Ο εγκλωβισμός του Ολυμπιακού στο #mexritelous

Ο εγκλωβισμός του Ολυμπιακού στο #mexritelous

Η Αδριατική Λίγκα μας τελείωσε πριν καν αρχίσει. Ο Δικαστής του ΕΣΑΚΕ με απόφαση του έστειλε τους ερυθρόλευκους στην Α2. Το ρεπορτάζ της ομάδας, αφού αγωνιστικές υποχρεώσεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν μετά τον αποκλεισμό από την νοκ- άουτ φάση της Euroleague και την απόφαση να μην κατέβει στα ελληνικά play- off, επικεντρώνεται στα μεταγραφικά(;) νέα.

Οι ερυθρόλευκοι κατέγραψαν μια από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία τους. Δεν είναι μόνο το σκηνικό που έστησαν στις εγχώριες διοργανώσεις με την αποχώρηση τους από τον ημιτελικό του Κυπέλλου και η άρνηση τους να κατέβουν στα ελληνικά play- off, αλλά και οι κάκιστες επιδόσεις τους στην φετινή Euroleague.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης έκανε πορεία ανάλογη με αυτή…..της Νταρουσάφακα, η οποία όμως και «καλύφθηκε» πίσω από τον ανένδοτο που είχαν αρχίσει οι διοικούντες τον Ολυμπιακό στο «σύστημα» που τους κυνηγά στο ελληνικό μπάσκετ.

Φίλαθλοι, οργανωμένοι και μη, τα αδέλφια Αγγελόπουλοι και ο τύπος που είναι φιλικά προσκείμενος στους ερυθρόλευκους ουδόλως ασχολήθηκαν με την εικόνα αγωνιστικής αποσύνθεσης που παρουσίαζε η ομάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου και επικεντρώθηκαν στο πως ο Ολυμπιακός θα κλείσει στόματα με τις κινήσεις του για να αποκαλύψει το σάπιο σύστημα. Στην προσπάθεια τους αυτή είχαν ως σημαία την συμμετοχή στην Αδριατική Λίγκα και στο πως το εν λόγω πρωτάθλημα θα έτριβε τα χέρια του στην προοπτική εισόδου της ελληνικής ομάδας. Μετά όλοι μιλούσαν για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που θα έστελνε σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τώρα τι;

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την πρώτη, ίσως και τη σημαντικότερη, από τις προσφυγές του Ολυμπιακού, η Αδριατική Λίγκα έκλεισε την πόρτα, αφού πιθανή είσοδος των ερυθρόλευκων θα δημιουργούσε αναταραχή στο εσωτερικό του πρωταθλήματος, αλλά και προβλήματα χρονικά για την επόμενη σεζόν, οπότε το αφήγημα μας τελείωσε. Τι μέλλει γενέσθαι τώρα; Ο Ολυμπιακός βγάζει προς τα έξω ότι δεν καίγεται να συμμετάσχει στην επόμενη Α1.

Το ρεπορτάζ ασχολείται με τις επικείμενες μεταγραφές, αλλά και τις αποχωρήσεις από το ρόστερ. Στα ψιλά γράφεται και η αρχή των συζητήσεων με τους υπάρχοντες Έλληνες του ρόστερ. Πρίντεζης, Μάντζαρης και Παπανικολάου αρχικά και Σπανούλης για τη συνέχεια. Μπόγρης, τελικά η «ολυμπιακοφροσύνη» δεν φτούρησε μάλλον και Αγραβάνης βλέπουν απ’ ότι φαίνεται την πόρτα της εξόδου. Από τους ξένους της περυσινής χρονιάς μόνο ο Μιλουτίνοφ σώζεται και ο Γκος υπό προϋποθέσεις.

Σε όλες τις αναφορές γίνεται λόγος για κουβέντα μείωσης των αποδοχών στους Έλληνες παίκτες. Τώρα πως μπορεί να γίνει αυτό, όταν την ίδια στιγμή ακούγεται ότι κατατέθηκε αστρονομική, για τα δεδομένα του μπάτζετ της ομάδας, πρόταση σε παίκτη Έλληνα που ήταν συμπαίκτης με τους προαναφερθέντες στις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος και να είναι όλα ο,κ παραμένει στα δικά μου μάτια μεγάλο ερώτημα. Οι ομάδες, πέρα απ’ όλα τα άλλα είναι και θέμα ισορροπιών στα αποδυτήρια. Επίσης πλέον με χαμένη την έξωθεν καλή μαρτυρία για τις πληρωμές των παικτών θα κληθείς να δώσεις και εγγυήσεις που τα προηγούμενα χρόνια ούτε ως αστείο δεν τις διατύπωναν μάνατζερ και παίκτες.

Πάμε και στον εγκλωβισμό που λέμε στον τίτλο. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να προσεγγίσεις σοβαρό παίκτη, εννοώ από το πολύ πάνω ράφι, με ένα ματς την εβδομάδα, χωρίς συμμετοχή σε πρωτάθλημα, χωρίς να του δίνεις την δυνατότητα να διεκδικήσει τρόπαια, ειδικά μάλιστα όταν και η οικονομική σου προσφορά θα είναι δεδομένα μικρότερη από αυτή που μπορεί να βρει ως ελεύθερος στην αγορά.

Άλλωστε αν κοιτάξετε το μεταγραφικό ρεπορτάζ των ημερών θα διαπιστώσετε ότι, με εξαίρεση την περίπτωση του Κώστα Σλούκα, όλοι οι υπόλοιποι απέχουν από το να χαρακτηριστούν παίκτες πρώτης γραμμής στην Euroleague. Ο Χάντερ βαδίζει πια στα 33 χρόνια, ο ψηλός της Νταρουσάφακα, Τζέρεμι Έβανς, στα 32 και μια μόλις σεζόν στην διοργάνωση, αλλά και οι υπόλοιποι που ακούγονται πιο πολύ ως στοιχήματα μοιάζουν παρά σαν έτοιμες λύσεις για την υπέρβαση και την επιστροφή της ομάδας σε υψηλό επίπεδο.

Εκτός και αν θεωρείτε ότι ο γκαρντ της έκπληξης του γερμανικού πρωταθλήματος ή ο σέντερ μιας τούρκικης ομάδας δεύτερης ταχύτητας αποτελούν κορυφαίες επιλογές. Το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι να αποφασίσει ο ίδιος που θέλει να παίξει και τι να κάνει την επόμενη χρονιά. Μετά ας συζητήσουμε για όλα τα υπόλοιπα…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ