Πικρό να δελεάζουν αυτό που δεν μπορείς εσύ να κρατήσεις…

Πικρό να δελεάζουν αυτό που δεν μπορείς εσύ να κρατήσεις…

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να κρατήσει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ και να βλέπει τον αντίπαλο να τους πλησιάζει, είναι λογικό να πικραίνει τον κόσμο της ομάδας.

Ο Μάρκους Μπεργκ συζητάει με τον Ολυμπιακό και φέρεται να είναι κοντά. Δικαίωμα του Σουηδού να αναζητεί το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του. Σ’ αυτή την ηλικία, μάλιστα, αν οι ετήσιες αποδοχές αγγίζουν, όπως λέγεται το 1,5 εκατ. ευρώ, είναι ό,τι θα ήθελε να έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής.

Ο Σουηδός φορ (κλείνει τον Αύγουστο τα 33 του χρόνια) σαφώς και σκέφτεται πιθανές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο που αποφασίσει ν’ αγωνιστεί στον αιώνιο αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Αναγεννήθηκε η καριέρα του, επέστρεψε στην εθνική Σουηδίας, πήγε σε Euro και Μουντιάλ και βρήκε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην αραβική χερσόνησο. Σίγουρα, όμως, αυτή η σκέψη δεν κυριαρχεί έναντι της επιλογής του. Διαφορετικά, δεν θα έμπαινε καν σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Όπως δεν θα έμπαινε και τον περασμένο Γενάρη με τον ΠΑΟΚ.

Στο τριφύλλι ο Μπεργκ χρωστάει πολλά, αλλά έδωσε και πολλά. Αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο και δεν είναι λίγο ότι έμεινε τέσσερα χρόνια στην ομάδα. Πανηγύρισε, ωστόσο, μόνο ένα κύπελλο. Ο ίδιος και η ομάδα σαφώς άξιζαν περισσότερα. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Ο Παναθηναϊκός έδινε ένα καλό συμβόλαιο στον Σουηδό.

Πριν αποχωρήσει για την Αλ Αϊν έπαιρνε 1,1 εκατ. ευρώ. Οι «πράσινοι», όμως, δεν μπορούσαν να το συντηρήσουν αυτό το ποσό. Ένα από τα λάθη του Γιάννη Αλαφούζου. Υπέγραφε συμβόλαια με αποδοχές που δεν μπορούσε ή για να είμαστε πιο ακριβείς, από ένα σημείο κι έπειτα δεν ήθελε να δώσει.

Η ρήτρα του Μπεργκ ήταν δέκα εκατ. ευρώ και ο ίδιος έφυγε με κάτι λιγότερο από 1/3 το καλοκαίρι του 2017. Ο Παναθηναϊκός του χρωστούσε χρήματα και για να μην ωθήσει την υπόθεση στα άκρα και ο παίκτης κάνει προσφυγή, τον έδωσε με ελάχιστα χρήματα. Ο ορισμός της κακής επιχειρηματικής τακτικής. Ας αφήσουμε την ποδοσφαιρική λογική στην άκρη. Ο Μπεργκ τέσσερα χρόνια σε μισθούς, μπόνους, εφορία κόστισε στον Αλαφούζο ενδεχομένως και πάνω από 6 εκατ. ευρώ κι ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού τον άφησε να φύγει με κάτι λιγότερο από τα μισά. Ούτε απόσβεση της επένδυσης δεν έκανε.

Τώρα ο οπαδός του Παναθηναϊκού βλέπει τον Μπεργκ να μιλάει με τον Ολυμπιακό. Ο φίλος του «τριφυλλιού» σαφώς και θα στενοχωρηθεί αν τον δει στα ερυθρόλευκα. Τον παίκτη που ήταν πρωταγωνιστής στο 0-3 τη σεζόν 2013-14. Έναν παίκτη που έχει σκοράρει και στη Λεωφόρο, αλλά και ξανά στο «Γ. Καραϊσκάκης» εναντίον των Πειραιωτών. Δεν θεωρώ, όμως, ότι θα ρίξει ευθύνες ή κατάρες στον Σουηδό. Περισσότερο θα βρει μία ακόμα αφορμή για να τα βάλει με τον Αλαφούζο.

Είναι πικρό το συναίσθημα να μην μπορείς κρατήσεις κάτι που έχεις στα χέρια σου και να καταλήγει στο αντίπαλο στρατόπεδο… Δείχνει την αδυναμία σου. Κι αυτό είναι ενοχλητικό, εκνευριστικό, εξοργιστικό. Μην αποκλείσετε το ίδιο κάποια στιγμή να γίνει με τον Ζέκα. Ή τον Βιγιαφάνιες… Ο Αργεντινός ύψωσε τείχος. Διαφορετικά έτοιμο για πώληση στον Ολυμπιακό τον είχε η διοίκηση τον Γενάρη του 2018. Μην ξεχνάμε και τον Μολέντο. Επίσης γίνονταν συζητήσεις με του Πειραιώτες για πώληση του Βραζιλιάνου.

Τελικά γύρισε στην πατρίδα του, αλλά από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και τώρα συχνά πυκνά ακούγεται το όνομά του. Στην ΑΕΚ πήγε ο Χουλτ. Πήγε ο Κλωναρίδης… Στον ΠΑΟΚ ήταν κοντά στο να συνεχίσει ο Κουρμπέλης. Με τα έως τώρα δεδομένα, όλοι οι παίκτες που μπορεί να φύγουν από το «τριφύλλι» για το εξωτερικό, μπορεί σε 1-2-3 χρόνια να θελήσουν να γυρίσουν και η επιλογή τους να μην είναι ο Παναθηναϊκός.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Φεύγει ο Κουρμπέλης ή ο Μπουζούκης για ομάδα του εξωτερικού. Μπορεί πολλά να μην κυλήσουν ομαλά. Να μην πιάσουν εκεί που θα μεταγραφούν. Αν αποφάσιζαν να γυρίσουν στην Ελλάδα, πόσες πιθανότητες θα είχε ο Παναθηναϊκός; Ελάχιστες. Οι ανταγωνιστές και στους παίκτες μπορούν να δώσουν περισσότερα και στις ομάδες τους. Αυτή η αδυναμία του συλλόγου να κρατήσει σφιχτά ό,τι καλό διαθέτει και έπειτα από λίγο καιρό να βλέπει να το ορέγονται οι αντίπαλοί του, τρελαίνει τον κάθε οπαδό του Παναθηναϊκού.

Έβλεπε κάποτε να έχει τη δύναμη να πάρει παίκτη από τον Ολυμπιακό, από τον ΠΑΟΚ. Έβλεπε το παράδειγμα που αναφέραμε, να είναι υπέρ του. Ο Κατσουράνης ήρθε στο «τριφύλλι» με την Ένωση να παίρνει ένα εκατ. ευρώ, ενώ είχε ρήτρα για την επιστροφή του πέντε εκατ. ευρώ. Τώρα ο Παναθηναϊκός είναι στη θέση του αδύναμου και μόνο ένας νέος επενδυτής και η κατασκευή του γηπέδου, μπορεί να μετατρέψει τη πικρία, την απαισιοδοξία σ’ ενθουσιασμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ