Δεν κατάλαβαν ούτε οι… παίκτες

Δεν κατάλαβαν ούτε οι… παίκτες

Είναι από τα παιχνίδια που ο προπονητής έχει πάνω του όλη την ευθύνη. Κι αυτό γιατί ήταν τόσο ανεξήγητες οι επιλογές που κανείς δεν κατάλαβε τι θέλαμε να παίξουμε. Ούτε καν οι… παίκτες

Η Εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα από τους Ιταλούς στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2020 αλλά φυσικά το μείζον θέμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είναι η ήττα από την «Σκουάντρα Ατζούρα».

Ούτε καν το σκορ θα μπορούσαμε να πούμε. Χάσαμε με 3-0 και θα μπορούσε εύκολα να πει κάποιος ότι το σκορ είναι και τιμητικό. Οι Ιταλοί είχαν πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ και θα πρέπει να πούμε ότι στο δεύτερο μέρος… έριξαν ρυθμούς.

Το μεγάλο πρόβλημα για την Εθνική μας από το χθεσινό παιχνίδι είναι ότι κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό αναφορικά με τις επιδιώξεις της ομάδας μας.

Κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει τι είχε στο μυαλό του ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Άγγελος Αναστασιάδης και δεν χωρά αμφιβολία πως και ο ίδιος έχει συνειδητοποιήσει τα μεγάλα λάθη που έκανε.

Πραγματικά είναι ν’ απορεί κάποιος με την τακτική της ομάδας, με τις επιλογές στην διάταξη και με τον τρόπο που θελήσαμε να εξουδετερώσουμε τους Ιταλούς.

Πάντα μια ήττα πειράζει αλλά όταν χάνεις από μια ανώτερη ομάδα όπως είναι η Ιταλία, μπορείς να την «χωνέψεις». Αρκεί βέβαια να έχεις παρουσιάσει ένα – δύο πραγματάκια στο παιχνίδι σου.

Να έχεις κάνει και δυο – τρεις καλές φάσεις απειλώντας την αντίπαλη εστία. Να ξέρεις που… πατάς και που βρίσκεσαι. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε στο ΟΑΚΑ και είναι σημαντικό να σταθούμε στα μεγάλα λάθη για να κατανοήσουμε και τι έφταιξε για την εικόνα της Εθνικής στην χθεσινή αναμέτρηση.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί πως μάλλον κανείς δεν κατάλαβε τι πλάνο είχε στο μυαλό του ο Άγγελος Αναστασιάδης. Μάλλον δεν κατάλαβαν ούτε οι παίκτες και γι’ αυτό άλλωστε υπήρξε τόσο μεγάλη σύγχυση στο παιχνίδι της Εθνικής μας.

Οι επιλογές του προπονητή ήταν ενάντια στην λογική. Πολλά ρίσκο χωρίς να υπάρχει λόγος. Πολλά ρίσκο που δεν είχαν να σου προσφέρουν το παραμικρό αν αναλογιστείς τι προσπαθούσες να πετύχεις σαν ομάδα.

Χρειάζεται μια εξήγηση από την πλευρά του ομοσπονδιακού μας προπονητή, αναφορικά με τον τρόπο που «διάβασε» το ματς κόντρα στους Ιταλούς. Να εξηγήσει για ποιο λόγο έκανε τις συγκεκριμένες επιλογές γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να καταλάβει κάποιος τι ήθελε να πετύχει ο Αναστασιάδης.

Ότι και να είχε πάντως στις σκέψεις του ο προπονητής απέτυχε παταγωδώς κι ένα είναι τι σίγουρο. Με τέτοιου είδους επιλογές από την πλευρά του κόουτς δεν γίνεται δουλειά. Γιατί πολύ απλά ο Αναστασιάδης πήγε κόντρα σε κάθε λογική και φυσικά το πληρώσαμε.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη» είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής αλλά τι σημαίνει αυτό; Ασφαλώς και θ’ αναλάβει τις ευθύνες γιατί πολύ απλά η εικόνα της ομάδας μας ήταν αποτέλεσμα των δικών του άστοχων επιλογών.

Γι’ αυτό κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μιλήσει ο Αναστασιάδης για το πλάνο που είχε στο μυαλό του για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ