Το κώλυμα με το Καυτανζόγλειο καθυστερεί και τη Νέα Τούμπα!

Το κώλυμα με το Καυτανζόγλειο καθυστερεί και τη Νέα Τούμπα!

Η απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία ταλαιπωρεί τον ΠΑΟΚ και σε θέματα που μοιάζουν τόσο απλά και εύκολα για να λυθούν.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει γραφειοκρατία επιπέδου Champions League και το μπλέξιμο με το Δημόσιο μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλα. Το ζούμε σε πολλά θέματα στην καθημερινότητά μας, το βλέπουμε και σε πολλές ιστορίες που γίνονται γνωστές από δεξιά κι αριστερά. Είναι παρανοϊκό αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας σε πολλά ζητήματα στα οποία υπάρχουν τεράστιες και εντελώς ακατανόητες κωλυσιεργίες.

Η υπόθεση της ανέγερσης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ μπαίνει δικαιωματικά στις ιστορίες καθημερινής τρέλας λόγω του μπλεξίματος με το Δημόσιο. Από πέρυσι τον Οκτώβριο όταν προχώρησε μια απαραίτητη τροπολογία στη Βουλή με τη συνεργασία 3-4 Υπουργείων, θεώρησα κι εγώ και ο περισσότερος κόσμος ότι πλησίαζε η ώρα που θα αρχίσουν τα έργα για την ανέγερση της Νέας Τούμπας, αλλά και πάλι οι διαδικασίες πάνε όλο και πιο πίσω…

Τις τελευταίες εβδομάδες λέγονταν ότι αφού πέρασε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο από τον Δήμο και την Περιφέρεια, προχωράει το θέμα… Κι όμως οι εργασίες λένε δεν πρόκειται να αρχίσουν πριν τις αρχές του 2020 γιατί χρειάζεται πάλι μια ακόμη έγκριση από την Πολιτεία και ένα προεδρικό διάταγμα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Είπαμε: η ελληνική γραφειοκρατία είναι μεγάλο μπλέξιμο.

Κάποια στιγμή θα γίνει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες μας έχουν ζαλίσει με τόση καθυστέρηση. Και δίπλα στη Νέα Τούμπα υπάρχει και το πρόβλημα με τη χρήση του Καυτανζογλείου, όπου εκεί υπάρχει άλλο γραφειοκρατικό ζήτημα…

Για να το χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ και στην Ευρώπη (το Καυτανζόλγειο) πρέπει να γίνουν εργασίες ύψους περίπου 1,5 εκ. ευρώ, τα οποία ο Δικέφαλος θα τα βάλει αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη (και νομικό πλαίσιο) για να τα συμψηφίσει με τα έξοδα χρήσης (ενοικίασης) του Σταδίου!

Ελλαδάρα μου το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει…

Εκεί ο Δικέφαλος περιμένει αρκετό καιρό μια απλή τροπολογία που θα λύσει το πρόβλημα ώστε να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες αλλά να μπορούν να αφαιρεθούν αυτά τα έξοδα από τα ποσά που πρέπει να δοθούν ως ενοίκιο.

Κι όμως αυτή η τόσο απλή ρύθμιση πάει πιο πίσω όλο το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα δεν μπορεί να μετακομίσει για ένα διάστημα στο Καυτονζόγλειο αν δεν λυθεί το θέμα με τον συμψηφισμό εξόδων με ενοικίαση.

Γενικά στον ΠΑΟΚ υπάρχει μια δυσαρέσκεια τον τελευταίο καιρό που το θέμα του Καυτανζογλείου είναι κολλημένο από την Κυβέρνηση, ενώ προκύπτουν στην επιφάνεια να προχωρούν θέματα της τελευταίας στιγμής άλλων γηπέδων όπως η ανάπλαση του Βοτανικού και το κλειστό για την ΑΕΚ. Καλά κάνουν και τρέχουν κι εκείνα τα ζητήματα, αλλά είναι κρίμα κι άδικο να αφήνεται να πάει τόσο πιο πίσω το θέμα του ΠΑΟΚ με την ρύθμιση για το Καυτανζόγλειο, το οποίο είναι σαφώς και πιο απλό από των άλλων ομάδων…

Για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που είχαν εκπονηθεί και να μην επηρεάσουν οι εκλογές τη διαδικασία για τις άδειες του νέου γηπέδου, για το οποίο θεωρώ ότι έχουν ήδη καθυστερήσει αδικαιολόγητα κάποιες διαδικασίες.

Για να δούμε αν θα προλάβουν τελικά θα λύσουν αυτό το φαινομενικά απλό γραφειοκρατικό πρόβλημα με το Καυτανζόγλειο πριν τις εκλογές, για να μπορέσει να τρέξει ο ΠΑΟΚ τα θέματα και για τη Νέα Τούμπα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ