Ας μάθει πρώτα που θα παίζει και μετά μιλάμε για παίκτες

Ας μάθει πρώτα που θα παίζει και μετά μιλάμε για παίκτες

Προέχει να γίνει γνωστό αυτό και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει να οργανώνεται για τη νέα σεζόν. Αν και ήδη υπάρχει κινητικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει κάτι χειροπιαστό...

Το γράψαμε και πριν μερικές ημέρες. Στον Ολυμπιακό υπάρχει μία στασιμότητα αναφορικά με το μεταγραφικό κομμάτι. Και αυτό αν το σκεφτεί κανείς είναι άκρως λογικό. Οι Ερυθρόλευκοι αυτή την περίοδο δεν γνωρίζουν ακριβώς που θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν. Θα είναι μόνο στην Ευρωλίγκα, θα είναι στην Α2 και την Αδριατική Λίγκα αλλά και την Ευρωλίγκα, θα είναι παίζουν στην Α2 και την Ευρωλίγκα ή θα μείνουν τα πράγματα ως έχουν;

Εάν δεν ξεκαθαρίσει λοιπόν το τοπίο αναφορικά με το κομμάτι αυτό, δεν γίνεται να προχωρήσουν κάποιες από τις υποθέσεις τους στις μεταγραφές. Ο Μπλατ αυτήν την στιγμή σκέφτεται ξεκάθαρα την απόκτηση τεσσάρων ξένων οι οποίοι θα δώσουν απευθείας σκορ στον Ολυμπιακό.

Βέβαια μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει το θέμα του Μιλουτίνοφ. Θέλει μεν να μείνει στον Πειραιά αλλά αποτελεί το μήλον της Έριδος για πολλές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Συν τις άλλοις οι Ερυθρόλευκοι δεσμεύονται με άλλα τρία ξένα συμβόλαια παικτών. Σκεφτείτε πως ουσιαστικά με το πέρας της σεζόν στη Βαλτική Λίγκα, ο Γιάνις Τίμα πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα που τον έχει δώσει δανεικό στην Χιμκι. Εντυπωσιάζει με τη φανέλα της, αλλά ποιος εγγυάται ότι οι Ρώσοι θα κινηθούν τελικά για την απόκτηση του; Οπότε αυτό από μόνο του αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό για το πώς θα δομηθεί το ρόστερ για την επόμενη σεζόν.

Ας πούμε πως ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον Ζώη Καράμπελα του Περιστερίου και τον Κακλαμανάκη του Λαυρίου ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις Ελλήνων που αρέσουν ιδιαίτερα. Ταυτόχρονα ονόματα Αμερικανών αθλητών προτείνονται στον Ντέιβιντ Μπλατ οι οποίοι όμως είναι περιπτώσεις Γκος και ΛεΝτέι, δηλαδή.. λαυράκια, πράγμα που απέχει λίγο από τον τρόπο που έχει σκεφτεί το ρόστερ του Ολυμπιακού για την καινούργια σεζόν.

Με την ομάδα να περιμένει το ΑΣΕΑΔ και τις υπόλοιπες εκκρεμότητες αναφορικά με το που θα αγωνίζεται το 2020, είναι πολύ δύσκολο να είναι σίγουρος κανείς για το πώς θα στελεχωθεί η ομάδα.

Ταυτόχρονα από ότι λένε οι πληροφορίες μου ακόμα δεν έχει γίνει συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους του Ολυμπιακού και τον Ντέιβιντ Μπλατ για να γίνει και το ξεκαθάρισμα για το τι μπάτζετ θα έχει ο έμπειρος τεχνικός στα χέρια του και γενικότερα να γίνει κουβέντα για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Το ζητούμενο βέβαια είναι ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί και οι παίκτες που θα έρθουν στο λιμάνι να τον δυναμώσουν και να τον κάνουν σύνολο που θα διεκδικήσει την Ευρωλίγκα και δεν θα παλέψει απλά για την οκτάδα. Κάτι τέτοιο θα ήθελα προσωπικά εγώ να δω στην δεύτερη χρονιά του Μπλατ στο τιμόνι των Ερυθρολεύκων ο οποίος δικαιούται μία δεύτερη ευκαιρία σε μία ήδη περίεργη σεζόν. Γιατί πολύ ανθρωποφαγία έχει πέσει επάνω στον έμπειρο κόουτς. Ναι έχει μερίδιο ευθύνης για την εικόνα των Πειραιωτών αλλά δεν ξέχασε ξαφνικά το μπάσκετ Και εννοείται ότι και ο ίδιος είχε και άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει όπως αυτό της υγείας του.

Μείζον ζήτημα για τον Ολυμπιακό είναι ο Νίκολα μιλουτίνοφ και το τι θα γίνει με την περίπτωση του Σέρβου σέντερ που θα αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας εφόσον και παραμείνει στον Πειραιά. Μέχρι τότε εδώ είμαστε. Υπομονή να έχετε και όσα ονόματα και να ακούτε, να κρατάτε μικρό καλάθι αφού οι αντζεντηδες ακόμα είναι… φειδωλοί για οποιασδήποτε νύξη για παίκτες.

ΥΓ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα κινηθεί για Έλληνες όπως ας πούμε ο Κονιαρης που είναι επένδυση. Μη γελιόμαστε, όπου και να αγωνίζεται ο γηγενής κορμός είναι αναγκαίος για την ψυχοσύνθεση κάθε ομάδας.

ΥΓ2. Πως ας πούμε θα κινηθεί για τον Τζέρεμι Έβανς και πως θα πειστεί ο κάθε ξένος αν δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα;

ΥΓ3. Πώς θα έχουμε… επιστροφες; Μην ξεχνάτε πως θα στηριχθεί και ο Ποκουσέφσκι που θα έχει ενεργό ρόλο φέτος.

ΥΓ4. Και ξεκινάει η Ημιτελική φάση. Δεν το καταλαβαίνω. Γιατί δηλαδή να μπουν οι τρεις.. κορυφαίοι με το Περιστέρι. Τόσο ανάγκη είναι;

ΥΓ5. Ονόματα ακούγονται, και δεν εννοώ για μεταγραφές. Μην μπαίνετε σε αυτό το τρυπάκι..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ