Δείχνει και φωνάζει ότι είναι «προπονητής»

Δείχνει και φωνάζει ότι είναι «προπονητής»

Η πρώτη εντύπωση από τον προπονητή Μιγκέλ Καρντόσο και η κρίσιμη στάση της ΑΕΚ στα μεγάλα ερωτήματα

Η ΑΕΚ μπήκε σε μια νέα εποχή. Θέλει να φτιάξει την ΑΕΚ που θα μπει στην «Αγιά Σοφιά» ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Άφησε πίσω του τον Μανόλο Χιμένεθ και πήρε το ρίσκο να δείξει ότι αλλάζει… πνεύμα. Πήγε στον Μιγκέλ Καρντόσο. Πιο… προπονητής με κονέ, συστήματα, ιδέες, επιθετικό ποδόσφαιρο και δυνατό μάνατζερ. Η ΑΕΚ δεν είχε συνηθίσει να παίζει τέτοια μπάλα. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος πήρε μεγάλο κομμάτι πάνω του. Με την στήριξη Μελισσανίδη.

Και τώρα ο Καρντόσο είναι εδώ και η ΑΕΚ τον έβαλε στο βιβλίο της ιστορίας της. Ο Πορτογάλος παρουσιάστηκε σήμερα πολύ σίγουρος. Για τον εαυτό του. Βγάζει, δείχνει, φωνάζει, ότι είναι «προπονητής». Πέρα από τα τετριμένα. Προπονητής έξω από το κουτί του προπονητή. Σκέφτεται, δουλεύει, εξελίσσει. Και αυτό θέλει να πάρει η ΑΕΚ. Να αρχίσει να δημιουργεί μια ομάδα με επιθετικές αρχές, μια ομάδα που θα κερδίσει τον κόσμο της ξανά που κουράστηκε φέτος. Και θέλει να βάλει τις βάσεις για την ΑΕΚ που θα έχει επιθετικό πνεύμα και θα πατήσει στην «Αγιά Σοφιά».

Το πρότζεκτ που αναλαμβάνει ο Καρντόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αρκεί να αντιληφθεί κανείς και να μελετήσει την κατοχή μπάλας και την κυριαρχία που είχαν ομάδες. Σε Ναντ και Θέλτα όμως δεν είχε χρόνο, δεν είχαν υπομονή οι διοικήσεις, έφτασε στο χείλος του… γκρεμού η ομάδα και αποχώρησαν δις. Εδώ στην ΑΕΚ βρίσκεται το μεγάλο ερώτημα ακριβώς εκεί. Αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα από την αρχή, πόσο μπορεί να αντέξει ο οργανισμός ΑΕΚ; Πόσο θα τον στηρίξει ο Μελισσανίδης;

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ μπήκε σε έναν διαφορετικό χορό. Και αν θέλει να έχει καλά αποτελέσματα, να δει ξανά επιθετικό ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία, πολλές απειλές στην αντίπαλη περιοχή και γκολ, πρέπει να… χορέψει. Στους ρυθμούς Καρντόσο. Που αν όλα πάνε καλά, θα γράψει ιστορία στην ΑΕΚ. Και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ετσι είναι «φτιαγμένος» ο συγκεκριμένος Πορτογάλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ