Ανοίγει… θέση στην αγορά!

Ανοίγει… θέση στην αγορά!

Η Ελλάδα θεωρείται και είναι εργοστάσιο παραγωγής στόπερ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ωστόσο ο Κώστας Φορτούνης δημιουργεί νέα δεδομένα!

Για να επιμένουν οι Άγγλοι και να μιλάνε για προσφορά από την Γουέστ Χαμ για τον Φορτούνη που φτάνει στα 18 εκατομμύρια ευρώ, τότε δεν μπορεί, θα υπάρχει και… καπνός. Εντάξει, οι Τούρκοι ίσως να μην έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αξιόπιστοι, αν και ξεκίνησαν αυτοί τη «διαδικασία» με το ενδιαφέρον της Φενέρ, όμως ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αποδειχθούν… αληθινοί.

Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κώστας Φορτούνης πραγματοποίησε μία σεζόν «εκτόξευσης» και τώρα το εισπράττει. Όπως όλοι θα θυμόμαστε ξεκίνησε νωρίτερα από τους συμπαίκτες του τη δική του προετοιμασία με ατομικές προπονήσεις και προερχόμενος από μία αποτυχημένη σεζόν, για τον ίδιο και την ομάδα του, κατάλαβε ότι θα έπρεπε να το «γυρίσει» το παιχνίδι.

Το κατάφερε χάρη στη συνδρομή και του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος «έχτισε» πάνω του την καινούργια ομάδα και του έδινε το χρόνο συμμετοχής ακόμη και στα τελευταία, αδιάφορα από βαθμολογικής πλευράς, παιχνίδια κι ας έπαιζε με πρησμένο αστράγαλο.  Τα κατορθώματά του ήταν πολλά και δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ξένους. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να παίξει και σέντερ φορ στο ματς-πρόκριση με την Μίλαν και να είναι «ουσιαστικός», από επιλογή, αφού υπήρχε και ο Γκερέρο για να αντικαταστήσει τον απόντα Χασάν-όχι όπως με την Μπαρτσελόνα, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που αγωνίστηκε στην κορυφή από ανάγκη.

Και με την Εθνική ομάδα τα έδωσε όλα και δεν έκανε οικονομία δυνάμεων, το εκτίμησε και αυτό ο Άγγελος Αναστασιάδης και τον είδαμε να φορά το περιβραχιόνιο και με τη γαλάζια φανέλα. Και το σημαντικό στην περίπτωσή του είναι ότι ανοίγει νέα… θέση στην αγορά, καθώς η Ελλάδα ήταν γνωστή στην Ευρώπη, ως το εργοστάσιο που παράγει στόπερ, επειδή έτσι κι αλλιώς έδινε-και δίνει-ιδιαίτερη προσοχή στην ανασταλτική της λειτουργία.

Ο Νταμπίζας ήταν από τους πρώτους που άνοιξαν το χορό με τη μετακίνησή του στην Αγγλία, ενώ ακολούθησαν οι Δέλλας, Καψής, από την ομάδα που κατέκτησε το ευρωπαϊκό και συνέχισαν οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μόρας-και συγνώμη για όποιους ξεχάσαμε.

Ο Μήτρογλου «έσπασε» τον κανόνα με τους στόπερ, όπως και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, αλλά για παίκτη-οργανωτή θα πρέπει να γυρίσουμε περίπου 20 χρόνια πίσω για να θυμηθούμε τον Βασίλη Τσιάρτα στην Σεβίλλη.  Έλληνας χαφ που να κάνει κουμάντο στο παιχνίδι δεν είναι απλό να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό, έστω κι αν ο Φορτούνης ξεκίνησε την περιπλάνησή του στα γήπεδα από την Γερμανία, εκεί όμως που δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

Τώρα με τον Ολυμπιακό έχει εκτοξεύσει τη μετοχή του, την οποία οι Άγγλοι τη φτάνουν μέχρι τα 18 εκατομμύρια ευρώ, αν και στην Πλατεία Αλεξάνδρας αυτό δεν έχει φτάσει σε επίσημη πρόταση. Το αν θα συμβεί θα το διαπιστώσουμε στο άμεσο μέλλον, αλλά το βέβαιο είναι ότι ο Φορτούνης δημιουργεί νέα «εξαίρεση» του κανόνα και ανοίγει το δρόμο σε παίκτες όπως ο Μάνταλος, ο Πέλκας και ο Μπακασέτας για να φτιάξουν τη δική τους «παρέα» κόντρα στους… στόπερ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ