Η νέα βάση του Πέδρο Μαρτίνς

Η νέα βάση του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός ξεκινά σήμερα τη νέα σεζόν με την πρώτη συγκέντρωση στο Ρέντη. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πλέον νέους στόχους και σχεδιάζει από διαφορετική αφετηρία την ομάδα του για την επόμενη σεζόν. Ο διπλός στόχος του Πορτογάλου και οι σημαντικές αλλαγές

Ο Ολυμπιακός ξεκινά σήμερα την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τους ερυθρόλευκους να έχουν την πρώτη τους συγκέντρωση στο Ρέντη. Ο Πέδρο Μαρτίνς υποδέχθηκε τους ερυθρόλευκους και ξέρει πως η ομάδα του έχει μπροστά της μεγαλύτερες προκλήσεις σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.

Το σίγουρο είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός σχεδιάζει τα πλάνα του από νέα βάση, σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά καθώς υπάρχει η «μαγιά» από την περσινή σεζόν και ο Μαρτίνς καλείται να ρίξει μεγαλύτερο βάρος σε άλλα στοιχεία.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο 49χρονος τεχνικός των πειραιωτών, έχει στο μυαλό του την επίτευξη ενός διπλού στόχου. Από την μία την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και από την άλλη να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει σε συγκεκριμένα στοιχεία για να πετύχει τη νέα σεζόν. Ένα από αυτά είναι η ομοιογένεια που έχει πλέον η ομάδα του κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για το πλάνο που έχει καταρτίσει ο Πορτογάλος.

Επίσης ο προπονητής των ερυθρόλευκων μπορεί να περιμένει πολλά από παίκτες που δεν ήταν τέτοια εποχή πέρυσι στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Και μιλάμε για παίκτες που είχαν στην πορεία της σεζόν, κομβικό ρόλο στην ομάδα του Πειραιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γκιγιέρμε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ένας παίκτης – βαρόμετρο για την αγωνιστική εικόνα των ερυθρόλευκων την σεζόν που πέρασε.

Δεν είναι όμως μόνο ο Βραζιλιάνος. Υπάρχει για παράδειγμα και ο Μασούρας που πήγε τον περασμένο Δεκέμβρη στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί υπερπολύτιμο τον Μασούρα και θεωρεί ότι ο διεθνής εξτρέμ θα μπορέσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα πράγματα, από την στιγμή που θα είναι στην προετοιμασία των πειραιωτών.

Είναι επίσης δεδομένος ο στόχος του Μαρτίνς να αναπτύξει ακόμα περισσότερα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού των ερυθρόλευκων, όπως για παράδειγμα την καλύτερη αμυντική λειτουργία αλλά και την εκμετάλλευση των στατικών φάσεων.

Ειδικά σε ότι αφορά το τελευταίο στοιχείο ο Μαρτίνς σκοπεύει να δουλέψει πολύ στην διάρκεια της προετοιμασίας. Η σεζόν λοιπόν ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό με τα εργομετρικά στο Ρέντη και οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους μια απαιτητική χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ