Ελλάδα-Αρμενία 2-3 : Κατάντια στα χρόνια του Γραμμένου

Ελλάδα-Αρμενία 2-3 : Κατάντια στα χρόνια του Γραμμένου

Είναι αστείο σε μια νύχτα ντροπής σαν την αποψινή, να συζητά κανείς για τον Άγγελο Αναστασιάδη. Την εθνική την διέλυσε η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου. Και το έκανε συνειδητά. Το αποδεικνύουν οι πράξεις!

Κρίμα. Κρίμα για αυτή την προσωπική ραψωδία του Κώστα Φορτούνη. Του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή. Να βάζεις το γκολ της… ζωής σου, και να μην σου επιτρέπουν οι «συνθήκες» όχι να το πανηγυρίσεις, αλλά ούτε καν να το κρατήσεις στις αναμνήσεις σου. Στη νύχτα που η Ελλάδα αποκλείστηκε από την 4η αγωνιστική των προκριματικών για το Euro 2020. Τη νύχτα που η Αρμενία έβαλε 3 στο ΟΑΚΑ, και θα μπορούσε να βάλει και 4ο και 5ο. Και όσα τραβούσε η ψυχή της, απέναντι σε ένα ποδοσφαιρικό φάντασμα. Στο μπουλούκι του Βαγγέλη Γραμμένου. Στον θίασο της Εξυγίανσης, που αν ψάχνει ακόμη έδρα τώρα που έπιασε καλοκαίρι καλά θα κάνει να σκεφτεί το Δελφινάριο. Αν και βέβαια είναι κοντά στο Καραϊσκάκη πρόεδρε, και μην… μας παρεξηγήσουν.

Όχι, μην περιμένετε με εμάς να ασχοληθούμε με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Τα γραπτά μένουν, όπως λένε. Ακόμη και εκείνα του περασμένου Οκτώβρη όταν οι περισσότεροι προσπαθούσαν να μας πείσουν πως το τέλος του Σκίμπε και η επιλογή του βετεράνου Έλληνα τεχνικού είναι μια κίνηση προς την κανονικότητα. Οι ίδιοι που θα μας έφερναν πίσω τις Κυριακές μας, ήταν πίσω από την «επικοινωνιακή καταιγίδα» της εποχής. Οι ίδιοι μας έλεγαν και από το Σάββατο ότι δεν ήρθε και καμιά καταστροφή που μας έβαλε τρία γκολ σε εννέα λεπτά η Ιταλία. Μάλλον και για απόψε, κάτι θα βρουν. Σε αυτά δεν πρέπει να τους φοβάστε.

Με τον Άγγελο λοιπόν προφανώς και δεν μπορούμε να έχουμε τίποτε. Αυτό μπορεί, αυτό προσφέρει. Εντεκάδες με πέντε και έξι αλλαγές σε τρεις ημέρες. Τρεις διαφορετικοί τερματοφύλακες σε μια εβδομάδα (Τουρκία, Ιταλία, Αρμενία). Στόπερ που γίνονται χαφ, κεντρικοί που γίνονται μπακ και ο Φορτούνης σέντερ φορ (το Σάββατο) με τον πλησιέστερο συμπαίκτη του στα τριάντα μέτρα. Δέχθηκε οκτώ γκολ η εθνική σε μια εβδομάδα! Είχε απόψε δύο μυϊκούς τραυματισμούς. Ο πρώτος στο 15΄(Μαυρίας) χωρίς αντίπαλο. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα… τοπικά.

Είναι πολύ εύκολο όμως να αναθεματίσει -απλά- την επιλογή του προπονητή. Ή να τα βάλει με τους ποδοσφαιριστές.

Η ουσία κρύβεται σε εκείνους τους αχυράνθρωπους με τους μισθούς των 5.000-10.000 ευρώ (και βάλε) της Ομοσπονδίας που παριστάνουν τους τεχνοκράτες. Που το… πήραν πάνω τους για να βγάλουν την εθνική μας ομάδα από το τέλμα, πληρώνοντας ως και αποζημίωση στον Σκίμπε! Απο αυτό το θέατρο σκιών που κάποια στιγμή, θα συναντηθεί σε κάποια δικαστική αίθουσα με κάποιον Εισαγγελέα για όσα συμβαίνουν, με τις πλάτες της Κυβέρνησης.

Για να δούμε τον Βαγγέλη Γραμμένο από αύριο: Θα υπάρξει θέμα προπονητή στην εθνική ομάδα, έπειτα από το κάζο της 10ετίας; Θα επιμείνει στην κατηγορηματική του διάψευση, όπως τη διατύπωσε πριν από τη σέντρα με τους Αρμένιους. Ή θα χρεωθεί ο Άγγελος με… 108 την λυπητερή και θα πάμε για τα μπάνια του λαού να ξεχάσουμε τον καημό μας;

Μεταξύ μας όμως: Σάμπως ξέρει και ο –δήθεν- πρόεδρος. Όσο διάλεξε εκείνος τον Άγγελο, άλλο τόσο και θα παίξει ρόλο στην απόλυση του. Δεν είναι εκεί για να αποφασίζει. Για να εκτελεί είναι.

Είναι δομικό το θέμα του εθνικού μας ποδοσφαίρου.

Η σημερινή ΕΠΟ είναι στη θέση της, για να εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και όχι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Έχουν πέσει οι μάσκες καιρό τώρα. Το χρησιμοποίησαν και εκείνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Για να… βολέψουν «δικούς τους» σε όλων των λογιών τα πόστα. Μέχρι και σε αυτό του προέδρου όπως αποκάλυψε απο τη πρώτη στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να εξηγήσει γιατί έφυγε η εθνική απο το Καραϊσκάκη που της παραχωρούνταν δωρεάν; Υπάρχει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί η Ομοσπονδία  δεν θέλησε να πάρει ούτε… τηλέφωνο στη Σούπερ Λιγκ και να υπενθυμίσει πως δεν γίνεται  με δύο ματς μέσα στον Ιούνη, να κόβουμε το πρωτάθλημα από τις 6 Μάη;

Από τις πάσες φαίνονταν απόψε. Ποιοι είχαν ματς στα πόδια τους και ποιοι όχι. Μέχρι πριν από δέκα ημέρες έπαιζαν πρωτάθλημα οι Αρμένιοι. Ένας λαός που γεννά παλαιστές και αρσιβαρίστες. Που το ποδόσφαιρο δεν το παίρνει και πολύ στα σοβαρά. Μάλλον όμως εκεί δεν έχουνε… Γραμμένο και σία.

Όπως δεν έχουν… καφέ στο Αιγάλεω. Δεν έχουν μισθούς 15.000 ευρώ για υπεύθυνους VAR δίχως VAR και ομοσπονδιακό τεχνικό να μην παίρνει ούτε τα μισά.

Και δεν προσφέρουν εξωδικαστικές αποζημιώσεις 350.000 ευρώ σε υπαλλήλους που απολύθηκαν προ δεκαετίας ως βασικοί κατηγορούμενοι σε ποδοσφαιρικό σκάνδαλο.

Τι να μας πουν λοιπόν και οι… Αρμένιοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ