ΑΕΚ : Ο Γενάρης κρίνει τη χρονιά

ΑΕΚ : Ο Γενάρης κρίνει τη χρονιά

Οι μεταγραφικές κινήσεις που αναμένονται από πλευράς ΑΕΚ, ο δρόμος που θα ακολουθήσει η Ένωση όσον αφορά στην ενίσχυσή της, ο Μασούντ και ο Ερνάνι.

Είναι σαφές πως ο μήνας που έρχεται μπορεί να κρίνει πολλά σε ότι έχει να κάνει με τη συνέχεια και την κατάληξη της χρονιάς για την ΑΕΚ. Η Ένωση, έχοντας χάσει για το υπόλοιπο της σεζόν δύο παίκτες-κλειδιά, όπως είναι ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον και αποδεσμεύοντας παράλληλα ακόμα δύο ποδοσφαιριστές (Πατίτο-Τρίστασον), στερείται λύσεων σε βασικές θέσεις της. Ενώ στο διάστημα που έρχεται ενδέχεται να υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις, όπως εκείνη του Τζανετόπουλου που αναμένεται να δοθεί δανεικός και αυτή του Βινίσιους, που αναζητείται φόρμουλα για τη λύση της συνεργασίας με την πλευρά του.

Η ανάγκη για την απόκτηση εντός ακραίου χαφ και ενός κεντρικού μέσου είναι τεράστια και αυτό, φαίνεται και από τις δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ για τα μεταγραφικά ζητήματα. Διότι μπορεί η ΑΕΚ να έχει καταφέρει μέχρι τώρα να καλύψει τις παραπάνω απουσίες, κάνοντας αγωνιστικές υπερβάσεις και παραμένοντας στο 100% μέσα στους στόχους της, όμως η χρονιά έχει ακόμα δρόμο και η ενίσχυση κρίνεται επιτακτική.

Για την ΑΕΚ η επιτυχία των κινήσεων που θα κάνει μέσα στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται, είναι πιθανό να κρίνει εν πολλοίς και το πώς θα κλείσει για εκείνη η φετινή σεζόν. Αφού ζητήματα που προέκυψαν το καλοκαίρι, όπως για παράδειγμα με την επιλογή του Τρίστασον, που όπως αποδείχθηκε δεν «έψηνε» ιδιαίτερα τον Χιμένεθ, δεν μπορούν να επαναληφθούν ξανά.

Η ΑΕΚ πρέπει να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι με σιγουριά, προχωρώντας σε αποφάσεις και επιλογές που θα έχουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Προφανώς και ένα ζήτημα πάνω σε αυτό το κομμάτι, είναι το πώς θα έρθει η τελική επιλογή. Αν δηλαδή αυτή θα αφορά αποκλειστικά στα «θέλω» του Χιμένεθ ή θα προκύψει μέσω ενός ευρύτερου πλαισίου συνεργασίας με τα υπόλοιπα στελέχη της ΑΕΚ που έχουν λόγο στα μεταγραφικά.

Ίσως, μάλιστα, το τελευταίο να είναι τελικά και το στοιχείο που θα καθορίσει και τον μεταγραφικό χάρτη για την ΑΕΚ στην περίοδο του Γενάρη. Για παράδειγμα, αν θα αποκτηθεί ο Μασούντ, που ενώ είναι ένας παίκτης που θα ήθελε ο Χιμένεθ, εντός Ένωσης εκφράζονται σοβαρές ενστάσεις για την χρησιμότητα της συγκεκριμένης προσθήκης. Την ίδια στιγμή που διαφορετικές απόψεις εντός ομάδας, φαίνεται να υπάρχουν και για τον Ερνάνι. Άσχετα αν για τον Πορτογάλο το ζήτημα δεν είναι και τόσο στην πλευρά της Ένωσης, αφού υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ