Κοίτα τι έκανες

Κοίτα τι έκανες

Ο Βαγγέλης Γραμμένος φόρτωσε στην Εθνική ομάδα έναν προπονητή... ξεχασμένο στα '90s, είναι ο μόνος που τον στηρίζει και εξαφανίστηκε από προσώπου γης τη στιγμή που η Εθνική γινόταν μπάχαλο σε πανελλήνια μετάδοση.

Το να μην ξέρεις πολλά από ποδόσφαιρο δεν είναι κακό. Το να είσαι σε θέση τόσο σημαντική όσο αυτή του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και από τις επιλογές σου να κρίνεται το μέλλον μιας ομάδας που μας έχει βγάλει στους δρόμους και μας χάρισε υπέροχες στιγμές στα καλύτερα μας χρόνια, είναι εγκληματικό.

Για όλους εμάς που κοντά στα είκοσί μας χρόνια τρέχαμε κάθε δύο μέρες στην Ομόνοια για να πανηγυρίσουμε το θαύμα θαυμάτων πριν από 15 χρόνια, είναι πραγματικά λυπηρό να παρακολουθούμε την Εθνική να διασύρεται από τα καπρίτσια του Βαγγέλη Γραμμένου.

Για όλους εμάς που είδαμε τον Ότο Ρεχάγκελ και τον Φερνάντο Σάντος να μας χαρίζουν βράδια μαγικά κι ονειρεμένα, είναι εξοργιστικό να παρακολουθούμε τον Άγγελο Αναστασιάδη να μας λέει πως οι Αρμένιοι είναι καλύτεροι άνθρωποι από εμάς και ο Θεός τα δίνει σε εκείνους και όχι σε εμάς.

Άντε να πάμε δηλαδή όλοι στις εκκλησίες να εξομολογηθούμε σήμερα το πρωί, μπας και ο Θεός δει πως είμαστε καλοί άνθρωποι και κερδίσουμε τη Φιλανδία. Αυτά δε λέγονται ούτε στα καφενεία. Ούτε σε ιστορίες μπροστά από το τζάκι.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος φόρτωσε στην Εθνική ομάδα έναν προπονητή ξεχασμένο σε άλλες εποχές. Αναχρονιστικό. Κουρασμένο. Χωρίς κάποια σπουδαία επιτυχία στο ενεργητικό του. Τους λόγους που διάλεξε τον Άγγελο Αναστασιάδη ενώ το ημερολόγιο αγγίζει το 2020 τους ξέρει ο ίδιος. Δε θέλω να πιστέψω όσα του καταλογίζει η «πιάτσα». Πως έκανε το χατήρι κάποιων επιχειρηματιών και ορισμένων μάνατζερ. Προτιμώ να σκέφτομαι πως ο Γραμμένος είναι απλά άσχετος από ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον έτσι θα ακούσει και κανέναν άλλον και θα απολύσει τον Αναστασιάδη, όπως επιτακτικά του ζητάνε ένας ποδοσφαιριστής που παίζει στην Άρσεναλ και ένας που παίζει στη Ρόμα. Τι διάολο, κάτι παραπάνω θα ξέρουν εκείνοι απ’ όσα ο πρόεδρος, δε νομίζετε;

Ο Βαγγέλης Γραμμένος βγήκε με στόμφο λίγο πριν το ματς με την Αρμενία για να μας πει πως δεν άφησε καμία υπόνοια για αποχώρηση του Άγγελου. Προφανώς νόμιζε ότι μιλάει εκ του ασφαλούς. Προφανώς σκεφτόταν «ποια Αρμενία τώρα; Θα την κερδίσουμε και θα κερδίσουμε και 2 μήνες ακόμα μέχρι το επόμενο παιχνίδι». Αλλά η Αρμενία, πρόεδρε, έχει καλύτερο προπονητή από την Ελλάδα. Όχι καλύτερους ανθρώπους, ούτε καλύτερους ποδοσφαιριστές. Καλύτερο προπονητή έχει.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως οι δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι μετατράπηκαν σε… εξαφάνιση μετά απ’ αυτό. Τη στιγμή που ο κόσμος καιγόταν και η Εθνική γινόταν μπάχαλο σε πανελλήνια μετάδοση, με Παπασταθόπουλο, Αναστασιάδη και Μπασινά να βγάζουν τα μαχαίρια ο ένας μετά τον άλλον, ο Γραμμένος ήταν εξαφανισμένος. Καμία δήλωση, καμία τοποθέτηση. Χαμένος από προσώπου γης. Σε έναν άλλον, δικό του κόσμο.

Ίσως να μιλούσε με εκείνους που τον έπεισαν να φέρει τον Άγγελο Αναστασιάδη για προπονητή. Ίσως να περίμενε ένα χέρι βοηθείας τώρα που τα πράγματα δυσκόλεψαν. Ας ελπίσουμε να ήταν απλά στεναχωρημένος που η Εθνική είναι ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό της από μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Να νιώθει λίγο όπως κι εμείς, που έχουμε την Εθνική μας ομάδα πολύ ψηλά και που με τις δικές της επιτυχίες βγαίναμε κάποια καλοκαίρια από τη μίζερη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου και ταξιδεύαμε μαζί της.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν πρέπει απλά να διώξει τον Αναστασιάδη σήμερα κιόλας. Πρέπει να φύγει μαζί του κι εκείνος. Ή αν δε φύγει να αφήσει σε κάποιον άλλον την επιλογή του επόμενου προπονητή της Εθνικής μας ομάδα. Σε κάποιον που… σκαμπάζει πέντε πράγματα από ποδόσφαιρο. Σε κάποιον που θα φέρει προπονητή σύγχρονο, με ιδέες, με σκέψεις ποδοσφαιρικές. Σε κάποιον που δε θα βιάσει ποτέ ξανά την ήδη ταλαιπωρημένη ποδοσφαιρική λογική…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ