Ευρωλίγκα: Ή ενισχύεσαι, ή βλέπεις πλέι οφ με το κιάλι

Ευρωλίγκα: Ή ενισχύεσαι, ή βλέπεις πλέι οφ με το κιάλι

Η αύρα του Μεσίνα, η Μπάρτσα των μεταγραφών και ο δύσκολος δρόμος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη νέα Ευρωλίγκα.

Η σεζόν δεν έκλεισε όπως θα την ήθελαν οι «αιώνιοι» στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός με έναν κάκιστο δεύτερο γύρο με 6 μόλις νίκες, κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να αποκλειστεί από τα πλέι οφ. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός με ακριβώς αντίθετη πορεία και 9 νίκες σε 15 ματς (και 16 συνολικά), βρέθηκε στην φάση των «8» απέναντι στην Ρεάλ, όμως… σκουπίστηκε και δεν είδε και πάλι Final 4, αγνοώντας το εδώ και 7 χρόνια!

Αυτή η εικόνα των δύο ομάδων θα μπορούσε να είναι από τα… προσεχώς της σεζόν που έρχεται, αφού τα πράγματα δυσκολεύουν υπερβολικά. Και εάν δεν ενισχυθούν αμφότερες, όχι Final 4, αλλά τα πλέι οφ με το… κιάλι θα τα βλέπουν!

Να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένη και να το δούμε όσο πιο ψυχρά γίνεται.

Η τετράδα στην Βιτόρια ήταν οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Αταμάν δεν έχασε ΚΑΝΕΝΑΝ από τα αστέρια της και προχωράει σε κινήσεις ουσίας που θα την δυναμώσουν. Όσο για τις άλλες τρεις; Ποιος μπορεί να πει ότι δεν αποτελούν φαβορί για τις πρώτες θέσεις της κατάταξης; Και μαζί με την Εφές θα στρογγυλοκαθίσουν στην τετράδα και θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Πάμε λίγο παρακάτω. Τι κάνει η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι και εν μέσω τελικών στην Ισπανία; Έκλεισε τον Ντέιβις της Ζαλγκίρις αλλά και τον Χίγκινς της ΤΣΣΚΑ, έχει κάνει πρόταση μαμούθ στο Σλούκα και ακούγεται ότι θέλει να φέρει πίσω τον Αμπρίνες. Την ίδια ώρα έχουμε την Αρμάνι Μιλάνο με τον Ετόρε Μεσίνα πια στον πάγκο της για τα επόμενα τρία χρόνια!

Μην σας φανεί περίεργο, με την αύρα του να γίνουν κάτοικοι Μιλάνου παίκτες από το πιο πάνω ράφι της Ευρωλίγκας. Το σημαντικότερο είναι ότι οι Ιταλοί έχουν πλέον έναν σοβαρό και συνεπέστατο με την επιτυχία προπονητή και βαδίζουν με άλλον αέρα προς την επιστροφή στα πλέι οφ και γιατί σε κάτι παραπάνω. Ταυτόχρονα έχουμε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που έκανε πολύ καλή δουλειά στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και περιμένουμε πως θα είναι ακομα πιο ισχυρό το σύνολό του και στη σεζόν 2019-20.

Φτάσαμε στις 7 ομάδες χωρίς τους «αιώνιους» και υπάρχουν σύλλογοι όπως η Μπασκόνια και η Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους, με τον Σάρας να έχει το μαγικό ραβδάκι, με τα αποτελέσματα του πρότζεκτ του να τα παρακολουθούμε στο παρκέ.

Σε συνδυασμό με την πάντα επικίνδυνη και πλούσια Χίμκι, την Βαλένθια, τον Ερυθρό Αστέρα του Τόμιτς, τις γερμανικές Μπάγερν και Άλμπα, γίνεται κατανοητό πως η επόμενη σεζόν είναι ναρκοπέδιο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Καλά τα πρότζεκτ, καλός ο κορμός, όμως οι δύο ελληνικές ομάδες οφείλουν να ανεβάσουν το μπάτζετ τους, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, για να μπορέσουν αμφότερες αρχικά να είναι ανταγωνιστικές και στην συνέχεια να παλέψουν για την είσοδό τους στην οχτάδα.

Να είμαστε ρεαλιστές. Υπό τις παρούσες συνθήκες ο πρώτος στόχος είναι τα πλέι οφ και για τους δύο. Και μετά βλέπουμε..

ΥΓ1 Παίκτες προτείνονται διαρκώς στον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάποια στασιμότητα στις μεταγραφές, αλλά δεν σταματούν να δουλεύουν υποθέσεις οι Ερυθρόλευκοι. Όπως τονίζουμε τόσο καιρό, στον Πειραιά έχουν σημαντικά πράγματα να σκέφτονται, συν την στελέχωση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Εχουμε μόνο 13 Ιούνη παιδιά…

ΥΓ2 Ο Ντέιβιντ Μπλατ, πριν αναχωρήσει για το Ισραήλ, βγήκε για καφέ με τον Βασίλη Σπανούλη, του είπε ότι τον υπολογίζει κανονικά και τον περιμένει να επιστρέψει. Τυπικό είναι το θέμα της παραμονής του. Παράλληλα υπάρχουν και τα συμβόλαια που έχουν το +1 (και όχι μόνο). Και αυτά απασχολούν…

ΥΓ3 Κοιτάζοντας λοιπόν την επιστροφή του Μεσίνα στην Ευρώπη, δεν θα φανεί περίεργο να πάει για… μπαμ.

ΥΓ4 Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Σλούκα. Ρουφιάνα αρρώστια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ