Παναθηναϊκός: Να είναι 100% σίγουροι για τις επιλογές τους

Παναθηναϊκός: Να είναι 100% σίγουροι για τις επιλογές τους

Νταμπίζας και Δώνης καλούνται αυτό το καλοκαίρι να εκμηδενίσουν τα λάθη στις μεταγραφές.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει σεφτέ στις μεταγραφές. Υπάρχουν, άλλες προτεραιότητες, αλλά είναι δεδομένο ότι γίνονται συζητήσεις και για τους παίκτες που θα έρθουν.

Οι οικονομικές δυνατότητες του «τριφυλλιού» είναι περιορισμένες και σαφώς δεν περιμένει κανείς να έρθουν παίκτες υψηλής ποιότητας. Στο ποδόσφαιρο συνήθως παίρνει ό,τι πληρώνεις. Το έργο του τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα και του προπονητή Γιώργου Δώνη είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά αυτό το γνώριζαν πριν αναλάβουν. Φέτος η ομάδα πήρε άδεια κι έχει το δικαίωμα να κάνει αρκετές μεταγραφές ξένων. Επειδή, όμως, το μπάτζετ δεν είναι απεριόριστο θα στραφούν σε ποδοσφαιριστές λαχεία.

Η ερχόμενη σεζόν έχουμε αναφέρει ότι ενδεχομένως είναι η πιο σημαντικής του τριετούς πλάνου. Γιατί στόχος είναι να γίνει το βήμα παραπάνω. Την πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός στάθηκε στα πόδια του και τώρα πρέπει να προχωρήσει. Οι παίκτες που θα έρθουν, στόχος είναι να κάνουν το «τριφύλλι» πιο ανταγωνιστικό. Αλλά το ερώτημα είναι πόσο ανταγωνιστικό. Και κυρίως πόσοι απ’ αυτούς θα μπορέσουν να δείξουν ότι έχουν την ποιότητα να σταθούν για χρόνια στον σύλλογο και να είναι μέλη μίας ομάδας που θα διεκδικεί το κάτι περισσότερο. Γιατί όχι και την κορυφή τα προσεχή χρόνια.

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι οι Νταμπίζας, Δώνης οφείλουν να είναι 100% βέβαιοι για τις επιλογές τους. Όσο μπορεί να συμβεί αυτό, διότι όταν δίνεις μικρά συμβόλαια, το ρίσκο είναι μεγάλο. Έχουμε δει πανάκριβους παίκτες ν’ αποτυγχάνουν και φτηνούς να ξεχωρίζουν. Στην πρώτη κατηγορία, όμως, συνήθως βρίσκονταν ποδοσφαιριστές που δεν επιλέχθηκε με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Που ήρθαν στη δύση της καριέρας τους χωρίς ισχυρά κίνητρα ν’ αποδείξουν πράγματα.

Οι επιλογές, μάλιστα, επειδή ακριβώς ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα, οι περισσότερες δεν γίνεται ν’ αποτύχουν. Κι αυτό γιατί στην πορεία αυτές οι αστοχίες θα πρέπει να διορθωθούν. Για να διορθωθούν απαιτούνται χρήματα. Να τους απομακρύνεις και παράλληλα να βρεις καλύτερους στις θέσεις τους. Μέχρι στιγμής, πολλοί από τους παίκτες που έχουν γραφτεί, δεν έχουν πλούσια καριέρα. Δεν γεμίζουν το μάτι… Αλλά το τονίσαμε. Ας μην περιμένουν σπουδαία πράγματα οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Ας κάνουν υπομονή και να κρίνουν όλοι, σύμφωνα με ό,τι αντικρίζουν στο γήπεδο.

Να φέρουμε ένα παράδειγμα. Ο Παναθηναϊκός έχει στη λίστα τον Τουρέ και τον Κατελάρη. Τους γνωρίζει ο Νταμπίζας επειδή τους είχε στην Ομόνοια. Τη σεζόν που συνυπήρξαν οι δύο ποδοσφαιριστές και μάλιστα ήταν βασικοί, η Ομόνοια τερμάτισε πέμπτη στη βαθμολογία. Σε πρωτάθλημα που είναι πιο αδύναμο από το ελληνικό. Εκ πρώτης όψεως δεν είναι ενθαρρυντικό το γεγονός. Εφόσον, όμως, τους αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, μπορεί ν’ αποδειχθεί στον αγωνιστικό χώρο ότι δεν σήμαινε τίποτα εκείνο το γεγονός. Σε κάθε περίπτωση, το «τριφύλλι» δεν έχει περιθώρια για λάθη. Το ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές θα πρέπει να είναι μεγάλο, διαφορετικά και το επόμενο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός θα αναζητεί ενίσχυση σε πολλές θέσεις. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό αγωνιστικά και φυσικά οικονομικά.

ΥΓ.: Οι επαφές με Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Μαυρομμάτη για την ανανέωση των συμβολαίων τους είναι σε εξέλιξη. Σε έναν Παναθηναϊκό που θα λειτουργούσε με συνθήκες ανάλογες του μεγέθους του, αυτά τα θέματα θα έκλειναν σε 2-3 μέρες. Ταλαντούχοι παίκτες και φυσικά είναι σημαντικό να συνεχίσουν. Η φετινή σεζόν, παράλληλα, ήταν γεμάτη, αλλά είχε σκαμπανεβάσματα. Σε άλλες εποχές, λοιπόν, οι νεαροί Έλληνες πέταγαν από τη χαρά τους για την παραμονή και περίμεναν με τα στυλό στο χέρι να υπογράψουν…

ΥΓ1.: Οι ξένοι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να έχουν εξοφληθεί τη δόση Φλεβάρη από τα μέσα ή τέλη Απριλίου το αργότερο. Δεν δέχθηκαν, όμως, έναν συγκεκριμένο τρόπο καταβολής της δόσης. Σε κάθε περίπτωση το ότι δεν έχουν εξοφληθεί σχεδόν 2,5 μήνες μετά το πέρας της προθεσμίας (κάθε ομάδα έχει περιθώριο ενός μήνα, δηλαδή έως το τέλος Μαρτίου) φανερώνει ότι ακόμα υπάρχει δρόμος για να επανέλθει πλήρως η ομαλότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ