ΣΕΚΑΠ: Φτηνοί και γρήγοροι

ΣΕΚΑΠ: Φτηνοί και γρήγοροι

Ουδεμία έκπληξη προκάλεσε στον Κώστα Καίσαρη η τροπολογία για τη διαγραφή του χρέους της ΣΕΚΑΠ. Αυτή είναι η δουλειά των πολιτικών. Τα ρουσφέτια.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για να γίνει σβου το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων της ΣΕΚΑΠ. Του Ιβάν Σαββίδη δηλαδή. Πριν την σπρώξει στους Γιαπωνέζους. Που είναι το παράξενο; Που είναι το περίεργο; Που είναι το πρωτότυπο; Όπως η δασκάλα λέει στο μαθητή, πάρε το σφουγγάρι και καθάρισε τον πίνακα, έτσι κι ο Αλέξης είπε στους συντρόφους βουλευτές, σβήστε τα χρέη του Ιβάν. Τόσο εύκολα. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά των πολιτικών. Το νταραβέρι. Τι νομίζετε δηλαδή ότι κάνουν όλη την ημέρα, υπουργοί, βουλευτές και οι κάθε είδους τοκιστές και σουλατσαδόροι που έχουνε στα γραφεία τους; Παράγουν έργο; Σοβαροί να είμαστε. Εξυπηρετήσεις κάνουνε. Ρουσφέτια.

‘Η ΜΗΠΩΣ θα ήντουσαν οι Συριζαίοι διαφορετικοί από τους προηγούμενους; Επειδή δηλώνουν αριστεροί; Η πιάτσα έχει να το λέει. Φτηνοί και γρήγοροι. Οι καλύτεροι όλων. Τώρα λοιπόν που τελειώνουνε τα ψωμιά τους τρέξανε να προλάβουν. Να διορίσουν τα συγγενολόγια τους, στη Βουλή. Να τακτοποιήσουνε τις εκκρεμότητες. Όπως όταν πρόκειται ν’ αφήσει κάποιος το μάταιο τούτο κόσμο. Φτιάχνει τη διαθήκη του. Στην προκειμένη περίπτωση, ο θάνατος είναι πολιτικός. Δεν υπάρχει κληρονομιά για να διαμοιραστεί. Μόνο εκκρεμότητες σχετικά με τους συγγενείς και φίλους. Τους συγγενείς πήγανε να τους βολέψουν στη Βουλή, τους φίλους τους τακτοποιούν με τροπολογίες.

ΤΟΣΑ έχει κάνει, ο Ιβάν γι αυτούς. Να μην κάνουνε κι αυτοί ένα; Κι επειδή όταν επιχειρήσανε την πρώτη φορά το 2017 να γίνει το πρόστιμο σβου είχανε κάνει μισή δουλειά, φροντίσανε τώρα στα στερνά να την ολοκληρώσουνε. Θα ήτανε και αχαριστία από μέρους τους, αν δεν το κάνανε. Ο Ιβάν είναι που έχει πει για τον Αλέξη, ότι πρόκειται για τον Έλληνα Πούτιν. Και δεν έμεινε στα λόγια. Τον στηρίζει στην πράξη. Με το κανάλι και τις εφημερίδες. Και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα που δεν τα ξέρουμε. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα μάθουμε. Αν κάποιος κάνει μία πράξη ;γενναιοδωρίας. Αν βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του. Θα βγει να το φωνάξει; Να το διατυμπανίσει; Ποτέ.

ΟΠΟΙΟΣ βέβαια αγοράζει μια επιχείρηση, αγοράζει και τα χρέη της. Πάγια διεθνής πρακτική είναι αυτή. Από τότε που βγήκαν οι λάσπες. Το έχει πει κι ο Μάκης ο Ψωμιάδης: «ο επόμενος πληρώνει τον προηγούμενο». Εξ ου κι ο Ιβάν ανέλαβε όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ. Κι επειδή πλήρωσε την εφορία κασέρι, του χαρίσανε τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Δεν μπορούσε να πει δεν πληρώνω. Κατ’ αυτή την έννοια, αυτός που αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ, ο Ιβάν δηλαδή, ανέλαβε και την υποχρέωση να πληρώσει και το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων. Νόμος. Κι επειδή δε γίνεται να μην πληρώσει, τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ φτιάξανε άλλο νόμο. Ξεπεράσανε το νόμο με την τροπολογία. Οι νόμοι άλλωστε ισχύουν και εφαρμόζονται για τους πολλούς. Για τον λαουτζίκο. Για τη πλέμπα.

ΑΝ έχει μπλεξίματα με τη νομοθεσία ο ισχυρός, κανένα πρόβλημα. Με την προϋπόθεση βέβαια να είναι φίλος μας. Αν είναι δικός μας, ο νόμος αλλάζει . Για ποιο λόγο αυτός ο καλός άνθρωπος να πληρώσει; Εδώ είμαστε εμείς να το τακτοποιήσουμε το θέμα. Μία τροπολογία και τέλος. Όπως αλλάξανε οι Συριζαίοι το νόμο και κατά συνέπεια και τις ποινές περί καταχραστών του δημοσίου. Και ψάξε εσύ το κουτί με τα σπίρτα. Ποιος είναι ο μουλτιμιλιονέρ που έχει σχετική εκκρεμότητα. Κι αν είναι παλιός γνωστός μας από το ποδόσφαιρο. Ψάξε να βρεις ποιος επωφελείται από την τροπολογία για την αποθήκευση πετρελαιοειδών. Και τους ζήτησε να τον εξυπηρετήσουνε.

ΚΑΙ μη βρεθεί κανένας να πει, αν το κράτος χαρίζει δεξιά κι αριστερά εκατομμύρια θα χρεοκοπήσει. Το κράτος είναι ήδη χρεοκοπημένο. Τριακόσια τόσα δις είναι το δημόσιο χρέος. Θα χαλάσει η σούπα, για 38 ψωροεκατομμύρια; Περί σταγόνας στον ωκεανό πρόκειται. Όπως λέγαμε και τις προάλλες, με το πολλά στη φυλακή και με τα λίγα μέσα. Για ποιο λόγο λοιπόν αυτά τα λεφτά να πάνε στο απρόσωπο, στο αχανές, στο αδηφάγο κράτος; ‘Η μήπως ο Ιβάν θα τα κρατήσει κλειδωμένα στο συρτάρι. Ο νάμπερ ένας επενδυτής είναι. Στην αγορά θα τα ρίξει. Θα κυκλοφορήσει το χρήμα. Θα φάει κόσμος ψωμάκι. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Ήταν δίκαιο να γίνει σβου το χρέος του Ιβάν κι έγινε πράξη.

Στη μουσική επιλογή, Paola Nicolazzi- Il Galeone

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ