Champions League: Η καρδιά και η λογική λένε Λίβερπουλ

Champions League: Η καρδιά και η λογική λένε Λίβερπουλ

Τελικός αγγλική υπόθεση, αφού στο τέρμα του δρόμου έφθασαν δύο εκπρόσωποι της Premier League. Λίβερπουλ και Τότεναμ στη Μαδρίτη θέλουν να κλείσουν την χρονιά κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε αντίθεση με τον προσφάτως διεξαχθέντα τελικό του Europa League, που έγινε στο Μπακού την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και συνοδεύτηκε από πολλά και ποικίλα σχόλια, αρνητικά κατά βάση για την επιλογή της χώρας, το αντίστοιχο παιχνίδι της μεγαλύτερης διοργάνωσης σε συλλογικό επίπεδο θα γίνει στην Μαδρίτη. Όχι στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, αλλά στο νέο στολίδι της πόλης, την έδρα της έτερης μεγάλης ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας, στο Μετροπολιτάνο. Ο αγγλικός εμφύλιος, δεύτερος στην ιστορία μετά από εκείνον της Μόσχας πριν από πάνω μια δεκαετία, θα φέρει αντιμέτωπες δύο ομάδες που μόνο εύκολα δεν έφθασαν ως εδώ. Λίβερπουλ και Τότεναμ έκαναν η κάθε μια τους παραπάνω από μία υπερβάσεις για να βρεθούν στη σέντρα του σαββατιάτικου τελικού.

Η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο παίζει για πρώτη φορά σε τέτοιο παιχνίδι. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να πετάξει έξω ένα από τα μεγαλύτερα, για πολλούς το μεγαλύτερο, φαβορί της διοργάνωσης, την Σίτι του Πεπ Γκουαδιόλα, αλλά και να κάνει μια τεράστια ανατροπή στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης μέσα στο Άμστερνταμ κόντρα στον Αίαντα. Θα βρεθεί στο χορτάρι με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, αφού ακόμα και ο αμφίβολος σούπερσταρ της Χάρι Κέιν δίνεται από τα ρεπορτάζ ετοιμοπόλεμος για την πρώτη ενδεκάδα. Το πόσο δύσκολο είναι το επίτευγμα της ομάδας του Λονδίνου φαίνεται από το γεγονός ότι η Τότεναμ είναι η 40η ομάδα που θα αγωνιστεί σε τελικό, αλλά η μόλις δεύτερη που το πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία μετά το 2008 και την Τσέλσι. Σε ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου δε θα βάλει το όνομα της δίπλα στις 22 άλλες που το έχουν πετύχει έως τώρα.

Η Λίβερπουλ από την άλλη είναι σαφώς πιο έμπειρη ως οργανισμός από τέτοιες αναμετρήσεις. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με τους πολλούς υποστηρικτές και στα μέρη μας, έχει κατακτήσει πέντε φορές το βαρύτιμο τρόπαιο ( 1977,1978,1981,1984,2005), ενώ έχει μείνει φιναλίστ άλλες τρεις, το 1985 στον ματωμένο τελικό του Χέιζελ, το 2007 στην Αθήνα και πέρυσι στο Κίεβο. Η Ρεάλ της έκοψε το δρόμο την προηγούμενη σεζόν, όμως οι κόκκινοι είναι πάλι εδώ και θέλουν να κλείσουν την χρονιά με έναν τίτλο μετά και την απώλεια της Premier League αν και πάλεψαν μέχρι τέλους για την επιστροφή τους στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος. Με μοναδικό απόντα τον Κεϊτά και με αμφίβολο τον Φιρμίνιο, ο Γερμανός τεχνικός είναι σε θέση να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στην Μαδρίτη. Η ομάδα του Κλοπ φέτος έδειξε τα δόντια της από την αρχή. Στους ομίλους πέρασε από ένα δύσκολο group αφήνοντας εκτός συνέχειας την Νάπολι, στους 16 χρειάστηκε να κερδίσει με εμφατικό τρόπο την Μπάγερν στο Μόναχο για να προκριθεί, στους 8 έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Πόρτο, για να φθάσουμε στα ημιτελικά όπου απλά έγραψε το όνομα της με χρυσά γράμματα στη βίβλο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τις μεγαλύτερες ανατροπές. Εκεί την » πλήρωσε» ο Μέσι και η παρέα του. Το πρώτο ματς σε συνδυασμό με τις πολλές και σημαντικές απουσίες των κόκκινων στη ρεβάνς δεν προμήνυαν αυτό που θα ζούσαμε. Ο νόμος του Άνφιλντ ήταν αμείλικτος και το τελικό 4-0 ήρθε να ταράξει όλη την Ευρώπη.

Τώρα για το τι θα ζήσουμε στον τελικό δεν ξέρω. Οι εμφύλιοι είναι πάντα πιο δύσκολοι στην πρόβλεψη από οποιοδήποτε άλλο ματς. Οι δύο μονομάχοι γνωρίζονται πολύ καλά και εκπλήξεις δεν αναμένονται. Τα όπλα όλα διαθέσιμα για τους δύο προπονητές και όλοι εμείς έτοιμοι να απολαύσουμε το θέαμα. Είπαμε η καρδιά και η λογική λέει Λίβερπουλ, αλλά το ποδόσφαιρο μας επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις και ανατροπές. Κρατήστε μόνο δύο στοιχεία για να καταλάβετε τι » παίζεται» το Σάββατο και γιατί εμείς λογικά δεν θα το ζήσουμε ποτέ ως Έλληνες φίλαθλοι. Στο γήπεδο της Ατλέτικο θα παραταχθούν δύο ομάδες των οποίων η χρηματιστηριακή αξία, σε έμψυχο δυναμικό όχι σε όλα τα άλλα, αποτιμάται κοντά στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ!! Είπατε κάτι; Οι δύο σύλλογοι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα φύγουν από την πρωτεύουσα της Ισπανίας κατά 100 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερες περίπου. Αυτά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ