Το συνεργείο Τσίπρα χτίζει τον Βοτανικό

Το συνεργείο Τσίπρα χτίζει τον Βοτανικό

Ο Κώστας Καίσαρης διαβάζει για δύο γήπεδα του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και υποκλίνεται στο μεγαλείο του Αλέξη, που έχει την ικανότητα να μεταφέρει τα Πυρηναία στα Ιμαλάια και τα Ιμαλάια στα Πυρηναία.

ΔΥΟ γήπεδα στα σκαριά, για τον Παναθηναϊκό. Στο Βοτανικό. Σα να λέμε Πάσχα και Χριστούγεννα μαζί. Το πρωί, Χριστός γεννάται σήμερον, το βράδυ, Χριστός Aνέστη εκ νεκρών. Και κάλαντα και βαρελότα. Γήπεδο μπάσκετ 15.000 θέσεων, γήπεδο ποδοσφαίρου κατά βούληση. Δεν θα τα χαλάσουμε στη χωρητικότητα. Δεν αναφέρεται ο αριθμός των θέσεων αλλά ποτέ μην αφήνεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μία ωραία ιστορία. Ειδικότερα μάλιστα όταν κυβέρνηση και Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχουν δώσει τα χέρια. Κι όταν λέμε κυβέρνηση εννοούμε Τσίπρας. Ο Αλέξης έτρεξε το project, ο Αλέξης μετείχε προσωπικά στις συσκέψεις.

ΚΑΙ μη ρωτήσει κανένας αφελής, τι κόστος έχουν και με τι λεφτά θα γίνουν τα δύο γήπεδα. Όλα έχουν προβλεφθεί. Ξεκινάμε με την Περιφέρεια. Που θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όπως το έβαλε και για το γήπεδο που θα παίζει η ΑΕΚ. Λεφτά υπάρχουν και στο ταμείο κρατικών επενδύσεων, που θα έχει βασικό χρηματοδοτικό ρόλο στο project. Αν στο τέλος χρειαστούνε και τίποτα ψιλά θα βρεθούνε. Τελευταίο κερασάκι στην τούρτα; Ότι η συμφωνία για Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό, ανοίγει το δρόμο για να μπει ο Γιαννακόπουλος στην ΠΑΕ. Για να σταθεί απέναντι σε Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, μόνος του και όλοι τους. Και να τους κάνει μια μπουκιά. Να γίνει πραγματικότητα, η ονείρωξη του κάθε πικραμένου, απογοητευμένου και ταπεινωμένου Παναθηναϊκού.

ΟΛΑ αυτά τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε, δώσανε τα χέρια, αλλά προέκυψαν η μπούφλα των ευρωεκλογών και οι εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Και η πιθανή αλλαγή της κυβέρνησης. Ενώ αν οι εκλογές γινόντουσαν κανονικά τον Οκτώβριο, οι υπογραφές θα είχαν πέσει και η αναγέννηση του Παναθηναϊκού θα ήταν γεγονός. Ας όψονται δηλαδή αυτοί οι λακαμάδες οι Έλληνες που πήγανε και ψηφίσανε τον Κυριάκο. Με αποτέλεσμα το πρότζεκτ της πράσινης πολιτείας στο Βοτανικό να τινάζεται στον αέρα. Κατά συνέπεια, ψηφίστε Αλέξη για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Ψηφίστε την Κυριακή Ρένα Δούρου. Σε κανέναν που της ζήτησε λεφτά δεν είπε όχι. Αν έδωσε για τη Νέα Φιλαδέλφεια 38, για το Βοτανικό που τα γήπεδα θα είναι δύο, θα δώσει τουλάχιστον πέντε δεκάρικα εκατομμύρια.

ΠΑΜΕ τώρα στο διά ταύτα. Κατ’ αρχάς, όταν διαβάζεις μία πρόταση, μεσολαβεί κόμμα και συνεχίζει με «αλλά», ό,τι υπάρχει πριν το «αλλά» ξέχασέ το. Δεν υφίσταται. Δεν ισχύει. Ζητάς από κάποιον να σε διευκολύνει με ένα χιλιάρικο. Σου λέει «ευχαρίστως να σου δώσω, αλλά…». Τέλος. Από τη στιγμή που μπαίνει το «αλλά», το «ευχαρίστως να σου δώσω» πάει περίπατο. Δεν ισχύει. Πολύ περισσότερο, όταν στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για σενάριο επιπέδου Νίκου Φώσκολου. Από τη στιγμή, λοιπόν που μετά το κόμμα ακολουθεί το «αλλά ήρθαν οι εκλογές νωρίτερα για τις 7 Ιουλίου», ό,τι υπήρχε προηγουμένως για δύο γήπεδα στο Βοτανικό κλπ. ξεχάστε το. Δεν υφίσταται. Για παραμύθι-φούρναρη πρόκειται.

ΤΟ δεύτερο και πλέον σημαντικό. Ότι πρόκειται για αμετανόητους. Ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή το συνεργείο Τσίπρα-Παππά- Βασιλειάδη συνεχίζει την ίδια βιόλα. Όπως ακριβώς το έχει πει ο Κομφούκιος: «πρώτα βγαίνει η ψυχή κι ύστερα το χούι». Ξεψυχάνε πολιτικά, με δέκα πόντους διαφορά στο κεφάλι, αλλά επιμένουν. Να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν. Ψέμα στο ψέμα. Έχει λεχθεί για γνωστό Αθηναίο ψεύτη (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) ότι έχει την ικανότητα να μεταφέρει τα Πυρηναία στα Ιμαλάια. Και τα Ιμαλάια στα Πυρηναία. Αυτή τη δουλειά κάνει ο Αλέξης δύο χρόνια τώρα με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το πήγε Γουδί. Το πήρε από το Γουδί και το μετέφερε στο ΟΑΚΑ. Το πήρε από το ΟΑΚΑ και το πήγε στο Βοτανικό. Με το στόμα άλλωστε, όλα είναι εύκολα. Ιδού λοιπόν το σχετικό οδοιπορικό.

ΤΟ Μάρτιο του 2017 είχε ξεκινήσει η μηχανή για το Γουδί. Με πρωτοσέλιδες φωτογραφίες του σκυμμένου πάνω σε χάρτες και τοπογραφικά Αλέξη. Και ξεκάθαρη την πρωθυπουργική δέσμευση. «Μέσα στο 2018 η άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδί. Με τους πρόθυμους αθλητικογράφους να κάνουν αναφορά για «καταιγιστικές εξελίξεις» και ρητή εντολή Τσίπρα «τρέξτε το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται». Αποτέλεσμα; Μία τρύπα εις το ύδωρ. Μία που το είπανε κι άλλη μία που το ξεχάσανε. Κωλώνει όμως το ιππικό; Με τίποτα. Το Μάρτιο του 2018 ο Αλέξης επανέρχεται δριμύτερος. Μπαίνει επικεφαλής για να υλοποιηθεί το τεράστιο project του Athens Alive. Με τα πρόθυμα παπαγαλάκια να πανηγυρίζουν, ότι «το deal θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα (!) γιά να κάνει καλή Ανάσταση ο κόσμος του Παναθηναϊκού». Τόσο τεράστιοι ψεύτες.

ΚΩΛΩΝΕΙ όμως το ιππικό; Με τίποτα. Το συνεργείο Τσίπρα-Παππά- Βασιλειάδη έβαλε μπροστά τη μηχανή Βοτανικός. Μέχρι την τελευταία στιγμή. Παραμύθι φούρναρης, ότι εμείς τα έχουμε όλα έτοιμα για δύο γήπεδα του Παναθηναϊκού, αλλά μας χαλάει τα σχέδια η επίσπευση των εκλογών. Για τόσο τερατώδεις ψεύτες μιλάμε. Και για να μην ξεχνιόμαστε πρόκειται για τον ίδιο Σύριζα που με τις προσφυγές στο ΣτΕ (Κορμοράνοι κλπ) είχε μπλοκάρει τον Βοτανικό. Κι έρχονται σήμερα και λένε «θα χτίζαμε δύο γήπεδα, αλλά…». Χωρίς να ντρέπονται. Κι ένα κορόιδο στα δέκα σου λέει να τσιμπήσει, κέρδος είναι. Όπως επίσης δεν ντρέπονται, αυτοί που τα αναπαράγουνε. Συμπέρασμα: Πόσο απελπισμένοι είναι οι μεν για να επιμένουν στο ίδιο ψέμα και πόσο εύκολοι οι δε, για το πλασάρουν. Αυτά….

Στη μουσική επιλογή Santana-She’s Not There

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ