Βοτανικός: Όταν μιλούν οι πολιτικοί…

Βοτανικός: Όταν μιλούν οι πολιτικοί…

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού μιλούν περισσότερο οι πολιτικοί και λιγότερο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, που είναι οι άνθρωποι του συλλόγου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, πριν λίγο καιρό εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση και να κάνει γήπεδο ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό. Ακολούθησε ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος, ο οποίος βγήκε εκτός μάχης, ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσα στον γενικό χαμό με τις εξελίξεις στο μπάσκετ, εξέφρασε τη σκέψη του για τον Βοτανικό, αφού είδε ότι το «Athens Alive» παρουσίαζε σημαντικές καθυστερήσεις και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Ήρθε η σειρά του Τύπου να δώσει έκταση πριν μερικές μέρες κι έκτοτε όλοι θέλουν να λύσουν το γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Δεν πρόκειται για προεκλογικό παιχνίδι. Διότι πολύ απλά οι συζητήσεις δεν ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ παλεύει χρόνια. Απλώς είχε «κολλήσει» με το ΟΑΚΑ και τώρα είδε ότι η Διπλή Ανάπλαση είναι πιο εφικτή. Ο ίδιος σε δηλώσεις του είπε όσα του έχουν μεταφερθεί από την κυβέρνηση. Η οποία αναμένεται ν’ αλλάξει… Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία υπογραφή και είπε ξεκάθαρα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να κρατάει μικρό καλάθι.

Από τη στιγμή, όμως, που δόθηκε έκταση στα ΜΜΕ, χάθηκε η μπάλα. Δημοσιογράφοι που δεν γνωρίζουν, τα παρουσιάζουν όλα απλά, λες κι πρόκειται να γίνει στον Βοτανικό ένα περίπτερο… Το επαναλαμβάνω, όπως μου το έχουν μεταφέρει άνθρωποι που γνωρίζουν τη νομοθεσία της Διπλής Ανάπλασης. Έχει πολλές πιθανότητες υλοποίησης, αλλά αν ο Γιαννακόπουλος επιμείνει για το γήπεδο μπάσκετ, είτε στη θέση που προβλέπεται το γηπεδάκι του Ερασιτέχνη είτε σε παραπλήσια χρειάζονται προσεκτικά βήματα και να μην παρθεί κάποιο ρίσκο, που μπορεί να οδηγήσει το θέμα στο μηδέν. Διότι ο Βοτανικός είναι η τελευταία ευκαιρία.

Η παρούσα κυβέρνηση έλεγε για ΟΑΚΑ, αλλά δεν μπορούσε άμεσα να το φέρει εις πέρας. Κάποτε ο πρωθυπουργός μίλησε για Γουδή. Αποδείχθηκε πυροτέχνημα. Τζούφιο… Στη Λεωφόρο δεν γίνεται δουλειά. Οπότε απομένει ο Βοτανικός. Πάμε, όμως, στον χαμό. Ο Μπακογιάννης εμφανίζεται αυτός κι ο ανταγωνιστής του Νάσος Ηλιόπουλος θετικοί. Μα τι θα ήταν ρε παιδιά; Αρνητικοί;

Από το γραφείο του υφυπουργού υπήρξε διαρροή ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία και πολιτική βούληση υλοποίησης του έργου. Όσο σοφότεροι γίνατε εσείς έγινα κι εγώ. Δηλαδή, λίγο πριν τις εκλογές τι θα πουν; Οτι δεν υπάρχει βούληση; Ή, θα το πουν μετά τις εκλογές αν νικήσουν;

Βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του μπορεί να δώσει λύση και θύμισε ότι η τωρινή στο παρελθόν πολέμησε τη Διπλή Ανάπλαση. Κατόπιν, βγήκε στο ραδιόφωνο ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας και είπε ότι υπάρχει θέληση, ότι αν συνέχιζε να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο μήνες θα έμπαιναν μπουλντόζες στον Βοτανικό.

Τέσσερα χρόνια ήταν κυβέρνηση και δεν μπήκε ούτε φρέζα… Είπε, όμως και το εξής σημαντικό. Ότι η αλλαγή που θέλει ο Παναθηναϊκός λόγω γηπέδου μπάσκετ ενδεχομένως χρειάζεται ένα νέο προεδρικό διάταγμα. Εμείς σε ρεπορτάζ μας κάναμε λόγο για προέγκριση από ΣτΕ. Αυτά έχουν σημασία. Να μιλήσει κάποιος υπεύθυνα στον κόσμο του «τριφυλλιού» για το τι απαιτείται. Τι δυσκολίες υπάρχουν. Πόσος χρόνος απαιτείται, αν μπορεί να κολλήσει το έργο, που και γιατί. Το ότι έχουν βούληση είναι ξύλινα πολιτικά λόγια.

Ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε άγνοια για κρατικές επενδύσεις, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το έργο. Μίλησε γενικά και αόριστα για κονδύλι από τη Περιφέρεια. Όπως διαπιστώνετε, προφορική συμφωνία, χωρίς να έχουν λυθεί σημαντικά θέματα δεν υφίσταται.

Αυτό που υφίσταται τώρα είναι «ναι, συμφωνούμε να εξετάσουμε σοβαρά την υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης. Κι επειδή ο Παναθηναϊκός θέλει να στεγαστεί εκεί και το μπάσκετ, ψάχνουμε λύση να ξεπεράσουμε τυχόν εμπόδια». Τόσο απλά. Συμφωνία ότι συμφωνούν υπάρχει και διάθεση να ξεπεράσουν εμπόδια. Ούτε ότι ξεπεράστηκαν, ούτε στα επιμέρους σημαντικά ζητήματα υπάρχει συμφωνία, όπως η χρηματοδότηση, το business plan, η άδεια λειτουργίας του Mall, που προϋποθέτει παράλληλα άδεια κατεδάφισης της Λεωφόρου (διότι δεν μπορεί να λειτουργούν την ίδια στιγμή… δύο τσιμέντα). Προσέξτε άδεια κατεδάφισης. Όχι γκρεμίσματος. Η Λεωφόρος σύμφωνα με τον νόμο γκρεμίζεται μόνο όταν παραδοθεί νέο γήπεδο προς λειτουργία.

Σ’ αυτό το σημαντικό ζήτημα, λοιπόν, προς το παρόν μιλούν οι πολιτικοί. Και επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο, τα κούφια λόγια πηγαινοέρχονται. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ας φιλτράρει το οτιδήποτε. Κι ας πιστεύει αν θέλει λίγο περισσότερο τους δικούς του ανθρώπους. Τον δικό του άνθρωπο μάλλον, τον Γιαννακόπουλο, γιατί ο Αλαφούζος δεν εμφανίζεται.

Ο Γιαννακόπουλος δεν θέλει να δώσει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και είπε ξεκάθαρα ότι χρειάζεται όλοι να κρατούν μικρό καλάθι. Έως τότε το τι έχουν πει οι πολιτικοί και τι θα πουν, εκτός κι αν ένας βγει και μιλήσει με κάθε ειλικρίνεια για τα επόμενα βήματα, δεν έχει σημασία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ