Κοινή γραμμή Γιαννακόπουλου, Αλαφούζου

Κοινή γραμμή Γιαννακόπουλου, Αλαφούζου

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ενιαίος και στη πράξη. Να πιέσει για το γήπεδο, δείχνοντας ότι γνωρίζει τι θέλει και πώς να το πετύχει.

Μετά τις εθνικές εκλογές, οπότε και θα προκύψει η νέα κυβέρνηση, είτε μείνει η ίδια είτε υπάρχει διαδοχή, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα δώσει τη τελική μάχη για τη δημιουργία γηπέδου στον Βοτανικό.

Ποδοσφαιρικό γήπεδο, μπασκετικό, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Θα επαναλάβω, βέβαια, το παράδοξο του πράγματος. Συζητείται από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, λύση στο γηπεδικό πρόβλημα, μιλούν υποψήφιοι Δήμαρχοι, κάνουν δηλώσεις βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και πουθενά δεν ακούγεται η ΠΑΕ. Ο μεγαλομέτοχός της για την ακρίβεια Γιάννης Αλαφούζος.

Είναι πολύ πιθανό να έχει συζητήσει με τον Γιαννακόπουλο για το θέμα. Αλλά αυτό το γνωρίζουν οι δυο τους. Το προφανές είναι ότι ο Αλαφούζος έχει αφήσει την υπόθεση στα χέρια του Γιαννακόπουλου.

Ενδεχομένως, αν προκύψει κυβέρνηση ΝΔ να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι και οι λόγοι είναι γνωστοί. Αυτή τη στιγμή, πάντως, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Σε ό,τι αφορά τους δύο άνδρες τα έχουμε θέσει.

Ο Αλαφούζος είναι δεδομένο ότι εφόσον του γίνει πρόταση από τον Γιαννακόπουλο να πάρει την ΠΑΕ, θα θελήσει να καλύψει μέρος των χρημάτων που έχει βάλει. Και είναι αρκετά. Μπορεί να τεθεί και πρόταση να συνεχίσουν ως συμπαίκτες…

Οι σχέσεις τους είναι φανερό ότι έχουν εξομαλυνθεί, αλλά όταν πρόκειται για επιχείρηση και ένα τόσο ζωτικής σημασίας πρότζεκτ, οφείλουν να έχουν μία πιο ειλικρινή και ξεκάθαρη στάση μεταξύ τους. Να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, που ο Γιαννακόπουλος επιθυμεί να κατασκευαστούν έχουν ένα σημαντικό κόστος. Εκτός από το κρατικό χρήμα που θα δοθεί, θα υπάρχουν τραπεζικοί δανεισμοί και ιδιωτικά κεφάλαια.

Ποιος θα πάρει τα δάνεια; Ας πάρουμε το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο Γιαννακόπουλος; Άρα, θα πρέπει να έχει συμφωνήσει με τον Αλαφούζο για την ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος; Αυτό θα σημαίνει ότι θα έχει θέση και στην επόμενη μέρα του συλλόγου; Και οι δύο μαζί; Θα μπει κάποιος άλλος;

Τα ίδια ερωτήματα προκύπτουν και για τα ιδιωτικά κεφάλαια. Αν υποθέσουμε ότι ο Γιαννακόπουλος βάζει λεφτά από τη τσέπη του κι επενδύει στο πρότζεκτ, θα πρέπει να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος. Θα πρέπει να αποπληρώνει το δάνειο και τα έξοδα του γηπέδου.

Ένα business plan είναι απαραίτητο. Τι θα κοστίζει το γήπεδο θα το γνωρίζει αν κι όταν βρεθεί λύση. Το τι έσοδα θα φέρνει, θα πρέπει να προϋπολογιστεί. Δεν γίνεται να φτιάξεις κάτι που κοστίζει δέκα ευρώ και τα έσοδα να είναι πέντε…

Και δεν είναι μόνο αυτό φυσικά. Όταν φτιαχτεί το γήπεδο, δεν γνωρίζει κανείς πόσα θα είναι τα χρέη της ΠΑΕ. Τα έσοδα της ΚΑΕ. Επίσης, τα υπερσύχρονα γήπεδα είναι ένα τρομερό εφόδιο. Αλλά θες κι εξίσου ανταγωνιστικές ομάδες. Πολύ χρήμα με λίγα λόγια.

Γίνεται αντιληπτό, ότι δεν είναι και το πιο απλό να τρέχεις να συντηρείς ουσιαστικά δύο γήπεδα, αλλά και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, να αποπληρώνεις χρέη και να δίνεις χρήμα, ώστε τα τμήματά σου να έχουν κι ένα υψηλό επίπεδο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει νέα γήπεδα. Στον Βοτανικό οι πιθανότητες είναι πολλές, αρκεί να κινηθεί αποφασιστικά, έξυπνα και φυσικά ενωμένος. Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος πρέπει να βρουν κοινό σημείο επαφής.

Μετά τις εκλογές οφείλουν να συζητήσουν όλα τα δεδομένα. Οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους να καταλήξουν στο τι θέλουν και στο πως θα το πετύχουν. Δεν γίνεται να προσπαθεί μόνος του ο Γιαννακόπουλος κι όταν έρθει η στιγμή να κουβεντιάσει σημαντικά πράγματα, που αφορούν το οικονομικό, να βρεθεί προ εκπλήξεως. Γι’ αυτό θεωρώ ότι έχει μιλήσει, έστω σε γενικό πλαίσιο με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ