Η γραμμή που χωρίζει το γρήγορα από το βιαστικά

Η γραμμή που χωρίζει το γρήγορα από το βιαστικά

Η λήψη αποφάσεων για τις μεταγραφές και οι μεταβλητές που τις επηρεάζουν

Αυτή θα είναι μια γεμάτη εβδομάδα για τον Άρη, αφού το τέλος της σηματοδοτεί το τέλος της κενής από υποχρεώσεις της ομάδας διάστημα.

Τα μεταγραφικά είναι προφανώς στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος αφού πρόθεση των ανθρώπων του κλαμπ είναι η μεγιστοποίηση της ενίσχυσης, μετά τις συμφωνίες για Σούντγκρεν και Ντουάρτε.

Εδώ ακριβώς, όμως, είναι μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το… γρήγορα από το βιαστικά. Γρήγορα, ο Άρης μπορεί και (αν οι προϋποθέσεις το ευνοούν) πρέπει να κάνει για τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους αισθάνεται βέβαιος: Για το Γέβτοβιτς παραδείγματος χάρη, για τον οποίο την Τρίτη περιμένει νεότερα από το Βελιγράδι.

Για τον Ιντέγε, αν αυτός δείξει ότι κατανοεί –και ταυτόχρονα εκτιμά- τη διάθεση του Άρη να ρισκάρει μαζί του, ποντάροντας πάνω του τα λεφτά του για τον βασικό του στράικερ, με συνέπεια να δώσει άμεσα την απάντησή του, ώστε σε περίπτωση που είναι θετική να περάσει από εξετάσεις, που εφόσον επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων του, θα τον βάλουν από νωρίς στην προετοιμασία για να είναι σε θέση στις 25 Ιουλίου να πάρει φανέλα βασικού.

Βιαστικά, θα ενεργήσει αν το άγχος για μια ακόμη συμφωνία οδηγήσει σε εκτροπή του σχεδιασμού έναντι άλλων περιπτώσεων: Παράδειγμα ο Ρόουζ. Ο Άρης τον θέλει, είναι σαφές. Αλλά αν πρέπει να δώσει 300 στη Λοριάν και άλλα τόσα στο διετές συμβόλαιο του παίκτη, τότε δεν είναι βέβαιο ότι με 600 χιλιάδες για δυο χρόνια είναι ανέφικτη η πρόσληψη ενός παίκτη με μεγαλύτερες δυνατότητες.

Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις που αναζητείται ενίσχυση, εικάζω μάλιστα ότι με τη συνάντηση Καρυπίδη – Διαμαντόπουλου το μεσημέρι της Δευτέρας, προέκυψε και μια… επικαιροποίηση των δεδομένων, λίγο πριν την τελική ευθεία προς την έναρξη της προετοιμασίας. Και αυτό είναι απαραίτητο λόγω της ρευστότητας που παρουσιάζουν τα δυο θέματα (Γέβτοβιτς και Ρόουζ) την τελευταία εβδομάδα.

Σχετικά γρήγορα -και πάντως μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για Ολλανδία- πρέπει να γίνουν ενέργειες και για την ελάφρυνση του ρόστερ. Οι παίκτες που δεν υπολογίζονται έχουν κατονομαστεί από τον Παντελίδη, που έχει δίκιο να μην επιθυμεί κανένα «ξένο σώμα» όσο θα δουλεύει για τον πρώτο στόχο της σεζόν, μόλις σαράντα μέρες μετά την πρώτη προπόνηση της σεζόν. Και η γνώμη του έχει αξία για έναν παραπάνω λόγο: Πέρσι πέρασε από αυτή τη διαδικασία με τον Αστέρα Τρίπολης.

Για το θέμα Σούντγκρεν, ελπίζω και ποντάρω στη διάθεση του παίκτη. Αν εξηγήσει ότι τοι μυαλό του βρίσκεται στη νέα του ομάδα και αιτηθεί να μην παίξει με την ΑΙΚ στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια, θεωρώ ότι θα τύχει θετικής απόκρισης. Δεν πιστεύω ότι μια ομάδα ή ένας προπονητής προτιμούν έναν παίκτη που πνευματικά «είναι αλλού». Αν επιβεβαιωθεί όλα θα είναι πιο εύκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ