλουν. Από το να έχουν τον Μανόλο, να μην τον πιστεύουν, να του σκάβουν τον λάκκο και να την πληρώσει η ομάδα, καλύτερα οι ίδιοι να επιλέξουν κάποιον άλλον. Και να τον στηρίξουν όπως πρέπει.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο μπορεί να είναι άγνωστος στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά πέρυσι τον ήθελε και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Και ο Ολυμπιακός που έχει καλύτερες άκρες στο εξωτερικό, για να τον έβαλε στο μάτι κάτι σημαίνει. Οπότε πάμε παρακάτω. Έχει δουλέψει παντού και σε πολλά πόστα. Καλό αυτό επίσης. Δεν ήρθε… χθεσινός στην προπονητική, όπως εκείνος ο Ζοσέ Μοράις που κρατούσε τα χαρτιά του Μουρίνιο και τον φόρτωσαν στην καμπούρα της ΑΕΚ.

Η καλή του χρονιά είναι μία και ακολούθησε ένα κακό πέρασμα από Ναντ και Θέλτα. Δεν είναι κακό να μην πας καλά. Το θέμα είναι τι έκανες όταν πήγες καλά. Στη Ρίο Αβε λοιπόν είχε σε 42 ματς 20 νίκες και 15 ήττες. Σαφώς και πρέπει να αντιληφθούν άπαντες στην ΑΕΚ, ότι δεν ταιριάζουν αυτά τα νούμερα για εμάς. Οπως και τα 62-59 γκολ παθητικό.

Αυτό ήταν το προπονητικό ταβάνι του Πορτογάλου. Και εδώ στην ΑΕΚ μετά από την κάκιστη χρονιά σε Γαλλία και Ισπανία, ξέρει ότι έχει στα χέρια του μια σπουδαία ευκαιρία να πάει καλά, να μην χαντακωθεί προπονητικά. Αρκεί να αντιληφθεί που ήρθε, τι χρειάζεται και ποιές είναι οι απαιτήσεις διοίκησης και κόσμου. Έξοδος στην Ευρώπη με 15 ήττες και ίσα βάρκα, ίσα πανιά στα γκολ δεν είναι… ΑΕΚ. Καλό να του το εξηγήσουν νωρίς του ανθρώπου, να έχει ανάλογες απαιτήσεις και αυτός στις μεταγραφές. Δεν γίνεται δουλίτσα διαφορετικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ