Σαν δυο επαρχιώτες στην Ομόνοια…

Σαν δυο επαρχιώτες στην Ομόνοια…

Κάθε καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων από την πλευρά της ΕΠΟ φανερώνει την αδυναμία της να αποφασίσει ακόμα και για τα προφανή. Αδυναμία να κατανοήσει τι είναι το ποδόσφαιρο και πως παίζεται. Γραμμένος και Αναστασιάδης είναι ακατάλληλοι για τις δουλειές που κάνουν…

Κι αφού τα κουβέντιασαν μεταξύ τους σηκώθηκαν και πήγαν πίσω στις επαρχίες τους. Ανίκανοι να πάρουν μια απόφαση άφησαν το θέμα να σέρνεται για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν μπορείς να απολύσεις κάποιον που δεν προσέλαβες. Θα πρέπει να σου το επιτρέψουν αυτοί που σου είπαν να τον προσλάβεις. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θα χρειαστεί να βρεις τον αντικαταστάτη του. Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.

Βλέπετε με την είσοδο του Μηνά Λυσάνδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αλλάζουν οι συσχετισμοί και οι «Βόρειοι» χάνουν οριακά την πλειοψηφία και την κερδίζουν οι «Νότιοι». Εξ ου και τα δημοσιεύματα περί Δέλλα και Χιμένεθ. Κάπως έτσι, και μετά το απίστευτο κάζο της Εθνικής από την Αρμενία, προπονητής της Εθνικής Ομάδας παραμένει ο Αγγελος Αναστασιάδης. Αυτός που μετά το ματς ισχυρίστηκε πως η ομάδα μας ήταν καλύτερη από την Αρμενία και πως εμείς θα πάρουμε την πρόκριση! Μπορεί να γελάει ο κόσμος μαζί του αλλά εκείνος είναι ατάραχος. Διατηρεί την μεταφυσική πεποίθηση ότι η Εθνική θα πάρει την πρόκριση προσπερνώντας την Βοσνία και την Φινλανδία.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν τα λέει αυτά απλά για να διατηρήσει τη θέση του. Τα λέει γιατί τα πιστεύει! Κατά τη δική του γνώμη το βράδυ της Τρίτης παίξαμε καλά, καλύτερα από τους Αρμένιους. Κατά συνέπεια του φάνηκαν ακατανόητα και εκτός πραγματικότητας όσα είχε πει νωρίτερα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Για τον Αγγελο ήταν η τύχη, δηλαδή ο Θεός που αποφάσισε διαφορετικά και χάσαμε το παιχνίδι. Κι αφού ο Υψιστος αποφάσισε έτσι, από την πλευρά του όλα ήταν καλώς καμωμένα και ο Σωκράτης που είπε όσα  ακούσαμε όλοι, οφείλει να σταματήσει από την Εθνική.

Δηλαδή, δεν έχουμε να κάμνουμε με έναν προπονητή που αστόχησε στις όποιες επιλογές του αλλά με την τύχη και τη θεϊκή βούληση που αποφάσισαν αλλιώς. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό: Οτι έτσι και μείνει στο πόστο του θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια. Είναι κάτι περισσότερο από άσχετος, είναι επικίνδυνος. Το ίδιο και περισσότερο επικίνδυνοι είναι όσοι τον διατηρούν ακόμα στη θέση του. Οσοι ζυγίζουν όσα είπε ο Σωκράτης με αυτά που είπε ο κόουτς Αναστασιάδης και δεν μπορούν να καταλήξουν ποιος έχει δίκιο!

Επαναλαμβάνω ότι για την οικτρή εικόνα της ομάδας έχουν βαριά ευθύνη οι παίκτες και κακώς την ανέλαβε στο σύνολό της ο αρχηγός Παπασταθόπουλος. Όταν όμως δεν υπάρχει ομάδα τότε η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως αν όχι αποκλειστικά τον προπονητή. Εκείνον που από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου αν όχι νωρίτερα, παρακαλούσε τον Φορτούνη να κάνει προσωπικές ενέργειες μπας και…

Τις έκανε ο σπουδαίος άσσος και παραλίγο να τα καταφέρει να το γυρίσει. Αναρωτηθείτε όμως αν αυτές οι παρακλήσεις συνιστούν σύγχρονη αντιμετώπιση ενός αγώνα. Αν φανερώνουν σχέδιο από την πλευρά του αρμόδιου να το εκπονήσει και να το μεταδώσει στους παίκτες.

Κάθε καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων από την πλευρά της ΕΠΟ φανερώνει την αδυναμία της να αποφασίσει ακόμα και για τα προφανή. Αδυναμία να κατανοήσει τι είναι το ποδόσφαιρο και πως παίζεται. Αδυναμία που την είδαμε και από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Γραμμένος και Αναστασιάδης είναι ακατάλληλοι για τις δουλειές που κάνουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ