Μήπως υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβε ο Καρντόσο;

Μήπως υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβε ο Καρντόσο;

Θεωρώντας ο κόουτς ότι μπορεί να του κρατήσουν τον Πόνσε, τότε μπορεί να νομίζει πως αν φύγει θα του φέρουν κάποιον άλλο της ίδιας αξίας. Εκεί υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η δεν του εξήγησαν καλά ή δεν κατάλαβε και χρειάζεται να του το επαναλάβουν...

Νωρίς, πολύ νωρίς είναι να βγάλουμε συμπεράσματα για το ου ακριβώς την πάει την δουλειά ο νέος προπονητής της ΑΕΚ και τι ομάδα θέλει να φτιάξει. Κρατάμε μόνο την θέλησή του να παίζει η ΑΕΚ επιθετικά δηλαδή θεαματικό ποδόσφαιρο. Τέτοια πράγματα τα γουστάρουν οι οπαδοί της ομάδας πολύ δε περισσότερο οι κάπως μεγαλύτεροι.

Εκείνοι που θυμούνται την διαστημική μπάλα που έπαιζε η Ενωση την περίοδο 1991-1995. Ισως, η μπάλα εκείνη να ήταν η καλύτερη που είδαμε από ελληνική ομάδα από την καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θα μου πείτε, άλλες εκείνες οι εποχές, τον τόνο έδιναν οι Έλληνες παίκτες κι ένας προπονητής που σφράγισε την ΑΕΚ όπως σφράγισε αργότερα και τον Ολυμπιακό παρουσιάζοντας σύνολα που συνδύαζαν το θέαμα και την αποτελεσματικότητα.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο αναλαμβάνει τους κιτρινόμαυρους σε μια περίοδο που και η μπάλα που έπαιξαν ήταν αποκαρδιωτική και τα αποτελέσματα άσχημα. Αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της δημιουργίας ενός συνόλου από την αρχή και μάλιστα ψάχνοντας να βρει τους παίκτες που θα έρθουν για να συμβάλουν στην… αναδημιουργία.

Στο πλαίσιο αυτό ο νέος κόουτς ζήτησε να μείνει στην ΑΕΚ ο Εζεκίελ Πόνσε. Δεν ξέρω αν στον κόουτς έχει εξηγηθεί περί τίνος πρόκειται. Ο Πόνσε είναι ο καλύτερος σέντερ φορ του πρωταθλήματος και ίσως ο μόνος παίκτης της ΑΕΚ που κατάφερε να ξεχωρίσει φέτος. Λογικό είναι να επιθυμεί την παραμονή του ο Καρντόσο, απαραίτητο είναι να ξέρει ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.

Να του έχουν πει δηλαδή μέχρι που μπορεί να απλώσει τα πόδια του για να μην βγαίνουν έξω από το πάπλωμα. Δεν το λέω για τον Πόνσε. Γενικά μιλάω. Θεωρώντας ότι μπορεί να μείνει ο Αργεντίνος, τότε μπορεί να νομίζει πως αν φύγει θα του φέρουν κάποιον άλλο της ίδιας αξίας. Εκεί υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η δεν του εξήγησαν καλά ή δεν κατάλαβε και χρειάζεται να του το επαναλάβουν.

Ο Πόνσε έχει ρήτρα αποδέσμευσης έξι εκατομμύρια και συμβόλαιο πάνω από ένα διακόσια το χρόνο που η ΑΕΚ του πληρώνει το μισό γιατί το άλλο μισό το πληρώνει η Ρόμα. Η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη ούτε έξι εκατομμύρια να δώσει για να πάρει παίκτη ούτε να πληρώνει συμβόλαιο που να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

Αυτά είναι δεδομένα που δεν επιτρέπεται να τα αγνοεί ο Πορτογάλος τεχνικός. Διότι έτσι και τα αγνοεί θα συνεχίσει να κάνει υπερβατικές προτάσεις που απλά δεν θα γίνονται δεκτές. Επειδή ακόμα είναι αρχή και οι παρεξηγήσεις λύνονται πιο εύκολα αν υπάρχει τέτοια καλό είναι να λυθεί για να μην δίνεται η εντύπωση ότι ο κόουτς Καρντόσο δεν έχει καταλάβει που ήρθε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ