Το έπος με την Μίλαν είναι «οδηγός» του Ολυμπιακού

Το έπος με την Μίλαν είναι «οδηγός» του Ολυμπιακού

Αϊντχόφεν ή Πλζεν στον δρόμο των πειραιωτών στα τέλη Ιουλίου. Πιο δύσκολη η αποστολή αν αντίπαλος είναι η PSV, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε αποκλείοντας την Μίλαν πως είναι ικανός για όλα.

Έγινε λοιπόν ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ με τους μπλε να κατακτούν με πανηγυρικό τρόπο το τρόπαιο, επικρατώντας με 4-1.

Το αποτέλεσμα του τελικού δεν ήταν αυτό που βόλευε τον Ολυμπιακό, σε ότι έχει να κάνει με την κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι προφανές πως οι συνθήκες θα ήταν πιο ευνοϊκές για την ομάδα του Πειραιά αν οι κανονιέρηδες κατακτούσαν το τρόπαιο αλλά αυτό δεν αλλάζει κι έτσι στον δρόμο του Ολυμπιακού τέλη Ιουλίου θα βρεθεί η Αϊντχόφεν ή η Πλζεν.

Όλοι φυσικά προτιμούν την δεύτερη αλλά ακόμα και αν αντίπαλος των πειραιωτών είναι η PSV ένα είναι το σίγουρο. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πάρει την πρόκριση στον γ΄ προκριματικό και θα τα δώσει όλα για να πετύχει τον στόχο του.

Υπάρχει άλλωστε κι ένα παιχνίδι της περσινής σεζόν που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Ένα παιχνίδι – έπος με τους ερυθρόλευκους να αποκλείουν την Μίλαν με τη νίκη που πέτυχαν στο Φάληρο με 3-1.

Αυτό το παιχνίδι είναι «οδηγός» για τον Ολυμπιακό και το τι μπορεί να καταφέρει η ομάδα του λιμανιού στα προκριματικά του καλοκαιριού, με στόχο να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όταν οι ερυθρόλευκοι έχουν καταφέρει ν’ αποκλείσουν μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η Μίλαν, θέλοντας μάλιστα να πετύχουν νίκη με δύο γκολ διαφορά, τότε όλα γίνονται.

Κι αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ότι είναι στο χέρι τους να πετύχουν τον πολύ μεγάλο στόχο του καλοκαιριού γιατί πολύ απλά έχουν τις δυνατότητες.

Ο προπονητής των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλά ότι ο Ολυμπιακός θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την διαδικασία του περσινού καλοκαιριού κι αυτό αφορά την ομοιογένεια της ομάδας του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι η νέα ομάδα που δημιουργήθηκε πέρυσι από τα «θεμέλια» καθώς τώρα υπάρχουν οι βάσεις και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια που θα κάνουν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των πειραιωτών θα δουλέψει με την ομάδα του σε μεγαλύτερη ένταση και είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει τον μεγάλο του στόχο του, αν είναι στην κατάσταση που θέλει ο προπονητής του.

Όποιος λοιπόν και αν είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα είναι το σίγουρο. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πάρουν την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό αν παίξουν όπως εκείνο το βράδυ με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη. Και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ