Παίκτης-ορχήστρα και παίκτης «εκπαιδευτής»!

Παίκτης-ορχήστρα και παίκτης «εκπαιδευτής»!

Ο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει σε έναν παίκτη που έχει κοφτερό μυαλό την ώρα του παιχνιδιού. Που -κι αυτό είναι το μεγάλο χάρισμα του- συμπεριφέρεται ως δεύτερος προπονητής μέσα στο γήπεδο.

Όλοι το παραδέχονται: Ο καλύτερος σέντερ φορ που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα τα τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ο Μάρκους Μπέργκ. Οταν ήρθε ήταν είκοσι εφτά χρονών. Εφόσον ξανάρθει θα είναι τριάντα δύο στα τριάντα τρία. Εχει μια διαφορά όσο νάναι.

Θα άξιζε να υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για την ηλικία αν δεν ίσχυαν τα παρακάτω. Ο Μπεργκ είναι βασικός στέλεχος της Εθνικής Ομάδας της Σουηδίας. Διακρίθηκε μαζί της στο πρόσφατο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Κατά συνέπεια, έρχεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έτοιμος να αναλάβει δράση. Ερχεται πιστεύοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως και για αυτό το λόγο ζητάει συμβόλαιο τριών χρόνων. Θέλει να πάει με την Εθνική Ομάδα της χώρας του στα τελικά του EURO το 2020.

Ο Σουηδός είναι όπως γράφαμε και τότε που έπαιζε στον Παναθηναϊκό παίκτης-ορχήστρα. Είναι κανονικός σέντερ φορ που τελειώνει τις προσπάθειες των συμπαικτών του αλλά είναι και ορισμένα πράγματα παραπάνω. Είναι ένας οργανωτής παιχνιδιού από την κορυφή της επίθεσης.

Βλέπει το γήπεδο και τις κινήσεις των συμπαικτών του. Ξέρει να εγκαταλείπει την μεγάλη περιοχή για να δημιουργήσει χώρους στους συμπαίκτες του στον βαθμό που αυτοί έχουν την ικανότητα να μπαίνουν στον δικό του χώρο ευθύνης, Να τους τροφοδοτήσει είναι μια δουλειά που ξέρει να την κάνει πολύ καλά ο Μπέργκ. Μια ομάδα όπως οι ερυθρόλευκοι που θέλουν να βάζουν πολλούς παίκτες στο αντίπαλο τέρμα θα ευνοηθεί από την παρουσία του πρώην σέντερ φορ του τριφυλλιού.

Ο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει σε έναν παίκτη που έχει κοφτερό μυαλό την ώρα του παιχνιδιού. Που -κι αυτό είναι το μεγάλο χάρισμα του- συμπεριφέρεται ως δεύτερος προπονητής μέσα στο γήπεδο. Ανεξάρτητα από τις άλλες προσωπικότητες που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός, ο Μπεργκ είναι παίκτης που έχει την ικανότητα να χρωματίζει με τις κινήσεις του, τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού.

Μπορεί να έχει αφήσει πίσω τα ποδοσφαιρικά νιάτα του αλλά εξακολουθεί να πρεσάρει και να παίζει επιθετική άμυνα πάνω στα αντίπαλα στόπερ. Με αυτόν στην κορυφή ο Ολυμπιακός φαίνεται να λύνει ένα πρόβλημα που τον ταλανίζει τα τελευταία χρόνια. Δίνει τη δυνατότητα στον κόουτς Μαρτίνς να σχεδιάσει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους, συνταγές ανάπτυξης.

Παίκτες όπως ο Μασούρας που έχουν στο ρεπερτόριό τους την διαγώνια κίνηση για να μπουν στην περιοχή θα ευεργετηθούν από την παρουσία του Σουηδού στην κορυφή της επίθεσης. Παίκτες που έρχονται από τον άξονα όπως ο Φορτούνης αλλά και ο Καμαρά θα βρίσκονται φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τα αγωνιστικά κέρδη από την παρουσία του Μπεργκ θα είναι πολλά. Ο τρόπος που αγωνίζεται θα “εκπαιδεύσει” τους νεαρότερους των συμπαικτών του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ