Με την ελπίδα ότι ο Αγγελος θα κόψει τα πειράματα…

Με την ελπίδα ότι ο Αγγελος θα κόψει τα πειράματα…

Οσα είδαμε στην Ατάλλεια δεν θα τα δούμε στο ΟΑΚΑ. Εκεί είναι που ελπίζουμε δηλαδή. Ότι σε μια εβδομάδα θα δούμε άλλη ομάδα με πολλούς άλλους παίκτες και άλλη διάταξη. 

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο κόουτς Αναστασιάδης κάνει πράγματα που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε κι έτσι έχουμε αδυναμία να τα σχολιάσουμε.

Αν δεν κάνουμε από την αρχή αυτή την παραδοχή θα πρέπει να τα βάλουμε με τον κόουτς για τους πολλαπλούς ανορθολογισμούς που είδαμε στο γήπεδο. Να παίρνεις τον Βαλεριάνο που δεν είναι βασικός στον Αρη για δεξί μπακ παρά το ότι είναι αριστεροπόδαρος και τελικά να τον βάζεις στόπερ είναι περίεργο για τα δικά μας μάτια. Να παίζεις με τέσσερις αμυντικού στην ευθεία και δεξί μπακ να είναι ο εξτρέμ Μαυρίας και πάλι δεν αντέχει στην δική μας λογική. Στου Αγγελου προφανώς αντέχει.

Και τι θα του λέγαμε αλήθεια αν οι επιλογές έπιαναν και η Εθνική Ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο; Θα υποκλινόμασταν στην επινοητικότητά του και στην εφευρετικότητά του. Προσέξτε: Δεν μιλάμε για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι άσχημο πλην όμως η εμφάνιση να ήταν πειστική. Ελα, όμως, που η εμφάνιση υπήρξε πολύ χειρότερη από την ήττα. Η Εθνική με το σχήμα και τα πρόσωπα που επέλεξε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ήταν ένα αποκαρδιωτικό σύνολο που δεν μπορούσε να αμυνθεί αξιοπρεπώς και να σκαρώσει μια επίθεση της προκοπής. Οι Τούρκοι άλλαζαν με ευκολία την μπάλα έξω και μέσα από την μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη.

Κρατώντας την μπάλα στο χορτάρι και αλλάζοντας την σε όλους τους χώρους με χαρακτηριστική άνεση, μας έβαλαν δυο γκολ νωρίς. Πάλι καλά. Ξεμπέρδεψαν νωρίς με το αποτέλεσμα και στην συνέχεια έκαναν χαλαρά την προπόνησή τους. Θα ήταν άδικος όλο το βάρος για την κάκιστη εμφάνιση της Εθνικής στην Ατάλλεια να πέσει πάνω στον Αναστασιάδη. Με εξαίρεση τον Πασχαλάκη και κάπως τους Κουρμπέλη και Φορτούνη, οι διεθνείς έκαναν και ο καθένας ξεχωριστά εμφάνιση κάτω από τις δυνατότητές τους.

Τώρα, θα σκεφτεί κανείς, ότι η ομάδα είχε κέρδος ενόψει των επίσημων παιχνιδιών με Ιταλία και Τουρκία. Ούτε αυτό προκύπτει. Άλλη ομάδα θα δούμε το παραπάνω Σάββατο με την Ιταλία. Οσα είδαμε στην Ατάλλεια δεν θα τα δούμε στο ΟΑΚΑ. Εκεί είναι που ελπίζουμε δηλαδή. Ότι σε μια εβδομάδα θα δούμε άλλη ομάδα με πολλούς άλλους παίκτες και άλλη διάταξη.  Σεβαστές οι ιδιοτροπίες του προπονητή μας σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα.

Ο Αναστασιάδης εξακολουθεί να θεωρεί πως κάνουν την δουλειά όπως την θέλει. Μακάρι να είναι έτσι. Σε δυο ματς κρίνονται πολλά. Ας ελπίσουμε ότι σε αυτά ο κόουτς θα περιορίσει τις εξεζητημένες επιλογές και τους πειραματισμούς. Ας ελπίσουμε ότι θα πάει με ορθολογικά κριτήρια κι ότι η τύχη ούτε αυτή την φορά θα τον εγκαταλείψει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ