Γι’ αυτό έκανε ο ΠΑΟΚ το νταμπλ (και μπορεί να το ξανακάνει)

Γι’ αυτό έκανε ο ΠΑΟΚ το νταμπλ (και μπορεί να το ξανακάνει)

Οι ατάκες του Παντελή Κωνσταντινίδη που δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα.

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης μιλάει πολύ σπάνια. Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του τις προηγούμενες μέρες ο team manager του ΠΑΟΚ έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πήρε ο Δικέφαλος το νταμπλ. Είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά εγώ θα σταθώ περισσότερο σε 7-8 ατάκες του που ξεχώρισα. Μέσα από αυτές έδωσε τις δικές του εξηγήσεις απαντώντας γιατί έκανε φέτος ο ΠΑΟΚ το νταμπλ και γιατί μπορεί να το ξανακάνει…

«ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ»

Καταρχάς για το νταμπλ είπε: «Το ζήσαμε με ένταση, το χαρήκαμε, το απολαύσαμε και πάμε παρακάτω».

Έτσι είναι. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μείνει στις δάφνες της περσινής του επιτυχίας πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα.

«ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ»

«Έφτασα στο σημείο να παίρνουμε το πρωτάθλημα και να σκέφτομαι, ότι είναι κάτι μοναδικό. Μετά να έρχεται το νταμπλ και να λες, αυτό είναι το μοναδικό. Φτάσαμε σε σημείο να μην ξέρουμε τι είναι πιο δυνατό!».

Είναι γεγονός! Όλοι νιώθαμε παράξενα όσο μεγάλωνε το μέγεθος της επιτυχίας της σεζόν που πέρασε.

«ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ»

Το φοβερό είναι το άλλο που είπε ο Κωνσταντιντινίδης, όταν ρωτήθηκε αν η χρονιά που πέρασε ήταν μια απάντηση για την προηγούμενη σεζόν και όσα έγιναν. Χαρακτηριστικά είπε: «Όχι, δεν θα το έλεγα αυτό. Οι απαντήσεις κρατούν λίγο κι εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη σεζόν».

Κοινώς είπε ότι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην κορυφή για να μείνει εκεί…

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΕΝΙΩΣΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ»

«Κανείς δεν ένιωσε τη χαρά να μας δει να φεύγουμε με το κεφάλι κάτω από το γήπεδο».

Γεγονός. Προσωπικά όσο μεγάλωνε το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ (είναι στα 35 ματς πρωταθλήματος και συνεχίζεται…) τόσο φοβόμουν ότι κάπου θα γίνει η στραβή. Αλλά δεν έγινε…

«ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»

Γιατί πήρε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα; «Γιατί όλος ο οργανισμός ήταν ώριμος για να το πετύχει. Το αγωνιστικό τμήμα ήταν έτοιμο από την περσινή χρόνια για την επιτυχία. Άκουγα με έκπληξη ότι οι παίκτες αυτοί δεν είχαν την εμπειρία του πρωταθλητισμού… Μα αυτοί οι παίκτες κατέκτησαν και την προηγούμενη χρονιά το πρωτάθλημα μέσα στα γήπεδα, άλλο αν δεν μπόρεσαν να το πανηγυρίσουν».

Έτσι νιώθαμε όλοι όσοι είμαστε κοντά στον ΠΑΟΚ. Ότι το φετινό ήταν το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, μετά από το κλεμμένο του 2018…

«Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ»

Για τον Λουτσέσκου είπε: «Ισορροπία, επαγγελματισμός, ποδοσφαιρική κουλτούρα, άπειρες ώρες δουλειάς, ευαίσθητος, προστατευτικός, αληθινός. Μάλλον ήταν ΠΑΟΚ και δεν το ήξερε! Αυτό, που πρέπει να πω για τον Ράζβαν, είναι ότι είναι εξαιρετικός άνθρωπος και πάνω απ΄ όλα δίκαιος. Δεν υπάρχει περίπτωση να αδικήσει κανέναν, δεν υπάρχει περίπτωση να αδικήσει κάποιον, που αξίζει και δουλεύει. Κι αυτό οι παίκτες το νιώθουν.

Είναι παθιασμένος, ζει αυτό που κάνει, έχει ταυτιστεί με την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κυριαρχήσει. Είναι μεγάλη τύχη, που είναι στον ΠΑΟΚ». Τα είπε όλα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι…

«ΗΓΕΤΗΣ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ»

Για τον Ιβάν Σαββίδη τόνισε: «Δεν είναι απλά ένας άνθρωπος με χρήματα, είναι ένας άνθρωπος, με ηγετικά χαρακτηριστικά, που ξέρει να καθοδηγεί το γκρουπ και να δείχνει το δρόμο για την επιτυχία. Κανείς δεν ξέρει τον τρόπο, που μεταδίδει σε όλους το να μην σταματάς ποτέ, να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Θα έλεγα ότι μετακινεί τα πάντα με το βλέμμα!»

«ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ Ο ΠΑΟΚ»

Για το δέσιμο των ξένων παικτών με τον ΠΑΟΚ είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιδιαίτερη ομάδα. Οι παίκτες βρίσκουν σεβασμό και τον ανταποδίδουν. Νιώθουν τα ιδανικά, την αύρα του συλλόγου, ζουν την καθημερινότητά του. Προσπαθούμε να τους κάνουμε συμμέτοχους στην ιστορία του ΠΑΟΚ και δίνουν κομμάτι του εαυτού τους. Ο κόσμος παίζει καταλυτικό ρόλο, συμμετέχει, ο παίκτης το εισπράττει. Δεν έχει σημασία η εθνικότητα. Όποιος δεν έχει τον χαρακτήρα να μπει σ΄ αυτό το “παιχνίδι”, δύσκολα θα έχει διάρκεια στον ΠΑΟΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ