Θέμα μυαλού και εγωισμού

Θέμα μυαλού και εγωισμού

Ο Παναθηναϊκός έχει στα χέρια του την ευκαιρία να κατακτήσει το 38ο πρωτάθλημά του.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τον Προμηθέα στον πρώτο αγώνα των τελικών για τα πλέι οφ της Α1 σε μια διαδικασία με ξεκάθαρο φαβορί.

Οι «πράσινοι» είναι εκείνοι που ξεκινούν, θεωρητικά τουλάχιστον μερικά μέτρα πιό μπροστά από τους αντιπάλους τους στην «κούρσα» αυτή, αρκεί βέβαια να το δείξουν στο παρκέ.

Οι Πατρινοί είναι η ευχάριστη έκπληξη της Α1, έχουν ουσιαστικά ήδη κατακτήσει το… δικό τους πρωτάθλημα, αλλά ποιός είπε ότι τα όνειρα έχουν ταβάνι;

Ασφαλώς επειδή οι «πορτοκαλί» του Μάκη Γιατρά δεν έχουν απολύτως τίποτε να χάσουν και θα παίξουν χωρίς άγχος, είναι και επικίνδυνοι για έναν υπερόπτη και απρόσεκτο Παναθηναϊκό.

Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας να είναι δεδομένη και οι παίκτες του Πιτίνο να εμφανίζονται ως το μεγάλο φαβορί, πλην όμως η πορεία του Προμηθέα έχει δείξει οτι κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τίποτε δεδομένο πριν λήξει ένα ματς. Συνεπώς όλα είναι στο… χέρι τους, αφού από την απόδοσή τους θα εξαρτηθεί η πορεία των τελικών.

Στον Παναθηναϊκό λοιπόν θέλουν σήμερα να κάνουν το 1-0, να παίξουν καλό μπάσκετ και να βάλουν τις βάσεις για να κατακτήσουν το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και όλα είναι θέμα μυαλού και διαχείρισης.

Από εκεί και πέρα στο «τριφύλλι» ο στόχος είναι να ξεκινήσει η προσπάθεια από την πολύ καλή άμυνα. Να αναγκαστεί ο Προμηθέας να κάνει επιθέσεις χωρίς σωστές προϋποθέσεις, να πάρει ο Παναθηναϊκός τα ριμπάουντ και να βγάλει γρήγορες επιθέσεις κάτω από τα 8’’ με τους Τόμας και Καλάθη.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού φαντάζει εύκολη, αλλά θα αποδειχθεί μόνο πάνω στο παρκέ. Εκεί άλλωστε κρίνονται όλοι και κανείς τους δεν μπορεί να κρυφτεί.

ΥΓ Δηλαδή για να καταλάβουμε. Οταν ο Αναστόπουλος κοίταγε, όπως έλεγε, πάνω κι όχι κάτω στα πόδια, ο ισολογισμός ήταν δημοσιευμένος στον Πρωταθλητή; Πως και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι για να σηκώσουμε κι εμείς τον κόσμο; Λάθος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ