Ο Ζώης έχει το… πακέτο

Ο Ζώης έχει το… πακέτο

Ο νεαρός Καράμπελας εκνεύρισε τον Καλάθη και έδειξε ότι τουλάχιστον δεν φοβάται.

Η αντίδραση του Ρικ Πιτίνο στο twitter μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι είναι χαρακτηριστική. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού συνεχάρη τους παίκτες του για την πρόκριση, αλλά τους τα… έχωσε για την τραγική τους εικόνα ειδικά στην άμυνα.

Χαρακτήρισε την άμυνα της ομάδας του «ανύπαρκτη ομαδική» και ουσιαστικά κατέδειξε την αιτία για την πολύ κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι παρά τη νίκη και την πρόκριση.

Ολο αυτό ουσιαστικά προήλθε από το γεγονός ότι οι πράσινοι έχοντας το 2-0, αλλά και τις μεγάλες διαφορές στα δυο πρώτα ματς των ημιτελικών, θεώρησαν πως θα έκαναν… βολτίτσα στα Δυτικά προάστια. Διαψεύστηκαν όμως διότι οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πεισμωμένοι μπήκαν στο ματς με στόχο να κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων τους.

Αυτό άλλωστε φάνηκε από τις πρώτες φάσεις του αγώνα, όπου οι «κυανοκίτρινοι» πήγαιναν σαν… καμικάζι πάνω στη μπάλα και έδειχναν σε κάθε φάση πως με τίποτε δεν ήθελαν να φύγουν ξανά ηττημένοι.

Ηρθε όμως ο Λοτζέσκι να μας δείξει για μια ακόμα φορά πως βγάζει τόσα χρόνια τον… επιούσιο. Παίρνοντας «καθαρά» σκριν και σκοράροντας από το τρίποντο. Τρία συνεχόμενα σχεδόν ίδια σουτ, δυο καλές άμυνες από τον ίδιο και ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη γωνία, όπου τον είχε στριμώξει το Περιστέρι.

Πρέπει όμως να ξαναμιλήσουμε για τον νεαρό Καράμπελα. Ο 18χρονος γκαρντ δείχνει τεράστια ωριμότητα για την ηλικία του, είναι σούπερ ανταγωνιστικός, δεν φοβάται να κοντραριστεί με τον οποιονδήποτε και δεν γουστάρει να χάνει.

Το έδειξε και στην κόντρα του με τον Νικ Καλάθη. Ηξερε πως ήταν ο μοναδικός «καθαρόαιμος» πόιντ γκαρντ που διέθετε ο Παναθηναϊκός και… χίμηξε πάνω του για να του κάνει δύσκολη τη ζωή.

Ο Νικ έκανε το λάθος και εκνευρίστηκε, έχασε τη συγκέντρωσή του και ηττήθηκε πνευματικά από τον μικρό, ο οποίος δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλό του χωρίς να φοβηθεί ούτε δευτερόλεπτο, παρά τις σπρωξιές και τις αγκωνιές που –πάνω στο παιχνίδι- «έτρωγε» από τον αντίπαλό του.

Τα σουτ, τα πικ εντ ρολ, οι βοήθειες μπορεί να μαθαίνονται, η καρδιά, το τσαγανό και ο αθλητικός εγωϊσμός είναι στοιχεία που βγαίνουν μέσα από την ψυχή του αθλητή και τον χαρακτηρίζουν στην καριέρα του.

Από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός θα περιμένει πάλι για να δει ποιόν θα συναντήσει στους τελικούς, εκεί όπου και πάλι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με συγκέντρωση και σοβαρότητα. Με την εικόνα του τρίτου ματς στο Περιστέρι θα έχει μπλεξίματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ