Διορθώνει τις ανορθογραφίες

Διορθώνει τις ανορθογραφίες

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει… δει το έργο, ξέρει πού πονάει ο Ολυμπιακός και φαίνεται ότι έχει εντοπίσει και τη μέθοδο της θεραπείας.

Έχει κλείσει ο Τζέρεμι Έβανς στον Ολυμπιακό; Θαρρώ ότι η απάντηση θα δοθεί μόνο όταν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ. Μέχρι τότε δεν είναι παρά ένας από τους παίκτες που απασχολεί τους «ερυθρόλευκους». Κι αυτό είναι βασική αρχή σκέψης, για να μην οδηγηθούμε σε λανθασμένα συμπεράσματα. Βέβαιο είναι πως ο Αμερικανός έχει αυτό που ζητά ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εντόπισε το έλλειμμα ενέργειας που υπήρχε στο «ζωγραφιστό». Πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ υπήρχε ένα τεράστιο κενό. Οσάκις ο Γιώργος Πρίντεζης ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις ενός αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανταγωνιστικοί. Μόνο που -είναι πλέον αυταπόδεικτο- ο «Πρι» ΔΕΝ μπορεί πλέον να σηκώσει μόνος του το βάρος, δεν έχει ούτε την ενέργεια, ούτε την αθλητικότητα που είχε πριν από 4-5 χρόνια κι αυτό ΜΟΝΟ λογικό είναι.

Το «ρίσκο» ΛεΝτέι δεν έπιασε, παρότι ο Αμερικανός είχε κάποιες εξαιρετικές βραδιές. Ο Έβανς έρχεται (;) να προσθέσει ταχυδύναμη κι αλτικότητα. Κι είναι δεδομένο ότι ο Μπλατ εντόπισε τις ανορθογραφίες, έχει σκιαγραφήσει τον παίκτη (ενδεχομένως και τους παίκτες), που θα γεμίσουν τα κενά, θα θεραπεύσουν τα προβλήματα.

Ένας παίκτης τύπου Έβανς, βελτιώνει το above the rim παιχνίδι μιας ομάδας, προσφέρει ενέργεια, αλτικότητα, ύψος, δράση και στις δύο πλευρές του παρκέ, καθώς αμυντικά έχει πολύ καλό τάιμινγκ στα κοψίματα. Όλα όσα περιγράφουμε είναι στοιχεία που φέτος έλειψαν από την ομάδα του λιμανιού, γι’ αυτό κι αρκετές φορές η ρακέτα έμοιαζε άδεια.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως ο Μπλατ αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις στο σύγχρονο μπάσκετ, γι’ αυτό και προσπαθεί να γεμίσει το «ζωγραφιστό», να έχει δημιουργία, να έχει σημείο αναφοράς από το χαμηλό πόστο.

Βεβαίως, ο Έβανς δεν είναι ο κορυφαίος ψηλός στην Ευρωλίγκα, έχει αδυναμίες στο παιχνίδι του, αλλά αν δεν είχε, είτε δεν θα έπαιζε στην ήπειρό μας, είτε θα ήταν ήδη σ’ ένα από τα κλαμπ που μπορούν να δώσουν δύο και τρεις φορές περισσότερα χρήματα. Τηρουμένων των αναλογιών είναι πολύ καλή λύση, με περιορισμένο (σε σχέση με τον… περσινό ΛεΝτέι) ρίσκο.

Άσχετο (ίσως όχι τόσο): Χθες επισημοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει αναδιάρθρωση. Όποιος μπήκε στον κόπο να μας διαβάσει, το έχουμε περιγράψει με όλους τους πιθανούς κι απίθανους τρόπους. Δεν διεκδικούμε δάφνες ανώτερης αντίληψης, ή βαθυστόχαστης σκέψης. Προσωπικά πιστεύω πως για να είναι κάποιος πετυχημένος παράγοντας, έχει (στη χειρότερη περίπτωση) το ίδιο IQ με μένα, ου μην και μεγαλύτερο.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πως γίνεται αυτό που εγώ ο αδαής είδα από την πρώτη στιγμή, να μην το έχουν δει οι διοικούντες τον ΕΣΑΚΕ. Πανέξυπνοι άνθρωποι είναι, οπότε ή έλεγαν συνειδητά ψέμματα, ή ζούσαν τον… μύθο τους. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να βρουν καινούριο παραμύθι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ