Παναθηναϊκός : Έστειλε μηνύματα…

Παναθηναϊκός : Έστειλε μηνύματα…

Ο κόσμος τα περιμένει όλα από τον Γιαννακόπουλο κι εκείνος έβαλε τους δικούς του όρους.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Προμηθέα με χαρακτηριστική ευκολία και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Περισσότερο θόρυβο ωστόσο ξεσήκωσε το θέμα με τις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ και την οργισμένη αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Θα πρέπει λοιπόν να σημειώσουμε κάποιες παραμέτρους που κάνουν τα παιχνίδια των τελικών ιδιαίτερα. Κατ’ αρχήν άλλο Προμηθέας, άλλο Ολυμπιακός ή ακόμα και ΑΕΚ. Το όνομα του αντιπάλου είναι προφανώς μια από τις αιτίες για τη μικρή προσέλευση των φίλων του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό. Συνήθως οι φίλαθλοι γνωρίζοντας ότι η σειρά θα πάει μακριά αφήνουν… οικονομικές δυνάμεις για τα επόμενα, πιο κρίσιμα παιχνίδια. Ανεξάρτητα από το αν το κάθε ματς έχει τη δική του δυναμική.

Υπήρχαν πολλοί λοιπόν που έλεγαν πως: «θα πάμε την Παρασκευή» περιμένοντας να δουν και την απονομή του τίτλου έχοντας τη βεβαιότητα ότι η ομάδα θα κάνει το 3-0.

Γι’ αυτό και δεν πήγαν στο ΟΑΚΑ ούτε οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. Κάτι η ώρα (7.30μμ), κάτι το όνομα του αντιπάλου και οι φίλοι του «τριφυλλιού» δεν πήγαν στο γήπεδο.

Την ίδια στιγμή η ΚΑΕ έβαλε στα 25 ευρώ (22+3 για τον Ερασιτέχνη) το εισιτήριο για όσους δεν έχουν διαρκείας. Πράγματι ήταν το φτηνότερο σε τελικούς πλέι οφ. Είπαμε όμως: Άλλο Ολυμπιακός, άλλο Προμηθέας. Κι αυτό η ΚΑΕ δεν το μέτρησε. Έκανε λάθος.

Η οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου δεν είναι καλή και οι περισσότεροι σκέφτονται ακόμα και το… πεντάευρο. Συνεπώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την δυνατότητα των φιλάθλων να βγάλουν 50 ευρώ από την τσέπη τους για να πάνε με το παιδί τους στο γήπεδο.

Από την άλλη πλευρά όμως έρχεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ζητά έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια που κάνει. Περίμενε έμπρακτη στήριξη κυρίως από τους κατόχους των διαρκείας για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ολυμπιακού και του ΕΣΑΚΕ. Θεωρεί πως είναι προφανές ότι απόντος των «αιωνίων» αντιπάλων το ενδιαφέρον θα ήταν μικρότερο, αλλά θέλει να δει τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Η αλήθεια είναι πως αποτελεί τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ άνθρωπο που αυτή τη στιγμή βάζει χρήματα στον σύλλογο. Η κατάντια του ποδοσφαιρικού τμήματος με εξευτελιστικές προτάσεις για άσημους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, οι δρομολογημένες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της ομάδας για να βγει η χρονιά, στο μπάσκετ και στον Ερασιτέχνη δεν υπάρχουν.

Συνεπώς ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έχοντας ήδη την πίεση από τώρα να κρατήσει τον Πιτίνο, να του εξασφαλίσει σημαντικό μπάτζετ, να κάνει μεταγραφές, να κοντράρει τον Ολυμπιακό στα τμήματα του Ερασιτέχνη προσπαθεί να στείλει τα δικά του μηνύματα ενόψει του καλοκαιριού…

Ασφαλώς και η κάθε πλευρά έχει τα δικά της δίκια. Όμως εκείνο που μένει στο τέλος είναι η κοινή προσπάθεια για να προχωρήσει ο σύλλογος μακριά από κόντρες και έχθρες. Από αυτά άλλωστε ο Παναθηναϊκός έχει «πληγωθεί» βαθύτατα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ