Άρης: Μεταγραφή με ενισχυμένη πλειοψηφία

Άρης: Μεταγραφή με ενισχυμένη πλειοψηφία

Η απλή… λογική, για την αύξηση των πιθανοτήτων επιτυχημένων επιλογών και πάλι από τον Άρη.

Οι μεταγραφές των ομάδων, είναι ο ορισμός του «μέτρου» για τους ανθρώπους του χώρου. Είτε είναι προπονητής, είτε στέλεχος, αυτός που διαλέγει, κάνοντας την επιλογή υπογράφει επιταγή.

Αν ο παίκτης θα βγει, η επιταγή θα πληρωθεί και όλα καλά. Αν όχι, η επιταγή «θα σκάσει» κι ο φέρον την ευθύνη θα δεχτεί την κριτική από αυτόν που πληρώνει και όσους (δεν) «αγοράζουν» το προϊόν.

Ο Άρης έρχεται από δυο συνεχόμενες καλές μεταγραφικές περιόδους. Στα μάτια μου είναι η πιο value for money ομάδα της κατηγορίας, τόσο που ήδη μπορεί να… εκποιήσει παίκτες μετατρέποντάς τους σε σημαντική ρευστότητα αν το επιλέξει.

Πήρε δωρεάν τους τρεις Ισπανούς, από τους οποίους οι δύο μπορούν να προσελκύσουν αγοραστικό ενδιαφέρον κι ο τρίτος απόσβεσε άμεσα και το ρίσκο και τη δαπάνη της συνεργασίας μαζί του.

Πήρε δωρεάν έναν γηγενή –που έγινε ξανά και μάλιστα δυο συνεχόμενες φορές- διεθνή μέσο, που διατηρεί στη δούλεψή του και μπορεί (θεωρητικά μιλάω, μην κάνετε σενάρια συνομωσίας από κάτω) να δεχτεί σ’ αυτή ή την επόμενη μεταγραφική περίοδο κάποια πρόταση.

Έκανε διεθνή έναν αριστερό μπακ του οποίου την καριέρα την άλλαξε για τα καλά μέσα σε δυο σεζόν και ανέστησε ένα «καμένο χαρτί» μιας ισπανικής ομάδας που ετοιμάζεται να εισπράξει υπεραξία που μπορεί και να μη φανταζόταν πέρσι το καλοκαίρι.

Φέτος η δουλειά είναι πιο δύσκολη. Όσο λιγότερες είναι οι επιλογές που θα κάνει κανείς, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αποτυχίας για κάθε μία αστοχία: Μια κακή επιλογή στις 20 είναι 5%, μία στις πέντε είναι 20%.

Ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισαν να επιλέξουν τους παίκτες φέτος στον Άρη, είναι αυτό που μοιάζει ως η μεταγραφική πολιτική με τις υψηλότερες πιθανότητες επιβεβαίωσης, όσο απλοϊκός κι αν είναι ως σκέψη.

Τι συμφώνησαν Καρυπίδης, Διαμαντόπουλος, Παντελίδης: Η ομάδα δεν θα πάρει παίκτη, αν η πρόταση που θα φτάσει για έγκριση στον πρώτο, δεν φέρει την υπογραφή ως εισήγηση και των άλλων δύο. Αν ένας από τους δύο διαφωνεί, πάνε γι’ άλλα. Και φυσικά η τρίτη παράμετρος, αυτή του ιδιοκτήτη θα ορίζει το οικονομικό.

Έτσι, θεωρούν ότι θα είναι πιο κοντά σε επιλογές που θα επιβεβαιωθούν. Θεωρείστε δεδομένο ότι οι εμπλεκόμενοι μιλάνε την ίδια γλώσσα σε ότι αφορά τις γενικές συνθήκες: Πόσους θέλουν, που θα παίζουν, τί χαρακτηριστικά έχουν και τι ζητείται να παίξει το σύνολο που θα δημιουργηθεί.

Ο Γέφτοβιτς, π.χ. είναι ένας τέτοιος παίκτης. Ο Άρης θέλει να τον πάρει γιατί τα χαρακτηριστικά του είναι διαφορετικά από αυτά των άλλων ακραίων επιθετικών του και εφόσον μπορέσει να το κάνει, αυτό δεν σχετίζεται καθόλου με την υπόθεση Ματέο. Είτε δεν επιστρέψει, που τώρα μοιάζει πιθανότερο, είτε επιστρέψει ο μικρός στο Χαριλάου, ο Σέρβος ταιριάζει στο πλάνο για τον Άρη της νέας σεζόν.

Και κάπως έτσι θα κυλήσει το πράγμα για όλες τις περιπτώσεις, επτά ή οκτώ συνολικά, από σήμερα και μετά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ