Όταν οι μεταγραφές του… Αυγούστου γίνονται τον Μάιο

Όταν οι μεταγραφές του… Αυγούστου γίνονται τον Μάιο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αντιμετωπίζεται ως η αρχή μιας μεθοδικής και έγκαιρης προσπάθειας να ενισχυθεί η ομάδα και να καλυφθούν οι επιθυμίες ενός προπονητή που έχει ήδη αποδείξει ότι ξέρει να δημιουργεί καλές ομάδες που παίζουν θεαματικό ποδόσφαιρο.

Κάτι πάει ανάποδα φέτος στις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Τις μεταγραφές αεροδρομίου τις έκανε τέλη Αυγούστου κι όχι τέλη Μάιου. Τι άλλαξε λοιπόν και πάνε τα πράγματα ανάποδα. Η μήπως να αναλογιστούμε ότι αφού έρχεται τέτοιος παίκτης τον Μάιο το κερασάκι στην τούρτα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Νομίζω ότι η εξήγηση είναι πιο απλή.

Ο Ολυμπιακός έφερε τώρα τον Βαλμπουενά γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει και να τον χάσει. Πήγε επιθετικά πλήρωσε καλά τον παίκτη και τον έφερε να υπογράψει. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα είναι μήνυμα η μεταγραφή του σπουδαίου Γάλλου. Μήνυμα στον έξω ποδοσφαιρικό κόσμο ότι η ομάδα του Πειραιά είναι αποφασισμένη και φέτος να κινηθεί δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και έτοιμη να ενδιαφερθεί για κάθε καλή όσο και κοστοβόρα περίπτωση βρεθεί στον δρόμο του.

Το μήνυμα προς τα μέσα είναι σαφές και το πήραν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που πήγαν στα γραφεία της ΠΑΕ επιδοκιμάζοντας τον παίκτη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον πρώτο γιατί είναι αυτός που είναι, ένα μεγάλο όνομα κι ένας παίκτη κλάσης. Τον δεύτερο γιατί αντιλαμβάνονται ότι φέτος «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι» ώστε ο Ολυμπιακός να επανέλθει στην κορυφή. Οι οπαδοί κάθε ομάδας και του Ολυμπιακού στην προκειμένη περίπτωση, διαθέτουν μνήμη ισχυρή.

Θυμούνται πως ο Ολυμπιακός έπαιρνε τους τίτλους γιατί είχε καλύτερη έως και πολύ καλύτερη ομάδα από τους ανταγωνιστές του. Η κριτική ότι έπαιρνε τα πρωταθλήματα για άλλους λόγους σκόνταφτε πάντα στην ακράδαντη πεποίθηση ότι η ομάδα τους έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο κι αυτός ήταν ο λόγος της επικράτησή της.

Έτσι και μόνο έτσι εξηγείται η μαζική παρουσία τους στο γήπεδο του Φαλήρου, ακόμα και στο τέλος που ο Ολυμπιακός είχε μείνει εκτός στόχων. Όταν λοιπόν διαπιστώνει ότι καλοί παίκτες έρχονται και μάλιστα νωρίς-νωρίς στην ομάδα τότε εδραιώνεται η πίστη τους ότι την επόμενη χρονιά θα έχουν μια τόσο δυνατή ομάδα που θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια αγωνιστικά και άλλα.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αντιμετωπίζεται ως η αρχή μιας μεθοδικής και έγκαιρης προσπάθειας να ενισχυθεί η ομάδα και να καλυφθούν οι επιθυμίες ενός προπονητή που έχει ήδη αποδείξει ότι ξέρει να δημιουργεί καλές ομάδες που παίζουν θεαματικό ποδόσφαιρο. Ο Βαλμπουενά κουμπώνει ακριβώς σε αυτό.

Στο θέαμα που είναι απαραίτητο συστατικό της ομάδας που θέλει να βλέπει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο. Αυτός είναι ο λόγος που ο Περέιρα και ο Πίντο πήραν τίτλους αλλά δεν λατρεύτηκαν από τον κόσμο. Το θέμα είναι η ποιότητας της μπάλας, όρος απαράβατος για να μπει προπονητής στην καρδιά των οπαδών.

Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που παίζουν μπροστά. Ο Βαλμπουενά δεν ήρθε απλά για να κάνει την δουλειά. Ηρθε και για να κάνει ακόμα πιο ελκυστική στο μάτι την ομάδα. Ηρθε για να συμβάλλει ώστε να γεμίζει το «Γ.Καραϊσκάκης»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ