Θέλει σχέδιο μπροστά και πίσω!

Θέλει σχέδιο μπροστά και πίσω!

Η Ελλάδα έχει χάσει την καλή αμυντική της λειτουργία, ενώ δυσκολεύεται αφάνταστα να φτάσει την μπάλα στο «κουτί» των αντιπάλων της…

Υπάρχουν δύο είδη προπονητών. Αυτοί που διακρίνονται για την καλή προετοιμασία της ομάδας τους και μπαίνουν με πλάνο στον αγώνα, αλλά αν κάτι δεν τους πάει καλά, δυσκολεύονται να το διαχειριστούν και εκείνοι που δεν βγαίνουν καλά στο ματς, όμως έχουν τη δυνατότητα να το διορθώσουν όταν «διαβάσουν» το παιχνίδι…

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ανήκει δίχως άλλο στη δεύτερη κατηγορία κι αυτό μας το έδειξε πρόσφατα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βοσνία, όταν η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει από νωρίς με 2-0, παρά το σούπερ αμυντικό σχήμα που είχε παρατάξει, όμως στη συνέχεια όταν ανέβηκε στο γήπεδο μπόρεσε να έχει απάντηση (2-2).

Κάτι τέτοιο έγινε και στο φιλικό με την Τουρκία, όπου και πάλι η ελληνική ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά, ωστόσο στο δεύτερο μισό και παρά τις πολλές αλλαγές μπόρεσε να το «κοντρολάρει» το παιχνίδι, έστω κι αν έφτασε στο γκολ σε «νεκρό χρόνο».

Σαφώς και δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική το ματς στο οποίο ο Αναστασιάδης έδωσε την ευκαιρία σε αρκετά παιδιά να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εμφάνιση με το εθνόσημο (Πασχαλάκης, Σιώπης, Βαλεριάνος, Ντουρμισάι, Κώτσιρας), όμως αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει σχέδιο για το πώς θα φτάσει την μπάλα μπροστά, ενώ έχει χάσει την καλή αμυντική της λειτουργία, χάρη στην οποία είχε φτάσει μέχρι και στην κορυφή της Ευρώπης.

Σε αυτούς τους δύο τομείς θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του, κατά την ταπεινή μας άποψη, ο Άγγελος Αναστασιάδης. Και καλά με την Ιταλία θα παίξει πίσω από την μπάλα και αυτό είναι το εύκολο, όμως με την Αρμενία τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς θα έχει την υποχρέωση να το «ζητήσει» το παιχνίδι.

Η τετράδα που παρέταξε στην άμυνα με τους Μαυρία, Κουρμπέλη, Βαλεριάνο και Κούτρη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, άσχετα αν στη συγκεκριμένη γραμμή διαθέτουμε τα «βαριά χαρτιά» μας όπως είναι ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος. Θα περίμενε κανείς περισσότερη «ένταση» από τον Μαυρία, ο οποίος άφησε έξω τον αρχηγό Τοροσίδη, ενώ τον Κώτσιρα προφανώς και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε.

Και σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι, το σχέδιο θα πρέπει να στηριχτεί πάνω στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος όμως θα χρειαστεί βοήθειες, όπως τις έχει στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που οι αντίπαλοι φροντίζουν περισσότερο για το δικό του μαρκάρισμα.

Για να φτάσει η μπάλα στον σέντερ φορ (τον Μήτρογλου ή τον Κουλούρη( θα πρέπει να έχουν συμμετοχή στη δημιουργία περισσότεροι παίκτες και όχι μόνον ο αρχηγός της Εθνικής. Χρειάζονται οι ακραίοι, εξτρέμ και πλάγιοι μπακ και να μην παίζουν στις πτέρυγες κεντρικοί χαφ, όπως ο Πέλκας ή ο Μάνταλος μόνο και μόνο για να υπάρχει ισορροπία… χρωμάτων.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωράνε συμβιβασμοί κι όποιος διαθέτει αντίθετη άποψη, τότε δεν έχει παρά να ψάξει να βρει τον Σκίμπε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ