Θα αλλάξει ο Μελισσανίδης;

Θα αλλάξει ο Μελισσανίδης;

Το σχέδιο Καρντόσο στην ΑΕΚ καλείται να… τραβήξει και τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε μια διαφορετική λογική στον Δικέφαλο

Μοιάζουν όλα νέα στην ΑΕΚ. Διότι στην πιο κομβική θέση, αυτή του προπονητή επελέγη ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει ένα εντελώς νέο project στον σύλλογο. Ο Μιγκέλ Καρντόσο μπορεί να είναι προπονητής δύο ετών, αλλά από την Πορτογαλία… φωτογραφίζουν κάτι σπουδαίο για την προπονητική. ΟΚ δεν είναι Φερνάντο Σάντος. Μένει να δούμε τι είναι. Ελπίζω πάντως όχι Ζοσέ Μοράις.

Η ΑΕΚ επέλεξε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Να πάει στο εξωτερικό, να ψάξει, να βρει, να διαπραγματευτεί με αυτόν που θεωρεί ιδανικό για τα μέτρα της. Βγήκε έξω από τα κουτάκια των Ελλήνων προπονητών και του Χιμένεθ. Και αυτό είναι πρόοδος. Γιατί ψάχνει κάτι νέο, κάτι καινούργιο.

Το ίδιο φαίνεται να αλλάζει και ο Νίκος Λυμπερόπουλος που επιμένει στην θέση του με δουλειά και όχι λόγια. Με τα καλά του και τα στραβά του. Και κάπως έτσι ήρθε ο Καρντόσο στα μέρη μας.

Πάμε τώρα στο δύσκολο κομμάτι. Θα αλλάξει λογική και πολιτική ο Δημήτρης Μελισσανίδης; Δεν θέλει κανείς να βάλει σε ρίσκο την βιωσιμότητα του Δικεφάλου, να μην ρισκάρει να μην… υπάρχει σε μια 5ετια και να κάνει νεοπλουτισμούς στην πλάτη των οπαδών. Η ΑΕΚ τα έχει ζήσει και τα έχει πληρώσει όλα αυτά. Και πχ αυτό που βιώνει ο ΠΑΟΚ περιέχει ένα μεγάλο ρίσκο, διότι δεν έχει τις βάσεις και τις υποδομές να αντέξει μια τέτοια πολιτική όταν έρθουν τα δύσκολα.

Αυτό που απαιτείται από τον Μελισσανίδη είναι να… ξεκολλήσει από τα τετριμένα και τα παλιά. Να πάει και αυτός ένα βήμα μπροστά. Μαζί με την ΑΕΚ. Η πολιτική των μεταγραφών χρειάζεται βελτίωση και εξέλιξη. Και ίσως αυτό να χρειάζεται και μια μικρή αύξηση του μπάτζετ, ίσως και όχι. Ο Τίγρης είναι μάγκας και παλιάς κοπής παράγοντας. Το ποδόσφαιρο άλλαξε όμως. Και τον καλεί να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάνε όλοι μαζί ένα βήμα παραπέρα. Η φετινή χρονιά είναι κομβική. Αν πάει καλά το σχέδιο με τον Καρντόσο και δείχνει αποτελέσματα θα είναι αυτή η ομάδα που θα μπει στο νέο γήπεδο. Και με μια ομάδα έτοιμη εκεί, όλα θα είναι διαφορετικά. Για όλους. Εντός και εκτός ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ