Ο αναπληρωματικός του Μάτος καλύτερος από τον βασικό της ΑΕΚ;

Ο αναπληρωματικός του Μάτος καλύτερος από τον βασικό της ΑΕΚ;

Μια ομάδα για να μπει στον χάρτη των ατζέντηδων πρέπει και να πουλάει. Να έχει εμπόρευμα. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ δεν είχε. Αυτή την αδυναμία θα την βρίσκει πάντα μπροστά της όταν διεκδικεί παίκτες.

Ελάτε τώρα! Ο Ροντρίγκο Σοάρες με βάση τα στατιστικά μοιάζει καλύτερος παίκτης από τον Παουλίνιο. Και οι δυο τους έπαιζαν σε μικρές ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο πρώτος που θεωρητικά είναι ο καλύτερος έρχεται στον ΠΑΟΚ για αναπληρωματικός του Μάτος.

Ο Παουλίνιο έρχεται για να παίξει βασικός με βάση τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Το γράφω και γενικότερα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ότι περισσεύει ή δεν ενδιαφέρει τις τρεις μεγάλες ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος είναι αυτό για το οποίο μπορούν να απλώσουν το χέρι τους οι ελληνικές ομάδες. Τελεία και παύλα.

Για τους δυο αυτούς μπακ δεν ενδιαφέρθηκαν οι τρεις μεγάλοι και έτσι μπόρεσαν να τους πάρουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ο Σοάρες είναι παίκτης πιο θεματικός. Γουστάρει να βρίσκεται στην επίθεση και είναι καλός στην δημιουργία. Ο Παουλίνιο είναι περισσότερο παίκτης του προπονητή και έχει συγκριτικό πλεονέκτημα όταν αμύνεται.

Για τον δεύτερο εκείνο που μάθαμε, μόλις «πέταξε» ο Σοάρες είναι ότι τον ήθελε ο Καρντόσο. Ας μην προσπεράσουμε αυτή την πληροφορία αλλά ας μην ανατρέψουμε και το δεδομένο που είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να κερδίζει τέτοιου είδους μονομαχίες από την ΑΕΚ για λόγους ευνόητους.

Και καλύτερα μπορεί να πληρώσει και σχέσεις με τα γραφεία μάνατζερ έχει αναπτύξει τον τελευταίο καιρό. Η ΑΕΚ έχει δρόμο να διανύσει για να φτάσει σε τέτοιο σημείο. Δεν αναφέρομαι μόνο στις αγορές της που είναι ελάχιστες. Αναφέρομαι κυρίως στις πωλήσεις. Μια ομάδα για να μπει στον χάρτη των ατζέντηδων πρέπει και να πουλάει. Να έχει εμπόρευμα. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ δεν είχε.

Αυτή την αδυναμία θα την βρίσκει πάντα μπροστά της όταν διεκδικεί παίκτες. Ότι πήρε παίκτη ελεύθερο από μια ομάδα που υποβιβάστηκε δεν λέει τίποτα. Μακάρι να λέει αγωνιστικά και να φανεί πόσο δίκιο είχε ο Καρντόσο στον βαθμό που επέμεινε τόσο για την απόκτησή του.

Ανεξάρτητα τώρα από το πόσο καλός θα αποδειχτεί ο Παουλίνιο στην Ενωση καλά κάνουν και δίνουν χώρο στον προπονητή να κάνει επιλογές και να φέρει παίκτες που ίδιος νομίζει. Όχι βέβαια από την υστεροβουλία να του φορτωθούν οι ευθύνες σε ενδεχόμενη αποτυχία αλλά γιατί έτσι δουλεύουν οι σοβαρές ομάδες. Αφήνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον προπονητή.

Πολύ περισσότερο όταν αυτός καλείται όχι να συνεχίσει σε μια ομάδα φτιαγμένη και πετυχημένη αλλά όταν έχει μπροστά του να την δημιουργήσει σχεδόν από την αρχή. Ο Καρντόσο έχει εμπειρίες από το γαλλικό και ισπανικό πρωτάθλημα.

Μπορεί να μην κατέγραψε εκεί επιτυχίες αλλά παραστάσεις χρήσιμε ς έχει καθοδηγώντας ομάδες με ποιότητα μεγαλύτερη της ΑΕΚ και με παίκτες πολύ πιο ποιοτικούς. Στην προκειμένη περίπτωση οι οπαδοί της Ενωσης καλούνται να αποδεχτούν ότι για να θέλει τον Παουλίνιο κι όχι τον Σοάρες, κάτι περισσότερο θα ξέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ