Football Genius

Football Genius

Το πήρε η Λίβερπουλ του Κλοπ. Το πήρε ο Κλοπ για την Λίβερπουλ.

Ένα σκάρτο δεκάλεπτο. Αναμενόμενο. Και καλοπληρωμένο για να αποδειχθεί ασφαλές. Tα 150 εκατ ευρώ του Κουτίνιο έγιναν τερματοφύλακας και στόπερ για νύχτες σαν αυτή. Και σε έναν τέλειο κόσμο, τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις. Ο Φαν Ντάικ έκανε μια… χαψιά τον Σον στην κούρσα της ζωής του (75΄) κρατώντας την ιστορία στο μονοπάτι που είχε πάρει. Ο Άλισον είπε και εκείνος «όχι» στον Κορεάτη (80’) αλλά και στον Έρικσεν (85΄). Και αυτό ήταν. Τέλος. Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σε έναν τελικό που λες και τελικά έπαιξε μόνο ένας. Με… το μυαλό του άλλου!

Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν σοκαρισμένοι στα πρώτα εκατό δευτερόλεπτα. Ένα «φτηνό» πέναλτι τους χάλασε το σχέδιο. Άδικο, αλλά πραγματικό. Το ίδιο πέναλτι που έγινε το «δίχτυ» με το οποίο ο Γιούργκεν Κλοπ τους μπέρδεψε και τους πέταξε στα βράχια. Είχαν μια ανούσια κατοχή μπάλας σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή. Ουσιαστικά όμως υπέφεραν με αυτή. Άντε να «χτίσεις» με τον Σαλάχ, τον Μανέ και τον Φιρμίνιο να σε κυνηγούν από την πρώτη πάσα σου. Να σε πιέζουν στα ογδόντα μέτρα.

Ήταν ελάχιστες οι φορές που η ομάδα του Ποκετίνο έφτασε στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου με καθαρό μυαλό, για να σχεδιάσει το επόμενο βήμα της. Και όταν τέλος πάντων με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο προέκυψε μια καλύτερη ροή; Απέναντι υπήρχε τείχος. Με την προσθήκη του Μίλνερ (62΄) και του Οριγκί η αλλαγή σε μια διάταξη 4-4-1-1 που άνοιγε το γήπεδο… από την άλλη με τέτοιο τρόπο που ήταν πιθανότερο το 2-0 από το 1-1. Όπως και έγινε. Η Τότεναμ ήταν υποχρεωμένη να πάρει ρίσκα. Ο Οριγκί «πλασμένος» για να την καταδικάσει οριστικά.

Νίκη προπονητή. Χωρίς υπερβολές. Χωρίς να χρειαστούν «ήρωες» και «υπερβάσεις». Νίκη του Γιούργκεν Κλοπ. Του μεγαλύτερου winner… looser που εμφανίστηκε στο ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες. Κάποιου που διάλεξε σε ολόκληρη την καριέρα του να παίζει με τα «μαύρα», κάνοντας τα από ένα σημείο και έπειτα να μοιάζουν με «λευκά». Η Ντόρτμουντ που έφτασε μια ανάσα το 2013 στο Λονδίνο. Η Λίβερπουλ που ως ότου να νικήσει το τελευταίο ματς της σεζόν, πέρασε τα τελευταία χρόνια μια αδιανόητη προσαρμογή στα αληθινά κλάματα. Εκείνα της λύπης. Πέρσι στο Κίεβο, το ΄16 στη Βασιλεία. Φέτος στο φινάλε της Premier League, όταν για πρώτη φορά ένα κλαμπ χάνει τον τίτλο με μια ήττα στη σεζόν και συγκομιδή 97 βαθμών. «Πήρα τηλέφωνο τον Πεπ στο 2-0 για να του πω ότι κατακτήσαμε και εμείς ένα τρόπαιο» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός. Ικανός είναι να το κάνει και αυτό! Εδώ έκανε τη Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Μια ομάδα που έφτιαξε από την αρχή κάτω από το ραντάρ της «ελίτ». Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει κάποιος από τη Ρέαλ και τη Μπαρτσελόνα, τη Σίτι και τη Μπάγερν. Ακόμη και την Παρί και την Γιουβέντους. Πως νιώθουν βλέποντας τα δύο άκρα των Reds. Με τον Ρόμπερτσον και τον Αλεξάντερ Άρνολντ να έχουν στοιχίσει μαζί όσο το… παπούτσι του Μαρσέλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ