Ο Βαρέλα έγινε ένας από εμάς

Ο Βαρέλα έγινε ένας από εμάς

Ο Βαρέλα αγάπησε τον ΠΑΟΚ και αγαπήθηκε από τον κόσμο, όπως την ομάδα αγάπησαν και τα παιδιά του, δύο εκ των οποίων αγωνίζονται στις Ακαδημίες του Δικεφάλου.

Μια πιθανή (που φάνηκε να είναι πιο πιθανή από ποτέ…) αποχώρηση του Φερνάντο Βαρέλα (όπως και αυτή του Εβγέν Σάκχοφ, εκτός αν δούμε και σε αυτήν την περίπτωση ανατροπή…) θα δημιουργούσε σημαντικό κενό στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και στη βασική ενδεκάδα.

Ο Φερνάντο Βαρέλα μετά το νωθρό ξεκίνημά του στον ΠΑΟΚ την πρώτη σεζόν που ήρθε (2016-17) καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων στην Ελλάδα ως ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στα μέρη μας και μαζί με τον Κρέσπο δημιούργησαν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η ανατροπή της Δευτέρας (27/5) κρατάει στον ΠΑΟΚ τον Βαρέλα και το καλύτερο αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε όχι απλά έναν εξαιρετικό παίκτη που ξέρει καλά πλέον την ομάδα αλλά και μια σπουδαία προσωπικότητα με νοοτροπία νικητή, που σφυρηλατήθηκε μέσα στην ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό (όπως είχε κάνει πριν και με τη Στεάουα στη Ρουμανία) και έχει αποκτήσει τον αέρα υπεροχής του νταμπλούχου με τον Δικέφαλο εντός των ελληνικών συνόρων.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε στις τάξεις του έναν παίκτη που αγάπησε την ομάδα πραγματικά και αγαπήθηκε από τον κόσμο, που έγινε «ένας από εμάς» όπως είπχε και ο Αντώνης Μαυρέας σε μια συνέντευξη.

Έγινε ένας από εμάς όταν πέτυχε εκείνο το γκολ στην Τούμπα και έκλαιγε από συγκίνηση αγκαλιά με έναν από τους γιους του που ήταν «ball-boy» στον ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς.

Έγινε ένας από εμάς όταν στον φετινό τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη πριν το 30’ και έπαιξε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία για πάνω από μία ώρα με δεμένο το χέρι, κάνοντας και ένεση στο ημίχρονο, παρότι έμοιαζε αδύνατο να συνεχίσει τον αγώνα.

Έγινε ένας από εμάς όταν μετά τον τελικό και το νταμπλ, έκλαιγε από συγκίνηση και υπερένταση αγκαλιά με τον Σάκχοφ και τον Κάνιας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, νιώθοντας ότι ίσως είχε φτάσει στο τέλος της η εποχή του στον ΠΑΟΚ.

Έγινε ένας από εμάς γιατί και τα παιδιά του έγιναν ΠΑΟΚ, παίζουν στις Ακαδημίες της ομάδα και τραγουδάνε τα συνθήματα όπως οι οπαδοί και έκλαιγαν για να τον πείσουν να μείνουν στη Θεσσαλονίκη και στον Δικέφαλο, καθώς δεν ήθελαν να φύγουν. Και τα κατάφεραν μαζί με το «ψηστήρι» που έκανε ο Βιεϊρίνια στον συμπαίκτη του και την αποφασιστικότητα του Ιβάν Σαββίδη να κρατήσει τον παίκτη στην ομάδα.
Ο Βαρέλα θα είναι ο ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ και τα επόμενα τρία χρόνια. Αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι της μηχανής του Δικέφαλου που σάρωνε τα πάντα στα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία δύο χρόνια.

Καλούς και ποιοτικούς παίκτες πάντα μπορείς να βρεις. Αυτό που δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεις σε αυτούς είναι η χημεία και το δέσιμο με την ομάδα. Και επίσης δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσεις να βρεις καλούς παίκτες που να έχουν και εικόνες πρωταθλητισμού όπως θέλει ο ΠΑΟΚ, με παραστάσεις και υψηλότερο επίπεδου, όπως του Champions League, στο οποίο θέλει να βρεθεί ο Δικέφαλος τη νέα σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί τα τελευταία χρόνια να αναπληρώνει άμεσα τα κενά που δημιουργούν ηχηρές αποχωρήσεις, κυρίως από πωλήσεις (όπως των Ροντρίγκες, Τσίμιροτ, Τζάλμα, Πρίγιοβιτς κτλ) γιατί το καλοδουλεμένο σύνολο είναι υπεράνω προσώπων, όσο σημαντικά και να είναι αυτά.

Αλλά είναι σημαντικό ότι μπόρεσε να κρατήσει στις τάξεις του τον Βαρέλα και να έχει ένα λιγότερο πρόβλημα να λύσει για το ρόστερ της επόμενης σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ