Ανυπόληπτοι και «σκιτζήδες» καταδίκασαν την Εθνική

Ανυπόληπτοι και «σκιτζήδες» καταδίκασαν την Εθνική

Η ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο και Εθνική Ομάδα, βαρύνει την ανυπόληπτη διοίκηση της ΕΠΟ και προσωπικά τον Βαγγέλη Γραμμένο. Έναν «σκιτζή», συνταξιούχο προπονητή έφεραν στον πάγκο της Εθνικής. Αυτόν που τους είπαν…

Εντάξει, θα θυμόμαστε την γκολάρα του Φορτούνη. Όλα τα άλλα θα τα ξεχάσουμε , τι να κάνουμε αλλά αυτό το μικρό αριστούργημα θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό. Κρίμα που μπήκε σε ένα ακόμα αποκαρδιωτικό παιχνίδι της Εθνικής και μια ήττα που μας πέταξε έξω από την διεκδίκηση της πρόκρισης. Μιλάμε για μια καραμπινάτη και αναπάντεχη αποτυχία.

Αναπάντεχη γιατί η Εθνική κατάφερε να αποκλειστεί από τα τελικά έχοντας δώσει μόλις τέσσερις αγώνες από τους οποίους δυο στο γήπεδό τους. Σε αυτούς τους δυο αγώνες δεν πήρε ούτε βαθμό. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Για άλλη μια φορά το σκορ είναι κολακευτικό. Οι Αρμένιοι θα μπορούσαν να μας βάλουν άλλα τρία.  Στο πρώτο ημίχρονο συνέβησαν τα συνήθη. Αυτά που μας συνέβησαν στα παιχνίδια με την Βοσνία την Τουρκία και την Ιταλία.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ήξερε το πρόβλημα και δεν έκανε τίποτα να το αντιμετωπίσει. Η Ελληνική άμυνα κοβόταν με την καρδιά ενός μαρουλιού.   Δυο γκολ με συνοπτικές διαδικασίες. Ο κόουτς αυτή  κι αυτή τη φορά άλλαξε τερματοφύλακα. Άφησε έξω τον καλύτερο παίκτη της Εθνικής στο ματς με την Ιταλία , τον Μπάρκα και έβαλε τον Βλαχοδήμο. Να ψάξει να βρεις κανείς λογική στον Αγγελο είναι σαν να ψάχνει γωνία στο δεκάρικο.  Μια άνευρη ομάδα κι μια κοιμισμένη άμυνα. Σε αυτό το παιχνίδι με ομάδα κατώτερη της δικής μας ο πρώτος λόγος της κριτικής αφορά τους παίκτες. Με τιμητική εξαίρεση τον Φορτούνη και τον Ζέκα στο δεύτερο ημίχρονο όλοι οι άλλοι κινήθηκαν πολύ κάτω του αναμενόμενου.

Δεύτερο ματς στην σειρά που ο αρχηγός Σωκράτης είναι τραγικός. Αργός και δύσθυμος ο Σάμαρης που έχει την εντύπωση (από ποιόν άραγε;) ότι είναι οργανωτής και μόνο. Αόρατος ο Πέλκας, αναποτελεσματικός ο Σιόβας, αναιμικός ο Κουλούρης. Παίκτες που από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν να επιστρέψουν για να αντιμετωπίσουν και να προλάβουν τους επελαύνοντες Αρμένιους. Αντί για συμπαγές σύνολο ένα συνονθύλευμα.  Και λίγο πριν την έναρξη ο ανεκδιήγητος Βαγγέλης Γραμμένος να δηλώνει ότι ακόμα κι να χάσουμε από την Αρμενία ο Αναστασιάδης δεν αλλάζει. Ετσι του είπαν αυτοί που τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο, έτσι μας είπε.

Η ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο βαρύνει την ανυπόληπτη διοίκηση της ΕΠΟ και προσωπικά τον Βαγγέλη Γραμμένο. Έναν «σκιτζή», συνταξιούχο προπονητή έφεραν στον πάγκο της Εθνικής. Αυτόν που τους είπαν. Του έδωσαν όλες τις αρμοδιότητες και τον άφησαν να επιλέξει συνεργάτες που δεν μπορούσαν να του αντιτάξουν τίποτα ακόμα και στους πιο φανερούς παραλογισμούς του.

Ανίκανοι να προγραμματίσουν το παραμικρό δέχτηκαν να ολοκληρωθεί η Σούπερ Λίγκα σχεδόν ενάμιση μήνα νωρίτερα από τα παιχνίδια της Εθνικής με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα των διεθνών να μαζευτούν από τις παραλίες και να έρθουν να παίξουν. Άβουλοι και ανίκανοι παρέσυραν την Εθνική Ομάδα σε μια παταγώδη αποτυχία τα επίχειρα της οποίας καλούνται να πληρώσουν.

Ο ξεροκέφαλος Άγγελος μπορεί να νομίζει ακόμα ότι έχει να… προσφέρει στην Εθνική. Παρέλαβε μια ομάδα που τουλάχιστον ήξερε να παίζει άμυνα και την έκανε σουρωτήρι που δέχεται δυο και τρία γκολ σε κάθε πρώτο ημίχρονο. Να σηκωθεί μόνος του και να φύγει το βλέπω δύσκολο ως απίθανο.

Ο κ. Γραμμένος και να θέλει να τον διώξει δεν μπορεί αν δεν (του) γίνει το σχετικό τηλεφώνημα. Μοιραίοι και άβουλοι ο Γραμμένος και οι συνεργάτες του παρακολουθούν την καταστροφή. Η εξυγίανση θαυματουργεί και στην Εθνική Ομάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ