Το στοιχείο που θα «μετρήσει» πολύ στον τελικό

Το στοιχείο που θα «μετρήσει» πολύ στον τελικό

Στην σκιά του τραγικού θανάτου του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες θα διεξαχθεί ο αποψινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τότεναμ είναι αουτσάιντερ αλλά σίγουρα ένα ματς με την Λίβερπουλ είναι για τους λονδρέζους… καθημερινότητα. Παίζουν με τους κόκκινους κάθε χρόνο κι αυτό είναι πλεονέκτημα για την ομάδα του Ποκετίνο.

Έφτασε λοιπόν η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τότεναμ. Ένας τελικός που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ότι αφορά το φαβορί (Λίβερπουλ) και το αουτσάιντερ (Τότεναμ).

Ένας τελικός όμως που θα γίνει στην σκιά του τραγικού θανάτου του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 35 ετών.

Η Ισπανία βυθίστηκε στο πένθος για την απώλεια του παλιού άσου της Σεβίλλης, της Ρεάλ και της Άρσεναλ και το κλίμα στην ισπανική πρωτεύουσα είναι βαρύ, λίγες ώρες πριν από τον τελικό στο Metropolitano.

Σε ότι αφορά πάντως το αγωνιστικό σκέλος του μεγάλου αγώνα, όλοι αναγνωρίζουν πως οι κόκκινοι του Κλοπ έχουν το προβάδισμα απέναντι στους λονδρέζους αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως τα πράγματα θα είναι εύκολα για την Λίβερπουλ.

Με βάση τα δεδομένα πριν από την έναρξη του αγώνα ένα είναι το σίγουρο. Η Τότεναμ έδειξε στην πορεία της μέχρι τον τελικό πως είναι ικανή για κάθε είδους υπέρβαση. Τούτο φάνηκε τόσο στον όμιλο των λονδρέζων όσο και στα παιχνίδια με Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ.

Όχι πως αυτό που πέτυχε η Λίβερπουλ κόντρα στην Μπάρτσα δεν ήταν υπέρβαση. Ήταν και… παραήταν. Ωστόσο το «παραμύθι» που έχει δημιουργήσει η Τότεναμ στην φετινή διοργάνωση είναι κάτι μοναδικό.

Είπαμε και νωρίτερα ότι η ομάδα του Κλοπ είναι το φαβορί κι αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να το… αναγνωρίσει. Ωστόσο υπάρχει ένα στοιχείο που ενδεχομένως να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του τελικού.

Ένα στοιχείο που «ανήκει» στην Τότεναμ κι έχει να κάνει με την ψυχολογία των παικτών του Ποκετίνο. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζει μια ομάδα την Λίβερπουλ σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι όμως πολύ σημαντικό για την Τότεναμ ότι ένας αγώνας με την Λίβερπουλ είναι μέρος της… καθημερινότητας των λονδρέζων. Η Τότεναμ παίζει κάθε χρόνο τουλάχιστον δύο φορές με την Λίβερπουλ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Μπορεί και τρεις ή και τέσσερις αν κοντραριστούν σε Κύπελλο Αγγλίας και Λιγκ Καπ. Οι Λονδρέζοι παίζουν λοιπόν κάθε χρόνο με την Λίβερπουλ κι αυτό μετράει πολύ σε ότι έχει να κάνει με την ψυχολογική προετοιμασία των λονδρέζων στο ματς.

Για τους παίκτες της Τότεναμ είναι φυσικά ένα πολύ μεγάλο ματς, ένα παιχνίδι που έχει ιστορικό χαρακτήρα. Κανείς δεν ξέρει αν η ομάδα του Λονδίνου θα έχει την δυνατότητα να παίξει ξανά σ’ έναν τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σ’ επίπεδο συλλόγων.

Είναι όμως πιο εύκολο για την Τότεναμ να παίξει αυτόν τον τελικό με την Λίβερπουλ και όχι για παράδειγμα με την Μπαρτσελόνα. Τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα για τον Ποκετίνο και τους παίκτες του από πλευράς ψυχολογικής προετοιμασίας, αν είχαν να παίξουν με την Μπάρτσα.

Έχει επίσης ενδιαφέρον να αναφερθούμε στα δύο παιχνίδια που έδωσαν η Λίβερπουλ και η Τότεναμ στο φετινό πρωτάθλημα. Και στις δύο περιπτώσεις οι κόκκινοι επικράτησαν με 2-1. Στο ματς στο Άνφιλντ μάλιστα η Λίβερπουλ κέρδισε με αυτογκόλ στο 90’.

Κάτι δείχνει και αυτό αναφορικά με το τι περιμένουμε να δούμε στον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ