Η εθνική ομάδα, τσιμέντο να γίνει

Η εθνική ομάδα, τσιμέντο να γίνει

Ο Κώστας Καίσαρης διαφωνεί. Ούτε ο δικός μας Γραμμένος φταίει, ούτε ο δικός μας Άγγελος. Αυτός που τους επέλεξε φταίει. Κι αυτός θα αποφασίσει αν θα τον διώξει.

ΚΑΤΩ τα χέρια από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Κάτω τα χέρια από τον Βαγγέλη Γραμμένο. Κάτω τα χέρια από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη φέρουν. Ούτε ο δικός μας Γραμμένος φταίει. Ούτε ο δικός μας Άγγελος. Ούτε το δικό μας διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Σα να λέμε ότι φταίει ο ταχυδρόμος που έφερε το κακό μαντάτο. Ποιος φταίει; Θέλεις να σου πω εγώ δηλαδή, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ποιος επέλεξε το Γραμμένο; Δεν το έκρυψε ποτέ. Ποιοι δώσανε μάχη για να γυρίσει σελίδα η ΕΠΟ; Για να φύγουν οι γκρανκάσες. Να φύγουν οι κακοί. Να έρθουν οι καλοί.

ΝΑ έρθουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν το κρύψανε ποτέ. Καμαρώνουν μέχρι σήμερα. Συμπεριλαμβανομένων του Χαράλαμπου Σταύρου Κοντονή και του Γεωργίου Βασιλειάδη. Και δεν είναι μόνο ο Βορράς. Είναι και ο έτερος πόλος της εξυγίανσης. Ο Νότιος. Τι κάνει το άλλο 50% της πάλαι ποτέ Συμμαχίας; Μόνο με τη Διαιτησία ασχολείται; Ότι θα επικηρύξει τον Μέλο Περέιρα, αν δεν βάλλει μυαλό; Κι η εθνική ομάδα τσιμέντο να γίνει;

ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Απέτυχαν και οι πέντε τελευταίοι προπονητές της εθνικής ομάδας. Ρανιέρι, Μαρκαριάν, Τσάνας, Σκίμπε, Αναστασιαδης. Οι δύο πρώτοι μάλιστα, παταγωδώς. Η «συμμορία» λοιπόν που κατάστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο, έφερε το Ρανιέρι. Με δέκα κιλά βιογραφικό. Νάπολι, Φιορεντίνα, Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Πάρμα, Ρόμα, Ίντερ, Μονακό. Φεύγοντας από την εθνική πήγε στη Λέστερ και πέτυχε το αδιανόητο.

Πήρε πρωτάθλημα στην Πρέμιερσιπ με τη Λέστερ. Στη συνέχεια σε Ναντ, Φούλαμ και τελείωσε αυτή τη σεζόν στα 69 του στη Ρόμα. ΟΚ, στην εθνική απέτυχε. Έχασε εντός έδρας από τα Φερόε. Μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς ως προπονητή; Ο Αγγελάρας φεύγοντας από την εθνική θα πάει που; Προφανώς στ’ αμπέλια του. Θα βρεθεί ομάδα να τον πάρει για προπονητή;
Ούτε ο Διαγόρας που ξεκίνησε τη καριέρα του.

ΕΔΩ θα επαναλάβω αυτό που έχω ξαναγράψει. Ότι έχει αδικηθεί σφόδρα ο Τάκης Λεμονής. Τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός στα πράγματα και δεν ενδιαφέρθηκε για το δικό του το παιδί. Λες και θα ήταν δύσκολο να τον χρίσουν ομοσπονδιακό. Αποτέλεσμα να τραβιέται δεξιά κι αριστερά. Καλλιθέα, Λιβαδειά, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Πανιώνιο. Αντί να τακτοποιήσουνε τον Τάκη, πήγανε να μπλέξουνε με τους Ρανιέρηδες. Καλά να πάθουνε, Ο ΠΑΟΚ αντιθέτως, τον βόλεψε τον Αγγελάρα με τη μία. Που να ψάχνουνε να βρούμε προπονητή, όταν έχουμε τον Αναστασιάδη;

ΟΠΩΣ έχει πει άλλωστε ο Σόμερσετ Μομ, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Πρώτη μας δουλειά, με το μου ήρθαμε στα πράματα, να πάρουμε την εθνική ομάδα από το γήπεδο του εχθρού. Από το Καραϊσκάκης. Να την πάμε στο δικό μας. Στην Τούμπα. Να κάνουμε επίδειξη δύναμης. Ότι η κατάσταση άλλαξε.

Να καταλάβουν όλοι, ποιός έχει το πάνω χέρι. Λογαριάζοντας ωστόσο χωρίς την υπερήφανη Θύρα 4. Που έβαλε βέτο, να μην πατήσει το ιερό χορτάρι της Τούμπας η εθνική του κράτους των Αθηνών. Και τι έγινε που η ομάδα έμεινε άστεγη; Πάμε παρακάτω. Δεν έκατσε το δικό μας γήπεδο; Θα κάτσει ο δικός μας προπονητής. Ο Αγγελάρας.

ΨΩΝΙΣΑΜΕ από σβέρκο με τον Αγγελάρα; Και τι έγινε; Θα έρθει η σειρά του επόμενου. Αν και όταν έρθει. Κατ αρχήν, για το αν θα φύγει ο Αναστασιάδης, άλλος θα αποφασίσει. Δεν θα αποφασίσει ο Γραμμένος. Θ αποφασίσει αυτός που τον έφερε.

Κι αυτός που τον έφερε, τους στηρίζει τους προπονητές. Δεν τους πετάει σαν στημένες λεμονόκουπες. Και να θέλει να τον διώξει ο Γραμμένος δεν μπορεί. Από κει και πέρα, δεν θέλω ν ακούω αυτά που έχουνε αρχίσει να κυκλοφορούνε. Για Ουζουνίδη Δέλλα και Χιμένεθ. Έχουμε κι άλλα δικά μας παιδιά.

Γιατί να μη δώσουμε δηλαδή μια ευκαιρία στο Γου Χου Γεωργιάδη; Μέλος της εθνικής ομάδας που κατήγαγε το θρίαμβο του 2004. Όπως κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα στον ΠΑΟΚ αναλάμβανε υπηρεσιακός ,να γίνει το ίδιο και στην εθνική ομάδα. Κι από ‘κει και πέρα, βλέποντας και κάνοντας.

Στη μουσική επιλογή, Agagio for Strings. Το soundtrack του Platoun του Geoffrey Simon

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ